Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Regenerace pleti po létě: Víte, jak na to?

Regenerace pleti po létě: Víte, jak na to?

Regenerace pleti po létě: Víte, jak na to?

26. srpna 2018 od Eva Suchomelová

26. srpna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Pleť dostala přes léto zabrat. Dopřejte jí důkladnou regeneraci, aby se vzpamatovala, působila vitálně a zdravě. Dobré rady nám prozradil kosmetický odborník Václav Kolesa.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Bez ohledu na věk jsou na každé pleti po skončení nejteplejšího období roku vidět větší či menší známky poškození. „Po létě je většinou pleť dehydratovaná se silnější rohovou vrstvou, která se loupe, a s pigmentovými skvrnami po spálení,“ vyjmenovává specialista na krásnou pleť Václav Kolesa možné následky nedodržení pravidel bezpečného opalování. A proto si každá pleť zaslouží v tomto období intenzivnější péči, byť podle odborníka bychom měli pleti věnovat pozornost celoročně.
 
kosmetická péče v salonu

Na typu záleží

Ačkoli nezáleží na věku, péči po létě je potřeba přizpůsobit svému typu pleti. U sušších typů pleti je vhodnější použít regenerační kosmetiku s vyšším obsahem retinolu. To je v podstatě derivát vitaminu A, který zabraňuje vytváření rohové vrstvy a zrychluje metabolismus pleti, čímž pokožka vypadá mladší. Vitamin A se vyskytuje i v některých přípravcích na opalování,“ upřesňuje Václav Kolesa. Pamatujte ale, že přípravky s obsahem retinolu nelze použít před tím, než jdete na slunce. Vhodnější je používat je raději večer a na noc.
 
Tip redakce:
Pro regeneraci suché pleti sáhněte například po Dermacol textilní 3D hydratační a vyživující masce s obsahem medu, retinolu, panthenolu a výtažku z růže mošusové.
 
textilní 3D hydratační a vyživující maska (Dermacol)

Pokud se vám pleť mastí, zkuste přípravky s jinými složkami. U mastné pleti je lepší zvolit hydratační kosmetiku s obsahem vitaminu C anebo lehkých AHA kyselin, které pracují na podobné bázi jako retinol,“ radí odborník.
 
Tip redakce:
O všechny typy pleti bude po létě intenzivně pečovat například Ellie Regenerační noční krém s obsahem vitaminů A, C, E, bambuckého másla, mandlového oleje a panthenolu. Mastnou pleť zároveň hloubkově vyčistí i vyživí 7th Heaven Ovocná slupovací maska, v níž působí spousta antioxidantů, především z dužiny z granátového jablka, mučenky, malin, grepu, brusinek, a vitamin E.
regenerační noční krém (Ellie) a ovocná slupovací maska (7th Heaven)

Hydratační složky: Základ výbavy

Po létě je tedy nutné obměnit přípravky pro každodenní kosmetickou rutinu. Je například lepší užívat takzvané masky na spaní, které jsou v podstatě koncentrovanější krém, popřípadě gel. Tyto přípravky přes noc pokožku opravují a dodávají potřebné látky k její obnově,“ radí Václav Kolesa. Takovým přípravkem je například Garnier Aqua Bomb Regenerační antioxidační gelový noční krém. Při výběru vhodných přípravků pro péči o pleť po létě se soustřeďte na obsah těchto látek:
  • Aloe vera
  • kyselina hyaluronová
  • koenzym Q10
  • vitamin E


Co pomůže kromě kosmetiky?

Vedle pravidelné kosmetické péče doma lze zařadit i speciální ošetření v salonu, připravit si vlastní domácí pleťovou kosmetiku, případně zařadit vitaminové doplňky stravy. O co můžete požádat svoji kosmetičku? „Nejúčinnější je chemický peeling, který dokáže odstranit i větší poškození, jako jsou pigmentové skvrny, jizvičky, jemnější vrásky. Peeling se samozřejmě rozlišuje podle typu pleti,“ vysvětluje expert. „Dále speciální kúry, které fungují zrychleně a měly by se provádět v intervalu jednoho týdne.“
 

textilní maskaPři přípravě domácí kosmetiky jsou nejčastější asi pleťové masky, odvary či pleťové vody. „Doma si lze připravit několik preparátů nebo masek, kterými se dá zabránit poškození pokožky, a tím i předčasnému stárnutí. Odvary se mohou užívat po zchladnutí také, ale ve formě obkladů,“ souhlasí kosmetik, ale zároveň přidává varování: „Dejte si pozor na některé suroviny, které se mohou chovat fototoxicky. Naprosto nevhodné je třeba po spálení použít sádlo anebo jiný mastný krém či olej, protože drží teplo. Pokožku je naopak důležité ochladit. V takovém případě je vhodnější užití studeného tvarohu nebo jogurtu.“ Při aplikaci jakékoli masky nezapomeňte dodržet správný postup.
 
vyvážená stravaRegeneraci pleti můžete podpořit i vitaminovými doplňky a správným stravováním. „Vitaminové doplňky, jako jsou Q10, vitamin C, vitamin E, to jsou dobří regenerační pomocníci. Q10 opravuje buňky. Vitamin C spouští syntézu kolagenu a vitamin E zabraňuje oxidačnímu stresu volných radikálů,“ vypočítává Václav Kolesa. Když navíc do stravy zařadíte ořechy a semena, které si můžete přidat do salátu, jogurtu nebo rozmixovat do nápoje, podle odborníka tak uděláte pro svou pleť maximum. Vyvarujte se však jejich pražených forem!
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Ludvík Rychnovský 27.srpna 2018
Zkouška

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít