Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak se zbavit přes noc nechtěného pupínku? 5 tipů, jak na to!

Jak se zbavit přes noc nechtěného pupínku? 5 tipů, jak na to!

Jak se zbavit přes noc nechtěného pupínku? 5 tipů, jak na to!

20. října 2022 od Lenka Knápková

20. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jistě to také znáte, ráno vás čeká důležitá schůzka a večer se vám udělá na obličeji nechtěný pupínek. Zkuste naše triky, jak se rychle a efektivně pupínku zbavit anebo ho alespoň minimalizovat.
Že na pupínky trpí jen ti, kdo mají mastnou pleť, nebo je jim -náct, je samozřejmě mýtus. Akné má tolik různých příčin, že situaci výše zná skoro každý z nás. A bohužel, ani třicáté narozeniny většinou pupínky neodradí. Je proto nejvyšší čas vyzbrojit se těmi nejúčinnějšími produkty a chytrými triky, které pupínek zredukují doslova přes noc. Až se nechtěný pupínek objeví, buďte připravená!

5. tipů na rychlou pomoc, když se vám objeví pupínek:

1. Tea tree

Tea Tree olej je šikovná  vychytávka, která by ve vaší koupelnové poličce neměla chybět. Obsahuje silné antibakteriální a protizánětlivé složky, které velmi pozitivně působí při léčbě akné. Vše, co potřebujete, je malé množství tohoto silného oleje, který odblokuje ucpané póry, vysuší zanícené pupínky a zároveň je přírodní cestou dezinfikuje. Zkuste Floré Bylinný esenciální olej tea tree olej (koupit v e-shopu).

2. Kyselina salicylová

Kyselina salicylová je skvělý exfoliant, odstraňuje odumřelé buňky a zmírňuje zarudnutí a tlumí zánět. Pokud se vám objeví pupínek, potřete jej několikrát produktem s obsahem kyseliny salicylové, jako je třeba Garnier zkrášlující pleťová voda s bio tymiánovým olejem a kyselinou salicylovou (koupit v e-shopu). Pozor, potírejte opravdu jen postižené místo, ostatní místa by se mohla podráždit. Pupínek se přes noc stáhne a zmírní se zarudnutí.

3. Citronová šťáva

Citronová šťáva má přirozené protizánětlivé vlastnosti, které mohou zmírnit svědění a zarudnutí pupínku. Naneste čerstvě vymačkanou citronovou šťávu na pupínek a nechte působit přes noc. Ráno bude pupínek menší a nebude zarudlý.

4. Jedlá soda

Jedlá soda neboli soda bicarbona se používá na výrobu kypřicího prášku do pečiva a své místo má také v kosmetice. Má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti a dokáže rychle a efektivně pomoci s nevítanými pupínky. Smíchejte lžičku jedlé sody Tip Line jedlá soda (koupit v e-shopu) s kokosovým olejem Purity Vision Bio kokosový olej (koupit v e-shopu), naneste na postižené místo a nechte působit přes noc.

5. SOS náplasti na pupínky

Velmi oblíbenou pomocí v boji s nečekanými pupínky jsou „SOS náplasti“ na lokální akné. Jsou pružné a vyrobené tak, že snadno přilnou k pupínku a drží. Náplasti jsou průhledné, a tudíž skoro neviditelné, takže je můžete používat i přes den. Pomáhají velmi efektivně vysušit a zahojit pupínek.

Co můžete ještě udělat?

  • Pupínek nikdy doma nevymačkávejte. Nešetrným vymačkáváním si pouze přivodíte zánět, a navíc si ho roznesete. Kromě toho si můžete nešetrným vymačkáváním způsobit nevzhledné jizvy. Raději přiznejte malou nedokonalost pleti.
  • Pokud se neobejdete bez vymačkávání pupínků, svěřte svoji pleť kvalitní kosmetičce. Ta pleť napaří a nežádoucí pupínky pomůže odstranit.
  • Pořiďte si kvalitní korektor ve správné barvě. Vybírejte takový korektor, který dobře přilne k pleti a má schopnost zakrýt nedokonalosti. Zkuste třeba Dermacol Korektor Matt (koupit v e-shopu), jenž obsahuje zinek a má antiseptický účinek.
  • Tvorbě nevítaných pupínků můžete předcházet pravidelnou, důslednou péčí a používáním přípravků pro váš typ pleti. Pleť čistěte vždy ráno a večer pomocí Neutrogena Curcuma Clear Čisticí pěny s kurkumou (koupit v e-shopu), která odstraňuje přebytečný maz a zároveň  nevysušuje. Po vyčištění naneste na obličej hydratační krém Neutrogena Curcuma Clear hydratační krém (koupit v e-shopu).

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít