Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Zkroťte kudrnatou hřívu: 3 jarní účesy, kterým neodoláte

Zkroťte kudrnatou hřívu: 3 jarní účesy, kterým neodoláte

Zkroťte kudrnatou hřívu: 3 jarní účesy, kterým neodoláte

21. března 2021 od Lucie Nagyová

21. března 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Husté a kudrnaté vlasy mohou dát svým nositelkám leckdy zabrat. Neposedné kudrny poletují kolem obličeje a vlasy jsou méně poddajné. Jak lokny usměrnit a nechat je co nejlépe vyniknout? Přinášíme vám tři tipy na styling, abyste vypadala božsky.

Zaměřte se na péči

Kudrnaté vlasy si žádají speciální péči, šampon, kondicionér a masky jsou pro tento typ vlasů dělané na míru, aby je vyživily, podpořily elasticitu loken, zabránily jejich vysušování a krepatění. Hustou a kudrnatou hřívu se doporučuje také méně často mýt. „Je lepší nemýt je tak často jako vlasy rovné nebo lehce vlnité. Kudrliny jsou samy o sobě hodně vysušené a šampon by je vysušil ještě více. Proto stačí tyto vlasy mýt jedenkrát týdně, samozřejmě podle potřeby i častěji, a spíše jim každý den věnovat dostatek vyživující péče v podobě vlasových arganových olejíčků a hydratačních bezoplachových sprejů,“ doporučuje vlasový expert Libor Smrž. Kudrlinám dodá pružnost Pantene Pro-V Krém bez oplachování pro tvarované kudrnaté vlasy (koupit v e-shopu) a rozčesávání usnadní NIVEA Balzám pro zvýraznění vlnitých vlasů Hairmilk Natural Shine (koupit v e-shopu). Kudrnatou hřívu pak vyživí Syoss Šampon Curls & Waves pro vlnité a kudrnaté vlasy (koupit v e-shopu) se sójovým proteinem, který zamezuje krepatění.

Jak je česat

Husté vlasy s množstvím kudrlinek rozčešte ještě za mokra placatým hřebenem s řídkými a širokými zuby. „Vlasy zásadně netřete ručníkem, pouze je jemně promněte, nejlepší bude, když je necháte volně uschnout, případně použijte difusér na vlasy, který pomůže vlnky definovat,“ radí Libor Smrž. Pro větší definici kudrlin sáhněte po TRESemmé Tužidlu pro dokonalé vlny (koupit v e-shopu).


Tipy na styling

1. Vyčesaný drdol s čelenkou

Pokud chcete zkrotit polodlouhé husté a kudrnaté vlasy a zvýraznit rysy v obličeji, stáhněte si vlasy vysoko na temeno hlavy a ozdobte je látkovou čelenkou nebo šátkem. Účes zpestřený širokou čelenkou je vhodný na denní nošení do práce nebo na procházku do přírody.
 
Jak na to:

2. Zapletené copy

Kudrnatou hřívu zapleťte do dvou volnějších copů. Vlasy budou díky hrubé struktuře perfektně držet a vy budete působit neuvěřitelně svůdně.
 
Jak na to:
  • Vlasy si rozdělte na dvě části.
  • Každou z nich následně rozdělte na tři prameny. Můžete začít zaplétat nahoře od hlavy nebo od půlky hlavy do francouzského nebo jakéhokoliv jiného copu.
  • Na konci zpevněte gumičkou nebo nechte konce jen tak volně.

3. Polorozpuštěný účes

Nebaví vás nosit rozpuštěné vlasy nebo culík? Nechte své dlouhé nebo polodlouhé kudrnaté vlasy vyniknout v polorozpuštěném účesu. Když ho hezky oživíte pramínky kolem obličeje, je mimořádně elegantní. Rošťáckou variantu vytvoříte, když necháte kolem obličeje pramínků víc najednou.
 
Jak na to: 
  • Skřipcem sepněte jen část vlasů v týle a zbytek vlasů nechte rozpuštěných.
  • Pro elegantní look vytáhněte z každé strany kolem obličeje několik pramínků vlasů.
  • Použijte velký skřipec, který umí sepnout velkou část vlasů.

TIP: Nakupovat vlasovou péči i styling nebylo nikdy snadnější. Ze široké nabídky můžete vybírat na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Nagyová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít