Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Ochrana jemných vlasů v létě: Péče navíc se vyplatí

Ochrana jemných vlasů v létě: Péče navíc se vyplatí

Ochrana jemných vlasů v létě: Péče navíc se vyplatí

28. května 2019 od Karolína Hornová

28. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Jemné vlasy jsou v letním období obzvláště náchylné k poškození. Při správné péči k němu ale vůbec nemusí dojít. Zkuste takovou vlasovou kosmetiku, která vaše vlasy posílí a ochrání, a užijte si léto bez starostí!
Jemné vlasy vyžadují cílenou péči, která jim dodá objem a sílu, zabrání jejich poletování a cuchání a ochrání je před vysušováním a blednutím vlivem slunečního záření. Začátek léta je ideálním obdobím, kdy svým jemným vlasům dodat pořádnou injekci živin a připravit je na nápor slunečních paprsků.


Je možné posílit jemné vlasy?

Určitě ano. Profesionální salonní péče, kterou používají kadeřníci, ale i některé přípravky běžně dostupné v drogerii umějí dodat do vlasového vlákna látky, které jemné vlasy postrádají. Hledejte ve složení ingredience jako keratin a ceramidy, které umějí vlasové vlákno vyplnit a dodat mu pružnost,“ radí kadeřnice Iva Borovská.

Z jemných vlasů podle ní nikdy neuděláte „provazy“, ale výrazné a viditelné posílení můžete pozorovat díky pravidelnému používání správné vlasové péče. Profesionální produkty jsou teď navíc ještě dostupnější – od června si je můžete v klidu vybrat a zakoupit třeba přímo v některé z drogerií Teta.
Francouzi se ve vlasech vyznají, a potvrzují to i novinky na našich pultech. Franck Provost Šampon s keratinem jemné vlasy posílí, ale díky absenci silikonů ve složení je zbytečně nezatíží. Používejte ho spolu se speciální cílenou péčí Franck Provost Keratin 10 v 1, která vašim vlasům dodá pružnost, sílu a objem už po jedné aplikaci.
vlasy v létě

Chraňte i pokožku hlavy!

Jemné vlasy často také znamenají řídké vlasy. „Nemusí to znamenat, že máte vlasů málo, ale že jsou prostě hodně jemné a tenké. Takové vlasy pak nemusejí být dostatečnou ochranou pro pokožku hlavy, která se může snadno spálit – především nahoře na čele nebo kolem pěšinky. Doporučuji používat ochranné spreje na vlasy s SPF, které pořídíte v lékárně nebo najdete mezi produkty salonní péče,“ radí odbornice.

Doporučuje třeba produkt Bioderma Photoderm MAX Opalovací mlha OF 50, kterou můžete použít na tělo, obličej a právě i na vlasy nebo problematická místa na čele. Zároveň ochrání jemné vlasy před vyšisováním a poškozováním. Pokud máte pocit, že byste vlasů přece jen mohli mít více nebo jste o jejich část přišli v rámci jarního vypadávání vlasů, zkuste vsadit na profesionální péči proti ztrátě vlasů a zařaďte do péče třeba „profi“ Revlon šampon Anti Hair Loss.

Pečujte o jemné vlasy od základu

Nejen sluníčko a horko mohou jemné vlasy oslabit. Často k jejich poškození přispějete už doma rychlým sušením či žehlením a kulmováním na vysoký stupeň. Vždy si raději dejte na čas – i jeden zbrklý zásah může jemné vlasy poškodit. Používejte kvalitní fény a kulmy, nastavujte je na nízký nebo střední stupeň a nezapomínejte také na speciální ochrannou péči,“ radí Iva Borovská.

Styling jemných vlasů není hračka a asi dobře víte, že se to často bez kulmy či žehličky nepodaří tak, jak byste chtěly. Léto si ale přímo říká o volnost, takže se občas nebojte nechat vlasy jen tak uschnout. A pokud se vrhnete na tepelný styling, nezapomeňte před ním aplikovat speciální sprej či balzám, který vlasy ochrání před působením tepla – třeba Franck Provost Thermoprotector.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Iva Borovská

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Borovská
Kadeřnice a hair stylistka
2498
"Účes je zrcadlem stylu a osobnosti."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít