Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení v barvě čokolády: Odstíny, které sluší opravdu všem

Líčení v barvě čokolády: Odstíny, které sluší opravdu všem

Líčení v barvě čokolády: Odstíny, které sluší opravdu všem

17. září 2020 od Eva Šarfová

17. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Natálie Hostačná

S podzimem dostává závislost na hříšně dobré pochoutce nový rozměr. Užijte si líčení v barvách od zemité nebo oříškově hnědé přes béžovou až po smetanovou.
Paleta čokoládových odstínů je široká. Jejich výhodou je, že sluší všem, ideální jsou ale pro jarní a podzimní typy, kterým více sedí teplé barvy s nádechem do červena. Nezoufejte, pokud patříte mezi letní a zimní typy a sluší vám studené barvy. „Ve vašem případě sáhněte po hnědých odstínech s chladným podtónem do stříbřité až popelavé barvy,“ radí vizážistka Natálie Hostačná.
Oční paletka

Co si pořídit?

Rozšiřte svou sbírku dekorativky a nebojte se kombinovat různé tóny hnědé. Úžasně ladí s růžovou, bordó nebo barvou šampaňského. Co by vám nemělo chybět?

Vizážistka radí

„Je dobré držet se pravidla, že pro denní líčení se hodí spíše matnější varianty hnědé, na večerní look se nemusíte bát lesku. Platí ale, že méně je více, takže pokud hodně zvýrazníte oči, uberte pak na líčení rtů. Například ke kouřovému líčení očí v hnědých tónech použijte už jen rtěnku v odstínu nude,“ říká Natálie Hostačná.
Final look

TIP: Široký výběr dekorativní kosmetiky v barvách čokolády najdete i na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Jak na to?

  • Pleť je potřeba nejprve barevně sjednotit, takže sáhněte po BB krému či make-upu. Větší nedostatky zakryje korektor.
  • Do vnitřního koutku oka, pod obočí a nad horní ret naneste rozjasňovač. „Můžete ho vyměnit za jemně zlatavý oční stín, je to velmi efektní,“ prozrazuje vizážistka. 
  • Na horní pohyblivé víčko aplikujte nejprve podkladovou bázi pod oční stíny, například Dermacol Bázi pod oční stíny (koupit v e-shopu). Teprve pak naneste oční stíny. Světlejší odstín patří na vnitřní část víčka, tmavší pak na vnější. „Do hnědého čokoládového základu můžete přimíchat i trochu odstínu bordó, což vaše líčení ozvláštní“, prozrazuje Natálie Hostačná. Tento odstín najdete například v L'Oréal Paris La Petite Palette Nudist paletce očních stínů (koupit v e-shopu), která zároveň nabízí i odstíny béžové a zlaté.
  • Oči ještě zvýrazněte černou nebo hnědou řasenkou. K tomuto looku naneste na rty už jen lesk nebo rtěnku v odstínu nude. 
postup pro líčení
Tip redakce:
Na lícní kosti aplikujte tvářenku v broskvovém nebo růžovém tónu, který váš look prozáří. Vyhněte se tmavým hnědým odstínům jen proto, že jsou v barvě čokolády. Na závěr se můžete ještě přepudrovat transparentním pudrem, který vaše líčení zároveň zafixuje.   

Připravil/a pro vás Eva Šarfová ve spolupráci s expertem Natálie Hostačná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Natálie Hostačná
Vizážistka a poradkyně v oblasti make-upu a stylingu
213
"Každá žena může být krásná, stačí jen chtít a vědět, jak na to."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít