Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Masky na oči, které léčí nevyspání i únavu

Masky na oči, které léčí nevyspání i únavu

Masky na oči, které léčí nevyspání i únavu

5. února 2020 od Eva Suchomelová

5. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Probdělá noc, nebo dokonce více nocí? Ale co s těmi kruhy pod očima, otoky či vráskami kolem očí? Zkuste masky na oči!
Spánek je pro krásu klíčový. Která žena by neznala kruhy pod očima či oteklá víčka po noci strávené zábavou nebo třeba utěšováním plačícího miminka? Dlouhodobý nedostatek spánku se pak začne projevovat vráskami kolem očí nebo ochabující pletí pod očima. Máme pro vás tip – sáhněte po maskách na oči!
chladicí maska na oči

Co zabírá

Soustřeďte se na hydrataci, tedy doplnění kyseliny hyaluronové a kolagenu. Ještě lepší je kolagenový booster, tedy látka, která v pleti stimuluje produkci jejího vlastního kolagenu. Způsobů, jak řešit negativní účinky nevyspání na vaše oční okolí, je samozřejmě víc, záleží vždy na konkrétním problému. Masky na oční okolí jsou skvělým pomocníkem díky intenzivnímu účinku, ale vybírejte obezřetně! Nesmějí vás pálit ani svědit na pleti či v očích (kam by se ale neměly vůbec dostat). Pokud cítíte při použití masky cokoli nepříjemného, okamžitě ji z pleti odstraňte a přestaňte používat.
Použití pleťových očních masek má vždy stejný postup:
  1. Vyčistěte pleť.
  2. Odstraňte ochrannou fólii, přiložte na správné místo v okolí očí (pod oči nebo kolem očí) a uhlaďte.
  3. Nechte působit 15 minut.
  4. Pak masku sundejte a nevstřebaný zbytek masky jemně vklepejte do pleti.


Kruhy pod očima

Tmavé kruhy pod očima či tzv. váčky se objeví po nevyspání. Jak moc, to záleží do značné míry na vaší genetické výbavě. Ale když se objeví, zkuste zchlazení. Výborné jsou chladicí gelové masky, které dáte do ledničky a pak je přiložíte na oči. Ponecháte působit několik minut, kdy budete relaxovat. Otok by měl splasknout.
Tip redakce:
Jinou možností je aplikovat pleťovou masku na oči, např.
Garnier Povzbuzující masku na oči Skin Naturals s kyselinou hyaluronovou a pomerančovou šťávou, která hydratuje jemnou pleť kolem očí, eliminuje tmavé kruhy a váčky pod očima. Nejlepších výsledků dosáhnete, když ji budete používat pravidelně, nejlépe 1x týdně, dlouhodobě, dokud nezaznamenáte zlepšení, a v kombinaci s očním krémem.
plátky okurky na oči

Unavená pleť kolem očí

Únava, např. z dlouhého koukání na monitor či displej, a nevyspání se může projevit také vráskami a postupným povolením tenké kůže kolem očí. Potřebuje dostatek hydratace a vypnutí. Jako první pomoc poslouží kolečka salátové okurky, položená na zavřená víčka, která fungují jako okamžitá ranní vzpruha. Nebo vyzkoušejte beauty akupunkturu, obličejovou jógu či oční masku, jako je Garnier Vyhlazující oční maska Skin Naturals (koupit v e-shopu) s kyselinou hyaluronovou a kokosovou vodou. Po použití buď vynechte líčení úplně a dejte pleti na jeden den oddych, nebo použijte jen korektor pod oči a řasenku.
Tip redakce:
Předčasným projevům únavy a stárnutí pleti můžete předejít také dlouhodobým a každodenním (nejlépe 2x denně, ráno i večer) používáním očního krému s obsahem kyseliny hyaluronové a kolagenu, např.
NIVEA Zpevňujícího očního krému Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu) pro vyplnění vrásek kolem očí, pevnější pleť v očním okolí a intenzivní hydrataci.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít