Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Beauty akupunktura: Vyhlaďte vrásky šetrněji!

Beauty akupunktura: Vyhlaďte vrásky šetrněji!

Beauty akupunktura: Vyhlaďte vrásky šetrněji!

19. září 2018 od Eva Suchomelová

19. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Jana Škrletová

Akupunktura dokáže i omladit! Nevěříte? Objevili jsme tzv. beauty akupunkturu, která je šetrnější než invazivní zákroky estetické chirurgie. Na podrobnosti jsme se vyptali terapeutky čínské medicíny, Mgr. Jany Škrletové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Není jehla jako jehla

Akupunktura je u nás známá jako alternativní metoda, která řeší zdravotní problémy. Ale málokdo už ví, že její součástí je i tzv. beauty akupunktura. O co se jedná? „Beauty akupunktura funguje na bázi vpichování malých intradermálních jehliček přímo do vrásek. Tím se pleť prokrví, zvýší se svalový tonus, pleť vypadá svěží, jasnější. U malých vrásek dochází k vyhlazení, hlubší zůstávají, ale jsou výrazně menší,vysvětluje Mgr. Jana Škrletová. Možná si řeknete, že při botoxu nebo výplních kyselinou hyaluronovou dochází také k propichování kůže. Jaký je tedy mezi tím rozdíl? Při beauty akupunktuře se do těla nevpravuje žádná další látka. Jedná se o metodu využívající samoregenerační schopnosti organismu,“ zdůrazňuje rozdíl expertka. Vynikajících výsledků dosahuje beauty akupunktura při vyhlazování vrásek kolem očí.
 
akupunkturní jehly

Co to obnáší

Beauty akupunktura zahrnuje celkem 10 sezení v intervalu 1x týdně. „Celkově trvá jedno ošetření 90 minut. Kromě beauty akupunktury se aplikuje i běžná akupunktura pro celkovou harmonizaci zdravotního stavu. Při povadlé pleti přicházejí na řadu i čínské bylinné směsi, které pomáhají pleť ‚zvednout‘,“ popisuje postup terapeutka jak pro vyhlazování vrásek, tak i pro liftingový efekt


Čínská medicína dbá:

  • na celkový přístup k člověku,
  • na zohlednění aktuálního zdravotního stavu a životního stylu,
  • na doporučení konkrétní podoby terapie (tedy nejen jehličky, ale také zmíněnou bylinnou kúru),
  • v některých případech i úpravu jídelníčku nebo životosprávy.


Bez omezení

Na rozdíl od invazivních zákroků estetické medicíny nezanechává beauty akupunktura jizvy, které by bylo nutno hojit. „Po ošetření je pleť začervenalá, lehce podrážděná a vzhledem k prokrvení obličeje se mohou objevit malé modřinky,“ říká Jana Škrletová. Po sezení se budete cítit asi jako po kosmetice a stejně tak musíte zacházet se svojí pletí. Tedy nedráždit ji make-upem ani agresivním čištěním do druhého dne po zákroku. Jinak nejsou žádná omezení jako při aplikaci výplní nebo botulotoxinu. Co se týče každodenní kosmetické rutiny, není potřeba používat nějaké speciální přípravky. „Beauty akupunktura nevyžaduje žádná omezení. Žena může po ošetření používat jakékoliv přípravky, které jí budou vyhovovat,“ ujišťuje odbornice. Můžete tak dál používat ve svojí denní kosmetické rutině oblíbené krémy, masky, pleťová séra nebo čisticí přípravky. Zároveň je důležité připomenout, že anti-age výrobky podpoří celkově dobrý stav pleti.
 
akupunktura

Pro koho se beauty akupunktura nehodí

Je potřeba zmínit i to, že beauty akupunktura by se neměla praktikovat v několika případech:
  • v těhotenství,
  • při poruše krevní srážlivosti nebo snadné tvorbě modřin,
  • během užívání léků na ředění krve.


Kdy začít a kdy opakovat

Genetické dispozice ke stárnutí pleti má každá žena jiné, proto není možné říct přesný věk, kdy by se mělo s beauty akupunkturou začít. „Je možné začít vždy, když žena pociťuje nespokojenost se stavem pleti. Vždy je přínosnější začít se o pleť starat dříve než později. Menší vrásky se dokážou vyhladit zcela, hlubší částečně, s tím je potřeba počítat,“ konstatuje terapeutka. Pokud se ženě zároveň podaří pod vedením terapeutky zharmonizovat a ozdravět celé své tělo, vypne se jí také povadlá pleť, čímž se anti-age efekt podpoří. Celou proceduru lze opakovat kdykoli, kdy žena zaznamená výraznější známky stárnutí, terapeutka ze zkušenosti doporučuje opakování 1x ročně.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Mgr. Jana Škrletová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Jana Škrletová
Certifikovaný terapeut TCM
11
"Práce není jakákoliv činnost, ale jen ta, která mění svět."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít