Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak správně používat pleťové oleje?

Jak správně používat pleťové oleje?

Jak správně používat pleťové oleje?

28. srpna 2019 od Karolína Hornová

28. srpna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Pleťové oleje jsou univerzálním produktem péče o pleť: Dokážou pleť odlíčit, vyčistit, ale zároveň o ni pečovat. Nebojte se jich – hodí se pro mastnou i zralou pleť, na vyživení o odlíčení. Poradíme, jak je správně používat.
Pleťových olejů je bezpočet druhů. Řadíme mezi ně i oleje, které nejsou primárně pleťové, jako např. kokosový nebo olivový, ale můžeme je jako pleťové použít. Řada z nich je ideální pro zralou pleť, které dodá potřebné živiny, zjemní ji a dodá jí pružnost. Díky vysokému obsahu přírodních vyživujících látek umějí oleje pleť také posílit.


I pro mastnou pleť?

Nejčastějším mýtem o pleťových olejích je výrok, že se nehodí pro mastnou pleť, nebo dokonce že zvyšují tvorbu mazu a pleť je po jejich použití nevzhledně lesklá. Není to pravda – mnohé pleťové oleje dokonce patří mezi tzv. nekomedogenní látky, tedy kosmetické produkty, které neucpávají póry. Jsou tedy více než vhodné právě i pro mastnou pleť. Naopak kokosový olej má vysoký stupeň komedogennosti. Tuto vlastnost se vyplatí sledovat.
Některé pleťové oleje dokonce pleť i vysušují, nekvalitní pleťové oleje mohou obsahovat látky, které negativně ovlivňují jejich účinek. Pokud si nejste jista s výběrem, přečtěte si našeho průvodce výběrem olejů na pleť, kde se zároveň dozvíte, jak pleťové oleje používat, nebo zda pro vás nebude lepší produkt (např. krém nebo sérum) s obsahem oleje, jako je třeba vyživující L'Oréal Paris Extraordinary Oil Nutri-Gold rozjasňující noční krém s intenzitou masky a koktejlem výběrových olejů.


Vyberte si ten svůj!

Pleťové oleje nepatří mezi produkty denní potřeby, a o to více bychom si je měly užívat. Jejich nadměrné používání může vést ke snížení jejich účinku – pleť si na ně jednoduše zvykne a už je nebude brát jako něco „extra“. Nepoužívejte je denně, ale třeba jen dvakrát týdně jako výživné sérum, případně jako kúru tehdy, když je vaše pleť v nerovnováze.
arganový olej
Dbát bychom měly také na správné nanášení – ideální je nanášet olej na vlhkou pleť, ať už po umytí obličeje vodou, nebo po aplikaci minerální či květové vody ve spreji. Olej s malým množstvím vody vytvoří emulzi, která se vstřebá podobně jako pleťový krém.

Dobrou volbou je také nanášení oleje pouze lokálněna místa, která potřebují speciální péči. Třeba arganový olej Topvet Argan Luxusní pleťový olej má omlazující a regenerační účinky a je vhodný na péči o oční okolí. Jako bonus vyživuje a prodlužuje řasy. Je také velmi vhodný pro zralou pleť a nemastí. Pro mastnou pleť i všechny ostatní typy pleti se hodí i růžový olej, třeba Topvet Růže Luxusní pleťový olej. Přečtěte si také, které oleje se hodí pro různé typy pleti.
růžový olej

Na odlíčení i čištění pleti

Pleťový olej dokáže být univerzálním pomocníkem. Například má neuvěřitelnou schopnost zbavit nás i silného či voděodolného make-upu. Částečky oleje si můžeme představit jako mikroskopické kuličky, které „jezdí“ po pleti a pohlcují nečistoty – ať už jde o odolný make-up, nebo nečistoty, které na pleti a v pórech ulpí během dne. Pleť můžeme odličovat buď pouze olejem za použití pleťového tamponku, nebo si můžeme vyrobit vlastní odličovač s olejem, který nám nejvíce vyhovuje – pleťovou vodu smíchejte s několika kapkami oleje (stačí v dlani nebo malé nádobce), naneste bříšky prstů na pleť a vmasírujte. Pak setřete tamponkem, navlhčeným v pleťové vodě či toniku. Vaše pleť bude vyčištěná a vyživená zároveň!

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít