Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Když musí „mluvit“ oči: Líčení obočí a očí k roušce

Když musí „mluvit“ oči: Líčení obočí a očí k roušce

Když musí „mluvit“ oči: Líčení obočí a očí k roušce

30. listopadu 2020 od Vanda Vízková

30. listopadu 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Místo rtěnek nosíme roušky a zdá se, že se na tomto nepříjemném faktu ještě nějakou dobu nic nezmění. Nevadí! Když za vás nemůžou mluvit ústa, nechte to na očích. Poradíme vám, jak upoutat pozornost pomocí správné úpravy a líčení obočí a očí.

Obočí určuje výraz obličeje

Je tomu tak! Obočí dokáže ovlivnit to, jak bude váš obličej působit. A v případě nošení roušek ještě více. Obočí příliš blízko sebe působí zamračeně, přehnaně vysoký oblouk vám zase dodá udivený výraz, velmi nízký pak opticky přidá na věku a únavě.

Ideální tvar a délku obočí právě pro vás vyměříte pomocí pravítka nebo tužky:
  1. Přiložte je kolmo ke křídlu nosu směrem vzhůru. Tam, kde protnou obočí, by mělo vaše obočí začínat.
  2. Směrem od nosu k vnějšímu koutku oka vytvořte linii, kde by mělo obočí končit.
  3. Nejvyšší bod vašeho obočí by měl být na spojnici nosu, duhovky a obočí.

Dodejte obočí objem i barvu

Trend velí nechat obočí co nejširší a nejpřirozenější. S pinzetou, např. F3 Systém Pinzetou otočnou (koupit v e-shopu), proto zacházejte velmi opatrně. Pokud už jste v minulosti trháním způsobila nenávratné škody a chloupky vám nerostou, můžete buď zvolit některou z metod permanentního make-upu (až salony opět otevřou) nebo si chybějící chloupky a objem dodat pomocí líčidel. Např. Maybelline New York Tužkou na obočí Brow Ultra Slim (koupit v e-shopu) si v obočí dokreslíte jak chybějící místa, tak zvýrazníte jeho barvu. Pokud jste se šířkou i délkou obočí spokojená a chcete jen výraznější odstín, zkuste na použití velmi jednoduchou, ale účinnou Dermacol Voděodolnou tvarující řasenku na obočí (koupit v e-shopu).

Líčení s větší výdrží

Oproti běžnému líčení očí, na které jste byla zvyklá bez roušky, vám teď doporučíme používat produkty, díky kterým bude líčení odolnější. Pod rouškou se nejen více potíme, ale také zpod ní stoupá pára, jak do ní dýcháme. Nezbytností proto bude Dermacol Báze pod oční stíny (koupit v e-shopu), která zabraňuje slévání očních stínů v záhybech a postará se o delší výdrž očních stínů. Kromě toho také zajistí jejich větší jas a barevnou intenzitu. Řasenku zvolte raději voděodolnou, aby se vlivem páry nerozpouštěla a neobtiskovala na oční víčka – třeba Max Factor Řasenku 2000 Calorie Waterproof mascara rich black (koupit v e-shopu).

Přidejte na intenzitě

Vzhledem k tomu, že nemusíte řešit, jestli se vám nebude líčení očí tlouct s intenzitou a barvou rtěnky, můžete být odvážnější než obvykle. Zkuste třeba kouřové líčení. A nebojte se, nemusíte vypadat jako rockerka. I kouřové líčení může být decentní, když místo černé a šedé použijete odstíny kávy nebo čokolády, třeba z Gabriella Salvete Palety očních stínů Nude Eyeshadow Palette. Jediné, na čem uberte, je lesk. Perleťové stíny se příliš nehodí ani pro denní make-up, ani pro stárnoucí víčka. Obávat se nemusíte ani očních linek. Ale spíše než výrazné tekuté nebo gelové linky vám budou slušet linky namalované tužkou. Vyberte si místo černé přirozenější hnědou, třeba Flormar Tužku na oči Ultra Brown (koupit v e-shopu), veďte s ní linii kolem horních řas a neprotahujte ji za konec vnějšího koutku. Linku ještě jemně rozmažte štětečkem, aby nebyla ostrá. A na závěr nezapomeňte samozřejmě na řasy!

TIP: Další odstíny očních stínů, očních linek i řasenek, stejně jako všechny pomůcky pro krásné obočí najdete nejen v prodejnách, ale i na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít