Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 3 důvody, proč nezapomínat na pleťovou vodu

3 důvody, proč nezapomínat na pleťovou vodu

3 důvody, proč nezapomínat na pleťovou vodu

8. dubna 2020 od Lucie Ulmanová

8. dubna 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Péče o pleť není jen tak. Aby byla krásná, zkoušíte všemožné krémy, ale zapomínáte na pleťové vody či tonika. Ty totiž dokážou pleť finálně dočistit, zklidnit a rozjasnit. Proč je dále dobré je používat a jaké jsou jejich výhody?
Většina žen se snaží svůj odličovací rituál urychlit. Místo aby dopřála pleti několikaminutovou péči, sází na jediný odličovací přípravek. Použití pleťové vody by měl být vždy druhý krok, po večerním odlíčení nebo ranním čištění pleti, protože je stejně tak důležitý!

Typy pleťových vod:

  • rozjasňující
  • hydratační
  • zklidňující
  • na akné
  • hloubkové čisticí

Pleťovou vodu vybírejte podle typu pleti a podle toho, co potřebuje. Některé pleťové vody obsahují alkohol, proto jsou vhodné pro mastnou a problematickou pleť. Pro citlivou pleť doporučujeme vybírat pleťovou vodu bez alkoholu nebo tonikum, které je jemné a pleť nevysušuje.

Co všechno umí pleťová voda?

 

1. Dočišťuje pleť

Pleťové vody mají jednu výbornou vlastnost, a to, že dočišťují pleť. Zahrňte je do svého večerního rituálu, který je nejdůležitější. A víte, jak se správně odlíčit? Začněte nejdříve pleťovým mlékem nebo emulzí, jež nanesete na odličovací tamponek a několika pohyby jimi setřete zbytky líčení a různé nečistoty z ovzduší. Následně použijte pleťovou vodu, která pleť dočistí, osvěží, hydratuje a dodá potřebné látky.
Doporučujeme používat pleťové tonikum, i pokud používáte pouze micelární vodu. Ty totiž nedokážou tonikum nahradit. Z pleti sice perfektně odstraní zbytky nečistot, ale na pleti zůstává mikroskopický film, který je dobré z pleti odstranit. Někdo může mít také pocit, že je pleť „ulepená“. Proto je vhodné ji dočistit pleťovou vodou.
 

2. Připraví pleť na další péči

Stejný proces byste měla dopřát pleti i ráno po probuzení, kdy je dobré z obličeje odstranit zbytky nočních krémů nebo sér. Naneste na vatový tamponek trochu pleťové vody a setřete zbytky mastnoty. Pleť tak bude připravená na další péči, krémy se hezky vstřebají a budou účinnější.

3. Stáhne póry

Pokud budete pravidelně a pečlivě používat při odličování pleťovou vodu, zmenší se viditelnost a velikost pórů. Tím, že se pleť dočistí a osvěží, póry se „stáhnou“, jsou menší a méně vidět. Pleť je celkově jasnější a rozzářenější.
Tip redakce:
Pro suchou a citlivou pleť zkuste
NIVEA Jemnou čisticí pleťovou vodu (koupit v e-shopu) nebo produkt obohacený o výtažek z hroznů Garnier Pleťovou vodu Skin Naturals Botanical (koupit v e-shopu). Pro normální a smíšenou pleť doporučujeme Astrid Osvěžující čisticí pleťovou vodu Fresh Skin (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít