Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej 10 triků pro líčení malých očí

10 triků pro líčení malých očí

10 triků pro líčení malých očí

1. prosince 2022 od Anna Adlerová

1. prosince 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Zdají se vám vaše oči zapadlé v obličeji a nevýrazné? Nevíte, jak je nalíčit? Máme pro vás jednoduché make-up triky, díky kterým se dozvíte, jak se co nejvíce přiblížit ideálu krásy, jak oči zvětšit nebo jak se poprat s povislými víčky.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Základem je zdravé oční okolí

Kůži v očním okolí rozjasní správná péče. Vybírejte oční krém podle svého typu pleti. Na oteklé oči pomůže okurka nebo chladivý oční krém s obsahem peptidů, aminokyselin nebo vitaminů C a K. Pokud se potýkáte s kruhy pod očima, vybavte se zásobou ledu a Rimmel London Korektorem Multitasker (koupit v e-shopu), který kryje nedokonalosti a kruhy pod očima, ale také ho lze aplikovat na celou tvář. Ženy s povislými koutky nebo vráskami kolem očí by měly upřednostnit tekutý korektor.


2. Rozjasněte oko

Před líčením na víčko aplikujte korektor nebo matný oční stín v tělové barvě. Dostanete tak krásně rozjasněný podklad, který potlačí unavený výraz a na který se lépe budou nanášet oční stíny.

použití korektoru

3. Jen bílá to může být

Stěžejním produktem pro malé oči je bílá tužka na oči. Nanáší se dovnitř oka přímo ke spodním řasám. Podobně jako černá linka nanesená na stejném místě oko zmenší, bílá vnitřní linka pohled projasní a oko opticky otevře. Udělejte si z bílé tužky svůj produkt číslo 1. Světlo, které vám do pohledu přičaruje, si zamilujete!


4. A co černá linka?

Malé oči se bez ní klidně úplně obejdou. Pokud si ji ale nechcete odepřít, naučte se ji kreslit velice tenkou a lehce ji protáhněte. Opticky tak prodloužíte řasy a zvětšíte oko. Krátká a tlustá linka oči jen zmenší. Koncový ocásek nesmí končit v povislém koutku. Pokud je máte, s ocáskem si starosti dělat nemusíte nebo se ho pokuste vést mimo kožní záhyb. Tužkou na oči zkrátka lze proměnit tvář

nalíčené malé oko - tenká černá linka plus tmavý a světlý stín

5. Hrajte si s optikou

Ano. Opravdu účinnou optickou iluzi vykouzlíte právě očními stíny. Pokud je nepoužíváte, zapřemýšlejte nad osvěžením svého make-upu alespoň jedním světlým a jedním tmavším stínem.  Světlé stíny dokážou opticky zvětšit oko, takže to bez nich určitě nepůjde. Zkuste třeba Miss Sporty oční stíny Quatro 416 (koupit v e-shopu). Nanáší se k vnitřnímu koutku. Tmavý stín ho pak pěkně vytvaruje, a tím zase nalíčíte víčko zhruba od středu až po vnější koutek.


6. Konturování oka

  • Malým očím i očím se spadlými koutky dodejte nový rozměr pomocí správného stínování.
  • Na víčko naneste světlý stín.
  • Menším štětečkem, se kterým se vám bude lépe pracovat, pak vystínujte záhyb vnějšího koutku oka.
  • Zvolte trochu tmavší stín do hněda nebo do šeda.
  • Měkkým štětcem pak jednotlivé přechody spojte mezi sebou.
  • Výsledkem bude pozvednutí vrchního víčka a oči budou hned působit větší.


hra s optikou

7. Světlý stín sbírá další body

Vnitřní koutek oka si malé pozvednutí taky zaslouží. S bílou barvou nezapomínejte ani na něj. Pokud zvolíte lehce třpytivý stín, zapůsobíte na něj přímo magickou silou. Vyzkoušejte třeba  PROFUSION rozjasňující a konturovací paletka Highlight&Contour (koupit v e-shopu), která jeskvělá ke konturování a rozjasnění pleti a dodá vaší pleti zářivý vzhled a podtrhne jedinečnost vašich očí. 


8. Kleštičky na řasy

Pokud máte řasy od přírody rovné, vezměte si na pomoc speciální kleštičky - Diva & Nice Kleště na řasy (koupit v e-shopu), které z vás udělají rázem mrkací pannu. S řasami vytočenými ven se váš pohled krásně otevře, a dodáte mu tak novou jiskru.  S natáčením začněte co nejblíže u řas a nechte je stisknuté po dobu několika vteřin.
produkty na líčení

9. Řasenka

Kvalitní řasenka řasy krásně zvýrazní a oddělí. Budou působit objemněji a zvýrazní celou vaši dosavadní snahu. Vyzkoušejte třeba  Miss Sporty Pump Up Booster Mascara 001 extra black (koupit v e-shopu).


10. Obočí ve formě

Zvýrazněné obočí je základem každého líčení, protože dá obličeji výraz. Pěkně upravené obočí se ale podepíše i na celkovému působení očí. Pravidelnou úpravu jeho tvaru tedy nepodceňujte a líčením mu pak dodejte tu správnou definici.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít