Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Pevné a nepoddajné vlasy: Jak na ně?

Pevné a nepoddajné vlasy: Jak na ně?

Pevné a nepoddajné vlasy: Jak na ně?

20. září 2018 od Helena Hladíková

20. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Také už máte plné zuby tvrdého houští na své hlavě? Skoncujte s ním jednou provždy a radujte se z nádherně hebkých, zdravých vlasů. Zaručené tipy, jak pečovat o nepoddajné vlasy, nám prozradila kadeřnice Eva Znamenáčková.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud vás trápí zacuchané vlasy, které neustále někam trčí a nechtějí držet tvar, je třeba se o ně náležitě starat již při samotném mytí. „Poškozené či nepoddajné vlasy si sami neopravíte a nechat si narůst nové a zdravé samozřejmě chvíli trvá. Proto používejte šampony určené na poškozené vlasy a vždy aplikujte kondicionér,“ radí odbornice. Velmi vhodné jsou také šampony proteinové a ty s uhlazujícím efektem, které dodají vlasům potřebnou jemnost, hebkost a zabrání nepříjemnému krepatění.
 
mytí vlasůVyzkoušejte třeba účinky produktů nové vlasové řady NIVEA Hairmilk. Základem jejich složení jsou mléčné proteiny, jež posilují vlasy zevnitř a hloubkově je regenerují. Nepoddajným vlasům jistě prospěje také Elseve Vyživující šampon pro drsné, suché vlasy bez lesku Extraordinary Oil 
nebo šampon Aussie Šampon Repair Miracle pro všechny typy „neposedných“ vlasů. Nepoddajné vlnité a kudrnaté vlasy skvěle zkrotí šampon Syoss Curls & Waves a dokonalou výživu a zlepšení struktury vlasů zajistí maska na vlasy a balzám v jednom Garnier Fructis Macadamia Hair Food.

A jaké další triky vám v boji proti nepoddajným vlasům pomohou?
 

1. Zábal či maska

Šamponem a kondicionérem péče o pevné vlasy rozhodně nekončí. „Alespoň jednou týdně si dopřejte vlasový zábal či masku na vlasy, ať už kupované, nebo připravené doma. Jako ingredience se skvěle hodí třeba kokosový olej. Je dobré použít také různé olejíčky a séra na ochranu vlasů,“ doporučuje odbornice.
 
Tip redakce:
Jednou až dvakrát týdně propláchněte svou kštici minerálkou bez příchutě anebo použijte kosmetickou vychytávku španělských žen. Ty již po generace využívají k péči o vlasy šťávu z pomerančů, která je bohatá na vitaminy C a skupiny B, zejména biotin neboli „vitamin krásy“. Vymačkejte jeden pomeranč, vmasírujte do vlasů a nechte 15 minut působit. Poté důkladně opláchněte.
 
péče o vlasy po umytí

2. Stop horkému vzduchu

Na nějaký čas vynechte žehlení i fénování. Pokud však není zbytí, fénujte alespoň částečně vysušené vlasy, rozhodně ne zcela mokré. Postupujte po jednotlivých pramínkách a na závěr je profénujte studeným vzduchem dosucha. Zkuste rovněž používat přípravky na ochranu před teplem.
 
fénování vlasů

3. Do postele zasucha

Zejména u pevných, nepoddajných vlasů se příliš nevyplácí chodit spát s mokrými vlasy. Jak se na polštáři muchlají, ještě více se lámou a poškozují a do rána se přeleží tak, že je nebudete moci učesat už vůbec. Raději nechte vlasy volně uschnout na vzduchu anebo jejich mytí odložte na ráno. Naopak spletení suchých vlasů do copů na noc může vašemu účesu přinést kýženou ranní souměrnost.

 
4. Ideální pomocníci

Používejte hřeben se širokými, řídkými zuby, ale před každým mytím vlasy vykartáčujte hustým kartáčem. Zbavíte je tak zbytků stylingových přípravků a zároveň je pěkně provzdušníte a načechráte.
 

 hřeben na vlasy

5. A zase ta hydratace…

Nepoddajné vlasy vyžadují skutečně kvalitní péči se zvýšeným hydratačním účinkem. „Hydratační přípravky, jako jsou oleje či spreje, je vhodné aplikovat klidně i během dne. Svým neposlušným vlasům tím jedině prospějete,“ říká expertka závěrem.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Eva Znamenáčková
Kadeřnice
1387
"Každá žena je krásná, ošklivé ženy neexistují!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít