Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 4 tipy, jak se starat v zimě o pleť

4 tipy, jak se starat v zimě o pleť

4 tipy, jak se starat v zimě o pleť

7. prosince 2019 od Anna Adlerová

7. prosince 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Mgr. Pavlína Blažek Červenková

Čím nižší teploty venku panují, tím víc se může pleť trápit. Abyste se cítily komfortně, zahalte se kromě šály i do hutnějších krémů. Co dalšího vás v zimě ochrání před problémy s pletí?
V zimě je pleť vlivem okolního prostředí namáhaná. Nejde jen o chlad samotný, ale i o střídání studeného a teplého vzduchu, působení slunce a větru. Je tedy nezbytně nutné pečovat o pleť v maximální možné míře, jinak může dojít k jejímu poškození, tvorbě předčasných vrásek, či dokonce větších kožních problémů. 4 základní rady jsme pro vás připravili ve spolupráci se spolumajitelkou pražské estetické kliniky Mgr. Pavlínou Blažek.
doplňky stravy

1. Doplňky stravy

„Už od podzimu doporučuji užívat vhodné doplňky stravy, například kyselinu hyaluronovou, kolagen, biotin, popř. panthenol,“ radí odbornice a dodává, že pokožka je tvořena několika vrstvami, z nichž běžnou kosmetikou můžeme ovlivnit jen tu svrchní. Spodní vrstvy pokožky je třeba vyživit pomocí vhodných potravinových doplňků, dále pak pestrou stravou bohatou na minerály, vitaminy a nenasycené mastné kyseliny.
pleťové krémy a UV ochrana

2. Krémy silnějšího kalibru

Zejména s ohledem na vnější vlivy se vyplatí v zimě používat spíše mastnější krémy, a to na den i na noc. Pokud tedy neválčíte s aknózní pletí, která vyžaduje i v zimě speciální péči. Sérum pod krém by mělo být ideálně na bázi oleje. „V silných mrazech rozhodně nedoporučuji používat hydratační krémy – hrozí vznik kuperózy (prosvítající červené až fialové žilky na pleti), anebo dokonce lehkých omrzlin, které vypadají jako ekzém a těžce se hojí,“ varuje Pavlína.
Tip redakce:
Hledáte-li vhodný krém na zimu, vsaďte třeba na generacemi prověřený norkový krém
Cosmetica Mastný krém norkový (koupit v e-shopu).

3. Nepodceňte UV záření

Přes den odbornice doporučuje používat krém nebo make-up s UV faktorem. Ochranná kosmetika proti ultrafialovému záření se u nás obvykle používá pouze v létě, což je chyba. V zimě je totiž sluneční záření mnohdy silnější než v teplých ročních měsících. Pokud se pohybujete v horských oblastech zapadaných sněhem, je navíc záření umocněno odrazem slunečních paprsků od sněhové vrstvy. Nezapomeňte, že kůže má paměťový efekt a každé přehnané slunění si „pamatuje“. To v překladu znamená tvorbu vrásek, ale i pigmentových skvrn, kterých se lze jen těžce zbavit.
pleťová maska

4. Bonusová výživa pleti

V zimních měsících je vhodné použít nejméně jednou týdně také pleťovou masku s obsahem výživných látek podle konkrétního druhu pleti. Udělejte si příjemný večer a odpočiňte si s pleťovou maskou. Pokud svádíte boj s časem, vsaďte na textilní masky, které jednoduše vytáhnete z obalu, položíte na obličej a po uplynutí doby působení je prostě vyhodíte. Všechny důležité stavební prvky pleti dodá NIVEA 10minutová textilní maska Hyaluron Cellular Filler (koupit v e-shopu), která kromě kyseliny hylauronové a pleťového séra obsahuje ještě kolagenový booster.
 

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Mgr. Pavlína Blažek Červenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Pavlína Blažek Červenková
dermatoterapeutka, mezoterapeutka
92
"Každá žena může být krásná."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít