Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 10 osvědčených triků, když chcete hubnout

10 osvědčených triků, když chcete hubnout

10 osvědčených triků, když chcete hubnout

17. ledna 2022 od Eva Karlová

17. ledna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová

Chcete zhubnout, nebo alespoň udělat něco se svou váhou? Být zdravější, zbavit se pár kil, mít lepší pocit? Nebudeme vás nutit držet dietu. Jen jsme sepsali pár opravdu jednoduchých triků, které dokážou velké věci. Nebude vás to stát ani moc peněz, ani dřiny. Vyzkoušejte je spolu s námi.
Většina lidí ví, že pokud chcete snížit váhu, je potřeba se víc hýbat a méně a pravidelně jíst. Přesto je u nás podle výzkumů stále více než 20 procent obyvatelstva obézních a více než 30 procent má nadváhu. Co kdyby vám ale někdo řekl, že stačí udělat pár drobných změn a ručička na váze zamíří směrem dolů? Zkuste naše jednoduché triky, které vám pomohou hubnutí zjednodušit.

1. Nikdy nejezte přímo z hrnce.

Při přípravě jídla nemáte přehled o tom, kolik toho během ochutnávání sníte. A věřte, že je toho mnohem víc, než kdybyste si jídlo dali na talíř. Naservírujte si svou porci a odejděte z kuchyně nebo si alespoň sedněte ke stolu v jídelně s příborem. Nečtěte u toho noviny ani se nedívejte do mobilu.

2. Neházejte zdravé tuky přes palubu.

Využijte služeb tří zdravých tuků a dejte si každý den jednu čajovou lžičku olivového oleje, čtvrt avokáda nebo 20 g ořechů. Podpoříte tak zdraví srdce, aniž byste ohrozili svou váhu. Zkuste třeba  COSTA E.V.O.O. Biologico nefiltrovaný olivový olej (koupit  e-shopu).

3. Ucítíte-li hlad, vydržte 20 minut.

Když máte pocit, že se musíte hned najíst, 20 minut počkejte. Pokud vás pocit přejde, budete vědět, že neustálá potřeba jíst je emocionálního charakteru. Mějte připravený seznam činností, které vám zabrání vstoupit do kuchyně – uvařte si čaj, zavolejte kamarádce, přečtěte si noviny…

4. Jezte vlákninu.

Pokud sníte alespoň 25 gramů vlákniny denně, pomůže vám cítit se sytě. A kde všude vlákninu hledat? Zkuste celozrnné pečivo, knackebröt – Wasa Original knäckebrot z žitné mouky (koupit v e-shopu), červené fazole nebo čočku, jablka, sušené ovoce nebo otruby či psyllium – Topnatur 100% originální psyllium indická vláknina (koupit  e-shopu), které obsahuje také  laktobacily a bifidobakterie.

5. Odpočiňte si při jídle.

Odložte mezi sousty příbor a soustřeďte se na žvýkání a polykání. Jakmile se zaměříte na žvýkání a budete jíst pomalu, sníte toho rázem méně, protože budete daleko dřív sytí.

6. Najděte si náhradníky.

Nahraďte nezdravé potraviny zdravými variantami. Nemusíte se tak ničeho vzdávat, jen si užijete zdravější verzi téhož a nebudete tak chápat dietu jako odříkání. Ano, neznamená to, že hned zázračně zhubnete, ale minimálně uděláte krok správným směrem a vydáte se správnou cestou pro vaše tělo i zdraví.

7. Pijte více čaje.

Je to nejlepší způsob, jak oddálit pocit hladu, a navíc čaj vás po chuťové stránce uspokojí víc než voda. Zkuste TEEKANNE Fit & Slim, bylinný čaj se zeleným čajem (koupit v e-shopu), který by vaši snahu mohl ještě podpořit. Vodu však stále mějte jako základ pitného režimu.

8. Snídejte proteiny.

Jíst brzy ráno jídla jako vejce, jogurt nebo tvaroh vede k většímu pocitu sytosti během dne a menší chuti na jídla s vysokým obsahem tuku a cukru, než když snídani vynecháte nebo posnídáte cereálie.

9. Nechte si jídlo naservírovat někým jiným.

Tímto způsobem svůj talíř nepřeplníte. Poté, co každý dostane svou porci, nenechávejte zbylé jídlo na stole, dejte jej do plastových krabiček a uložte do ledničky.

10. Veďte si jídelní deníček.

Lidé, kteří si vedou záznamy o jídle, hubnou rychleji a svou nižší váhu si i déle udrží. Vedení záznamů o stravovacích návycích pomáhá identifikovat také případné emocionální spouštěče. 

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Karlová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Ludmila Svatková 1.března 2022
Výborný náod. Já jsem upoutaná na invalidní vozík po operaci kyčle a Parkinsonovy choroby. Před rokem jsem vážila 45 kg, což bylo velmi málo, a vzhledem k tomu, že je mi 78 let, byla jsm samá vráska.
Začala jsem přibírat pomalu ale jistě, až jsem měla , dle mě, ideální váhu 55kg.
Pak jsem ale začala mít problémy s nehty a vlasy, začala jsem brát B vitamin a začala jsem pomalu ale jistě přibírat až jsem dosáhla nynější váhy 65kg, což považuji za "hrůzu". Vůbec jsem netušila, že se po vitaminu B přibírá.
Pravda, na obličeji nemám téměř vrásky, ale moje oblečení se změnilo z velikosti 36/38 až na 42. Což je další problém. Bohužel trpím nedostatkem pohybu, nemohu
se hýbat, což je velmi nepříjemné.
A tak děkuji za návod k dietě, doufám, že se mi podaří aspoň 5 - 7 kg zhubnout.
Pokud budete čist můj komentář, držte mi palce.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít