Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dokonalá manikúra – postačí vám tyto 3 věci!

Dokonalá manikúra – postačí vám tyto 3 věci!

Dokonalá manikúra – postačí vám tyto 3 věci!

10. srpna 2019 od Karolína Hornová

10. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Krásné nehty nemusejí být nutně nalakované, dlouhé ani umělé. Ve většině případů postačí kvalitní pilník, výživa nehtu a správná péče o kůžičku. Jak na to a jaké „nádobíčko“ budete potřebovat?
Nehty jsou vaší vizitkou. O tom není pochyb. Jsou jedním z prvních detailů, kterých si všímá protějšek na rande i vedoucí pracovního pohovoru. I vy samotní je máte neustále na očích a pěkná manikúra vám může bez nadsázky zvednout sebevědomí o několik úrovní. A je také skvělým základem klidně i pro odvážný nail art. A to ani nemusíte mít nehty rudé, barevné nebo umělé, ba ani dlouhé. Stačí dokonalá příprava a pravidelná péče. Pečovat o nehty je snadné a my víme, jak na to!


1. Nástroj na kůžičku

Přerostlá kůžička spolehlivě „zabije“ dojem i z jinak pěkně tvarovaných nehtů. Některé ženy mají to štěstí, že jim kůžička téměř neroste, mají ji jemnou a stačí na ni působení horké vody a jemné zatlačení třeba nehtem druhé ruky nebo froté ručníkem.
úprava nehtové kůžičky
Pokud toto štěstí nemáte (a nebojte, rozhodně nepatříte k menšině), pořiďte si kvalitní nástroj na zatlačování kůžičky nehtů. Pracujte s ním opatrně – zatlačujte vždy od středu ke krajům a nikdy tak, abyste cítila sebemenší bolest. Pokud si nevíte rady nebo máte kůžičku problematickou, nechte si poradit a vše vysvětlit od manikérky. Zkušenosti potvrují, že především začátečníkům se nejlépe pracuje s klasickými dřívky, jako jsou třeba Diva & Nice Dřívka na manikúru.

Nikdy také nezatlačujte suchou kůžičku! Ruce napřed namočte zhruba na minutu do teplé vody a ideálně ještě použijte olej – buď ten speciální, nehtový, nebo klidně olivový z kuchyně. Aplikujte ho na kůžičku a lůžko nehtu (nehet tím i vyživíte) a pak opatrně a pečlivě kůžičku zatlačte. Pro úpravu i výživu kůžičky můžete vyzkoušet třeba Eveline Cosmetics Regenerační elixír na kůžičku a nehty Nail Therapy Professional se švýcarskou recepturou.


2. Kvalitní pilník

Když říkáme kvalitní, nemyslíme tím přímo konkrétní typ. Máme na mysli pilník, který bude odpovídat vašemu typu nehtů a jejich potřebám. Pokud si nevíte rady, přečtěte si, jak vybrat správný pilník na nehty.
Pravidlem také je, že jeden pilník často nestačí – možná budete potřebovat jeden hrubší na zapilování nepoddajných nehtů, jeden jemnější (třeba skleněný) na doladění „fazóny“ a jeden blokový, kterým nehty na závěr přeleštíte. Na velmi tvrdé, případně umělé nehty je také vhodné zvolit speciální pilník – třeba Sally Hansen Pilník pro tvrdé a umělé nehty. Nebojte se, že to bude práce na hodinu – pokud budete dodržovat pravidelnost, nehty se vám odmění. Postačí vám jednou za týdenzevrubnější „údržba“ a pak jemné dopilování nebo doladění tvaru, kdykoli to bude nutné: třeba když pocítíte, že vaše nehty zadrhávají, nebo se jeden z nich ulomil. Pro optimální efekt byste vždy měly udržovat u všech nehtů stejnou nebo alespoň podobnou délku.
pečující lak na nehty

3. Opravdu dobrý pečující lak na nehty

Ano, na začátku jsme psali, že lak nebude potřeba. To je pravda, ale záleží na typu vašich nehtů – některé stačí přeleštit, jiné vyžadují ještě závěrečnou péči v podobě pečujícího „neviditelného“ laku, který výrazně prodlouží životnost vaší manikúry.
Pokud máte nehty tenké, křehké a lámavé, zvolte kratší délku nehtů a použijte posilovač nehtů. Funguje jako lak, ale obsahuje látky, které nehet zpevní, eliminují jeho lámavost, a navíc ho i vyživí. Pokud se vám nehty třepí, nanášejte produkt pečlivě i přes okraj špičky nehtu – třepení tím výrazně omezíte. Jaký posilovač nehtů vybrat? Pravda je, že každému sedí něco jiného a někdy je potřeba vyzkoušet více produktů. Za vyzkoušení rozhodně stojí Eveline Cosmetics Nehtový kondicionér Nail Therapy Professional Diamond Hardness  se švýcarskou recepturou nebo Gabriella Salvete Nail Care Vitamine Booster. Velmi oblíbené jsou také produkty značky Sally Hansen. Nezapomeňte si také přečíst i další tipy a triky, jak na slabé a lámavé nehty.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít