Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Toužíte po změně? Zkuste přeliv, střih i hrátky s barvami!

Toužíte po změně? Zkuste přeliv, střih i hrátky s barvami!

Toužíte po změně? Zkuste přeliv, střih i hrátky s barvami!

28. srpna 2018 od Anna Adlerová

28. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Nelíbí se vám na konci léta stav vašich vlasů? Toužíte po změně, ale nejste zastánci radikálních řešení? S expertkou na vlasy Markétou Karvaiovou se dozvíte, jak můžete snadno oživit svůj vzhled.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Při barvení vlasů máte vždy na výběr z několika možností. Chcete, aby vám barva vydržela, nebo rádi experimentujete a nebráníte se rychlejšímu vymývání? „První možnost zahrnuje barvení tzv. permanentními nebo demi-permanentními barvami,“ říká expertka. „Barva se po nějaké době může lehce měnit díky vnějším vlivům, ale proniká hluboko do struktury vlasu, kde nahrazuje přírodní vlasový pigment,“ pokračuje. „Oproti tomu semi-permanentní barvy jsou barvy, které se za nějakou dobu z vlasů vymyjí,“ dodává. Téměř každé umytí je na nich znát, až po nějaké době vymizí docela. Takovým barvám se říká přelivy a kadeřníci s nimi dokážou doslova divy.
 barvení vlasů

Nová energie pro vlasy s přelivem

Přeliv může zvýraznit nebo ztlumit požadovanou barvu vašich vlasů, a dodat vám tak nový šmrnc. Umí ale ještě mnohem víc. „Zacelí povrch vlasu, a vlas je tak na pohled zdravější a lesklejší,“ vysvětluje Markéta. Zvlášť pokud máte blonďaté vlasy, po každém odbarvení by měla následovat aplikace přelivu, který zmírní poškození vlasů z průběhu odbarvování a dodá jim hezčí tón. Přelivem může kadeřnice také potlačit žluté odstíny, jež na vlasech přes léto vyčarovalo sluníčko.
 
„Přeliv obalí vlas jen na nějakou dobu a nemění celou jeho strukturu. Tím, že se vymývá postupně a rovnoměrně, se také ženy nemusí bát nevzhledných odrostů. Na experimentování se hodí mnohem lépe než dlouhotrvající barvy, protože vlasy zatěžuje mnohem méně. Vlasy díky němu působí zdravěji na pohled a mají více lesku, dodává stylistka. Hodí se spíš pro oživení barvy, a je tedy vhodný k různému tónování vlasů. Účes tak získá krásný jemný barevný nádech.
 
zastřižení vlasů

Zastřižení

Nechcete výrazně měnit délku vlasů, ale nějaká změna by vám prospěla? Pokud se držíte hodně při zemi, zkraťte alespoň konečky, které tuto proceduru určitě po dlouhodobém vystavení slunci a mořské vodě ocení. 
 
Odvážnější dámy se mohou zamyslet třeba nad ofinou, která, ať se říká cokoliv, sluší opravdu každé ženě. Má totiž mnoho podob a každá si může vybrat tu, jež se hodí právě pro ni. Navíc ofina dokáže zázraky s tvarem obličeje. Pokud je potřeba někde přírodu trochu popostrčit, aby obličej působil souměrněji, ofina je tou pravou volbou. Nehledě na celkové oživení účesu, a tím i celého vzhledu. Ofina je malou změnou, která dělá velký efekt.
 

probarvování vlasů

Contouring

Na razantní změny barvy se necítíte, ale chtěly byste svůj účes přece jen trochu oživit a vytvarovat? Pak vsaďte na vlasový contouring. Jedná se o velmi jemné prosvětlení pramínků kolem tváře. Hrou světlejších a tmavších pramínků dojde k prozáření výrazu. Chytrým výběrem zesvětlovaných pramínků je dokonce možné tvarovat rysy tváře a více je přiblížit k požadovanému standardu dokonalosti, tedy k oválnému typu obličeje. Zásah do účesu je navíc celkem minimální. Je to ideální transformace na konec léta, která pozvedne celkový vzhled i dobrý pocit ze sebe samé.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Pavla Draxlerová 27.srpna 2018
Souhlasím, že je dobré po létu si vždy zajít ke kadeřnici a dát vlasům péči jakou si zaslouží.

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít