Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Dočasné tetování: Ozdobte se každý den jinak

Dočasné tetování: Ozdobte se každý den jinak

Dočasné tetování: Ozdobte se každý den jinak

1. července 2018 od Anna Adlerová

1. července 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Toužíte po tetování, ale bodání jehel do kůže vás zrovna dvakrát neláká? Naštěstí to jde i jinak! Vylaďte si image a ozdobte své tělo dočasným tetováním. Jaké jsou trendy v „nepravém“ tetování?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Snadno a rychle: Nalepovací tetovačka 

Jsou ideální k vyzkoušení, jestli se vám bude tetování líbit, nebo pro krátkodobou radost z ozdobeného těla. Rády měníte image a střídáte barvy i vzory? Nebo jste si zamilovaly jeden konkrétní vzor? Pořiďte si hned několik stejných nálepek a vytvořte iluzi pravého tetování. Vybírat můžete z obrovské škály.

Na co se zaměřit při výběru:
  • Pohlídejte si kvalitu, výdrž (dobrá samolepicí tetovačka by měla vydržet minimálně 3 až 9 dnů).
  • Pokud se plánujete koupat, tak i voděodolnost – samolepky s označením „waterproof“.
  • Vybírat můžete buď z jednotlivých motivů, tzv. tribal, vhodných na rameno či jinou část těla, nebo z náramků.
  • Náramkové samolepky jsou často stylizované do vzorů nejrůznějších šperků.
  • Tetování napodobující šperky, tzv. FlashTattoo, jsou obvykle v metalickém provedení. Například zlatý nebo stříbrný vzor bude na opálené pokožce vypadat určitě skvěle a originálně doplní nejeden outfit v boho stylu!
Jak na ni?
Nálepku aplikujete přiložením na kůži a namokřením vrchní strany třeba houbou. Po odloupnutí papírku je motiv na kůži „ready“! Odstranění je taky raz dva – horká voda s mýdlem, popřípadě krém nebo olejíček. 
 
Tip redakce:
Chcete jakoukoliv letní akci proměnit v unikátní záležitost? Proč si nenechat vyrobit stejné skupinové tetování? Chystáte se na vodu? Barevná a výrazná tetovačka pro celou partu upoutá určitě více pozornosti než obyčejné pruhované tričko.


dočasné tetování

Je libo třpytky?! 

Chcete se na sluníčku pořádně blýsknout? Pak vyzkoušejte třpytivé tetování, které koupíte v drogeriích, hračkářství nebo některých obchodech s bižuterií. Na kůži se nanese speciální lepidlo, na které se pak nasypou třpytky a nechají se zaschnout. Letní pohádka!
 

Airbrush 

Tetování airbrush metodou vydrží na kůži kolem 5 dnů. Jedná se o rozstřikování barvy pomocí vzduchové pistole přímo na kůži. K této technice se využívají různé šablony. Opravdu efektní a velké tetování jde pomocí airbrush vykouzlit už za pár sekund.
 
letní tetování

Dočasné barvy na tělo

Henna

Přírodní barva na tělo „henna“, používající se i k přírodnímu barvení vlasů, je jednou z možností, jak si na léto ozdobit tělo na delší dobu (zhruba kolem 2 týdnů v závislosti na použité barvě). Nelze ji z pokožky snadno smýt, sama postupně bledne. Falešné tetování hennou je oblíbené hlavně jako turistické lákadlo na letních dovolených. Na to ale pozor! Pokud budete chtít těchto zábav využít, raději se vyhněte „kejklířům“ pracujícím s tzv. černou hennou. Jsou v ní přidaná barviva, která mění přírodní načervenalou barvu henny a mohou způsobovat vážné alergické reakce!
 
Tip redakce:
Vyzkoušejte svou kreativitu raději samy doma. Kupte si přírodní henu v kornoutku a objevte v sobě skrytého umělce!


tetování hennou

Jagua tatoo gel

Další alternativou je Jagua tatoo gel, který je více podobný klasickému tetování a na rozdíl od henny vydrží déle (až 3 týdny). Obsahuje výtažek z amazonské rostliny Genipa americana a je 100% přírodní. Barva je modročerná. Stejně jako u henny musí barva na kůži 1-2 hodiny působit. Po oloupání barvy nemusí být tetování ještě viditelné, takže žádnou paniku! Plně se vyloupne až po 24 hodinách.  Velkou výhodou tetování přírodními barvami je dlouhá životnost. Tato tetování vypadají velice reálně, ale starost o ně je oproti klasickému tetování v létě minimální. 
 

Rukáv

A na konec něco pro fajnšmekry. Co takhle si bezbolestně dopřát tzv. rukáv? Docílíte ho pomocí nálepky nebo praktického rukávu z textilních materiálů. Největší výhodou je, že ho prostě navléknete na ruku a můžete vyrazit třeba na rockový koncert. Žádné zdržování! S tímhle letním úletem doladíte perfektně svůj outfit a určitě zabodujete!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

5 komentářů k článku
Ivana Naira Honzáková 9.srpna 2018
To co uvádíte jako přírodní hennu - na fotce je chemická barva (pravdepodobne od Golechy).... je velmi nebezpečná!!!! Henna nikdy není černá, má přírodně hnědou barvu, sehnat se dá v tubách jedině od zkušených malířek, které pastu samy míchají.
henna se jinak musí nechat působit ideálně déle, než dvě hodiny a její barva se také ukáže až do 24 hodin, stejně jako jagua gel.
Lucie Železná 15.července 2018
Černá henna a kejkliri? Co Vám říká indigo? Černá je úplně běžná. Naopak si musíte dát pozor na všechna tetování hennou, protože můžete mít alergickou reakci na chemii přidanou do barviva.
Petra Chrenová 10.července 2018
Přesně tak ,máte tetování na tělo ve zlatých nebo stříbrných barvách ??Nenašla jsem....škoda a přitom by jistě odbyt našlo !
Eva Sedlářová Kamrlová 10.července 2018
Bezva. Hned bych vyzkoušela. Ale kde to jako seženu? V Tetě rozhodně nikoliv... To je jak s těmi BB, CC, DD.... atd. krémy a jak už jinde bylo zmiňováno - článečky pěkné píšete, ale v Tetě není a prodavačky např. o nějakých CC krémech nemají ani tušení... škoda......
Eva Sedlářová Kamrlová 10.července 2018
Bezva. Hned bych vyzkoušela. Ale kde to jako seženu? V Tetě rozhodně nikoliv... To je jak s těmi BB, CC, DD.... atd. krémy a jak už jinde bylo zmiňováno - článečky pěkné píšete, ale v Tetě není a prodavačky např. o nějakých CC krémech nemají ani tušení... škoda......

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít