Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Vlny jako ze salonu bez použití tepla? Jde to!

Vlny jako ze salonu bez použití tepla? Jde to!

Vlny jako ze salonu bez použití tepla? Jde to!

5. dubna 2021 od Tereza Špačková

5. dubna 2021 2 minuty čtení
Připravil/a Tereza Špačková

Toužíte po krásných vlnách, ale nechcete své vlasy příliš často zatěžovat kulmou nebo žehličkou? Žádný problém! Poradíme vám, jak účinně a „za studena“ vytvořit na vlasech vlny jako od kadeřníka.
Vlny ve vlasech působí elegantním dojmem a mnohdy je vytváříme právě tehdy, chystáme-li se na slavnostní příležitost. Důvodem pro pouze výjimečný styling mohou být jeho pracnost a časová náročnost. Tomu je však konec. Co byste řekla na možnost probudit se s již upravenými vlasy? Právě to nabízí nový trend #sockwaves neboli ponožkové vlny, který obletěl všechny sociální sítě.
Tato metoda natáčení vlasů je nenáročná a zvládne ji každý v pohodlí domova. Navíc má jednu obrovskou výhodu, protože vln dosáhnete bez použití vysokých teplot, jež mohou vlasy vysušit, lámat a třepit. Pro dlouhotrvající vlny už není nezbytné používat kulmu nebo žehličku. A také nezáleží na tom, jestli máte vlasy krátké, polodlouhé nebo dlouhé – u této metody neexistuje žádné omezení!
Základem pro vyzkoušení této metody jsou ponožky. Díky nim se dá s vlasy kouzlit. Vyberte nejlépe takové, které jsou úměrné délce vašich vlasů. Tloušťka ponožek ovlivňuje výslednou velikost vln. Se silnými dosáhnete velkých volných plážových vln a se slabými, například silonovými, vytvoříte vlny malé, prstýnkové. Je také nutno počítat s tím, že pro hustější vlasy bude potřeba vyčlenit si více kusů ponožek.
Objevil se na vaší tváři lehce nedůvěřivý úsměv? Věříme, že to stojí za vyzkoušení.
 

Co budete potřebovat?

  • ponožky v potřebné délce a počtu kusů
  • hřeben na vlasy
  • sponky do vlasů
  • gumičky
  • stylingové přípravky

Jak na to:

 
  1. Umyjte si vlasy běžným způsobem a vysušte přebytečnou vodu ručníkem. Nechte je lehce proschnout. Do vlasů pak rovnoměrně nastříkejte Toni&Guy Texturising Sea Salt Sprej s mořskou solí (koupit v e-shopu), který jim dodá texturu a podpoří zvlnění i následnou výdrž vln.
  2. Důkladně rozčešte vlasy hřebenem. Rozdělte je na části, ideálně 4 až 6, podle toho, jak husté vlasy máte a jak velké vlny chcete. Vezměte si ponožku a přiložte ji k prameni vlasů (pro větší objem co nejblíže k pěšince) a připněte horní konec ponožky sponkou.
  1. Uchopte pramen vlasů zpoza připnuté ponožky, rozdělte jej na dva a začněte prameny křížem přes ponožku obtáčet, jako byste chtěla udělat suk, kolem celé ponožky směrem dolů a pokračujte takto ke konečkům. Spodní konec ponožky s namotanými prameny přichyťte gumičkou, tak aby nedošlo k uvolnění vlasů, a odstraňte sponku.
  1. Pokračujte po celé hlavě stejným způsobem. Ponožky nechte ve vlasech přes noc.
  1. Ráno sundejte gumičky a uvolněte opatrně prameny omotané kolem ponožek. Vlasy pročešte prsty a přelakujte Syoss Keratin Style Perfection lakem na vlasy pro neviditelnou extra silnou fixaci (koupit v e-shopu). Pro ještě větší objem naneste k pěšince got2b pudr na vlasy pro objem Powderful (koupit v e-shopu).

TIP: Vlny jako ze salonu u vás doma? S vhodnými produkty pro styling je to možné. Vybírejte on-line v pohodlí domova z nabídky Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Připravil/a pro vás Tereza Špačková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít