Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Jak zakrýt kouty ve vlasech?

Jak zakrýt kouty ve vlasech?

Jak zakrýt kouty ve vlasech?

2. února 2020 od Lucie Ulmanová

2. února 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Kouty ve vlasech vůbec nemusí být otázkou mužů a zralého věku. Trápí i mnoho mladých žen. Víte, co vlastně určuje množství vlasů v této oblasti a jak je správným stylingem za-krýt?

Většina z vás si řekne, že se s padáním vlasů a kouty nedá nic dělat. Vždy ale existuje nějaké řešení. Zkuste je opticky zakrýt dobrým střihem nebo vyberte vhodný vlasový přípravek, který podpoří růst vlasů.

před o po péči o vlasy/kouty

Co mi může pomoci?

Existují jak přípravky volně dostupné, tak na lékařský předpis. Žádný z nich ale nepřinese rychlý výsledek, musí se užívat dlouhodobě, přinejmenším několik měsíců. Základem pro růst vlasů je aminokyselina methionin, bez ní vlasy nevyrostou. Nejlepší je v čisté podobě v kapslích, které volně zakoupíte v lékárně. Tam lze volně pořídit také spreje obsahující minoxidil, které mohou zabránit prvotnímu náhlému vypadávání vlasů,“ říká kadeřník Libor Smrž.

Proč vlasy padají?

Je důležité zjistit příčinu, proč vlasy padají, což ale není jednoduché. Příčin totiž může být mnoho:

  • hormonální změny, tedy například těhotenství nebo menopauza,
  • častou příčinou v dnešní době bývá také nezvládnutý stres,
  • k řídnutí vlasů v koutech je navíc velmi častá genetická predispozice, kdy se ve vlasovém váčku v této části hlavy usazuje hormon testosteron, který vytlačuje kořínek ven.
hřeben a vlasy

Pořiďte si ofinu

Pokud se s kouty potýkáte, nebojte se, dají se zamaskovat dobrým střihem a vhodným účesem. Vsaďte například na ofiny. „Téměř každý, kdo s tímto problémem bojuje, jako první možnost volí střih ofiny. Já doporučuji ofinu dělat co nejhustší, tedy sčesat co nejvíce vlasů z temene hlavy. Dnes jsou moderní i výrazné pěšinky na straně hlavy, které kouty také spolehlivě zakryjí. Pokud si ženy rády stahují vlasy do culíku, mohou použít vlasový pudr nebo barevný sprej, který dodá vlasům objem a zamaskuje prosvítající kůži, radí Libor Smrž.

dívka si stříhá ofinu

Tip redakce:
Objem vám mohou dodat vhodně zvolené stylingové přípravky. Vyzkoušejte například got2b Pudr na vlasy pro objem Powderful (koupit v e-shopu). Na perfektní culík připravíte vlasy díky NIVEA Stylingovému primeru Straight  (koupit v e-shopu). Zkusit můžete také L'Oréal Paris Sprej pro okamžité zakrytí odrostů Magic Retouch  (koupit v e-shopu).

Zkrátit, nebo ostříhat?

Kouty nemají s délkou vlasů nic společného. „Krátký účes bych volil tehdy, když klientce bude slušet, a ne kvůli prořídnutým koutům. U všech krátkých účesů, kdy mají ženy, ale i muži prořídlé vlasy, rozhodně nedoporučuji gelové a silně tužící přípravky vytvářející efekt mokrých vlasů. Pak jsou vlasy na pohled ještě řidší, i u hustých vlasů totiž po použití těchto přípravků často prosvítá pokožka hlavy,“ upozorňuje známý kadeřník.

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová ve spolupráci s expertem Libor Smrž

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Libor Smrž
profesionální kadeřník
"Za každou krásnou ženou je kadeřník, který miluje její vlasy."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít