Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Účesy, které se nebudou motat do roušky

Účesy, které se nebudou motat do roušky

Účesy, které se nebudou motat do roušky

6. dubna 2020 od Eva Suchomelová

6. dubna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Nošení roušek je povinné, ale pokud máte delší vlasy, možná bojujete s tím, aby se vám nezamotávaly do gumiček či uvazovacích pásků. Případně aby nelezly za roušku. Máme pro vás tipy, jak na to vyzrát.

Dva typy roušek

Roušky se dají zavázat buď za uši, nebo za hlavu. Vázání za uši v podobě gumiček je nenápadné, rychlé a praktické. Hodí se zejména, pokud potřebujete roušku častěji sundávat a nandávat a také se hodí pro různé délky vlasů. Jejich nevýhodou je, že ne každému sedí unifikovaná délka (je potřeba délku gumiček zkorigovat) a po delší době mohou gumičky začít tlačit. Vázání za hlavu v podobě tkalounů či delších pásků je pevnější, rouška dobře sedne. Je to také lepší varianta na delší nošení, protože neotlačuje uši. Nicméně bude prostě vidět, vázání se nikde neschovají. Je tedy vhodnější spíše pro kratší vlasy, kde se tak nějak více ztratí. Ovšem krátké vlasy obvykle nemívají problém se zamotáváním vlasů do vázání. Co tedy s těmi delšími, které se do roušky čas od času zamotají?

TIP: Široký sortiment produktů pro vlasový styling zakoupíte také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop). 

1. Rozpuštěné vlasy

Tahle varianta se hodí pro polodlouhé vlasy, které se nedají dobře svázat a třeba culíky by vypadaly vyloženě nevhodně - trčící několikacentimetrové „štětky“ jsou roztomilé na malé holčičce, ale ne na dospělé ženě. Roušku s dlouhým vázáním za hlavu uvažte přes vlasy, v případě roušky s gumičkami je vsuňte pod vlasy, nasaďte na uši a vlasy přehrňte.
Tip redakce:
Rozpuštěné vlasy fungují jako jistá ochranná bariéra. Přesto i tu byste měli pravidelně mýt šamponem. Vhodné jsou v tomto případě micelární šampony, jejichž micely dokážou rozrušit tukový obal koronaviru. Na barvené vlasy vyzkoušejte třeba
NIVEA Jemný micelární šampon Pure Color (koupit v e-shopu) vhodný i pro každodenní použití.

2. Vysoko vyčesaný ohon

Culíky jsou první možností, která vás zajisté napadne, když se vám poprvé rozpuštěné vlasy zamotají do vázání, případně proniknou pod roušku a vlezou vám do úst nebo vás lechtají na tváři. Ten vysoko vyčesaný se hodí spíš pro roušku s gumičkami. Máte-li hodně vlasů, doporučujeme sčesat je do culíku v předklonu, pak se narovnat a svázat je spirálovou gumičkou, která netrhá vlasy.

Tip redakce:
Proti poletování vlasů vám pomůže
Wella Extra silný sprej na vlasy Wellaflex Frizz Control (koupit v e-shopu).


3. Nízký culík

Tato varianta culíku snese vedle roušky s gumičkami i roušku s křížem uvázanými tkanicemi. Můžete ji udělat s pěšinkou uprostřed nebo zvolit variantu bez pěšinky s hladce sčesanými vlasy.

Tip redakce:
Aby vám v culíku vlasy nekrepatěly, byly hladce sčesané a příjemně se leskly, použijte na ně před sčesáním pár kapek
Toni&Guy Séra pro lesk vlasů High Shine Anti Frizz (koupit v e-shopu).

 


4. Drdol

Vlasy vyčesané a stočené do drdolu vypadají upraveně a oproti culíku tolik nezatěžují pokožku hlavy hmotností vlasů při celodenním nošení. Hodí se pro oba typy roušek, a to s oběma typy vázání (jak křížem, tak vodorovně).
 

5. Nízký banán

Chytnout vlasy do dlaně, jako když je svazujete do culíku, pak je několikrát stočit do tvaru banánu a sepnout sponou, skřipcem nebo pírky – rychlé a efektní řešení. K tomuhle účesu si vezměte roušku s gumičkami, dlouhé vázání by vám nedělalo dobrotu.

Tip redakce:
Celodenní spínání vlasům moc nesvědčí. Ošetřujte je nyní pečujícím šamponem a balzámem proti krepatosti, poletování či blednutí odstínu vlasů, např.
Pantene Šamponem Hair Biology De-frizz & Illuminate (koupit v e-shopu) a Pantene Balzámem Hair Biology De-frizz & Illuminate (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít