Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Barvit vlasy doma po létě: na co si dát pozor?

Barvit vlasy doma po létě: na co si dát pozor?

Barvit vlasy doma po létě: na co si dát pozor?

10. září 2018 od Helena Hladíková

10. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Po návratu z dovolené většinou trpí nejen naše psychika („Já nechci do práce!“), ale také pokožka a především vlasy, jejichž zářivou „předdovolenkovou“ barvu byste teď hledaly jen stěží. Co s tím udělat? Po odpovědi jsme pátrali u kadeřnice Evy Znamenáčkové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Proč se vlastně vracíváme od moře se změněnou barvou a kvalitou vlasů? Na vině je především sluneční záření poškozující vrchní vrstvu vlasů (kutikulu), které tak nedokážou zadržovat vodu, křehnou a lámou se, a také molekuly vlasového barviva. Ty se rozkládají na menší částice, jež z vlasů snadno unikají, a proto barva bledne a vlasy jsou tzv. „vyšisované“

 
Barvit, či nebarvit?

To je otázka, na kterou se jednoznačná odpověď hledá špatně. Pokud používáte skutečně kvalitní barvu a nanášíte ji správně, nemusíte se barvení obávat. Jen je důležité myslet na to, že i léty prověřený odstín bude na vlasech zesvětlených od slunce pravděpodobně sytější než jindy. „Při barvení vyšisovaných vlasů proto raději použijte o jeden tón světlejší barvu, než jste zvyklá. Můžete rovněž dát ke kořínkům svůj obvyklý odstín a na konečky o něco světlejší, anebo aplikovat původní barevný odstín a konečky na posledních deset až patnáct minut barvou jen protáhnout,“ doporučuje odbornice.

domácí barvení vlasů

Domácí barvení

Spíše než barvení celé hlavy jednou barvou si můžete dopřát pouhé tónování, které je navíc v poslední době velmi trendy. Vlasy navíc vypadají přirozeněji než jednolitá barva nebo melíry. „Pokud už barvíte vlasy doma, a to nejen po návratu z dovolené, ale i kdykoli jindy, dodržujte přiložený návod a nepřekračujte dobu působení barvy. Začínejte vždy s odrosty a poté postupujte do délky, konečky barvěte až na závěr. Důkladně barvu opláchněte, vlasy dvakrát umyjte šamponem a použijte regenerační péči. Ideálně jednou za měsíc pak navštivte kadeřnici, aby vám zastřihla konečky. Někdy se to však nepodaří, tak se za ní vypravte alespoň jednou za čtvrt roku,“ radí expertka.
 

Zkuste i nový střih

Možná se také ve své nové, „vyšisované“ barvě cítíte tak dobře, že se vám s vlasy ani nechce nic dělat. I to je řešení a v takovém případě si zajděte jen na zastřižení konečků a úpravu střihu (to byste měla v každém případě), eventuálně požádejte kadeřnici, aby vám vzniklé zesvětlení pouze lehce podpořila již zmiňovaným tónováním.

 
barvicí štěteček

A které přípravky při domácím barvení použít?

  • Vyzkoušejte například postupně se vymývající barvu bez obsahu amoniaku L’Oréal Paris Casting Crème Gloss, která je obohacená o vyživující a regenerační mateří kašičku.
  • Pohrát si s tónováním a zesvětlováním podle posledních trendů vám zase umožní L’Oréal Paris Colorista Ombré na olejové bázi.
  • Blahodárnou péči a vyživující sílu olejů využívá i Garnier Olia či Syoss Oleo Intense, jež slibují stoprocentní krytí šedin a dlouhotrvající zářivé barvy.
  • Velmi jednoduché nanášení zajistí pěnová barva Schwarzkopf Perfect Mousse, která se aplikuje stejně jednoduše jako obyčejný šampon.

 

potřeby pro barvení vlasů

Vlasová náprava

Vlasy ale ještě můžete zachránit díky několika obecným pravidlům:
  • Po několik mytí aplikujte na vlasy kúru nebo masku, zejména regenerační a hydratační, protože hydratace je teď pro vaše vlasy extrémně důležitá. Existují i speciální řady určené přímo pro péči po slunění, tak se porozhlédněte po konkrétních produktech. Možná je má v nabídce i vaše oblíbená značka vlasové kosmetiky.
  • Pokud je stav vaší kštice opravdu špatný a vlasy doslova volají SOS, sáhněte po šamponu a kondicionéru pro suché vlasy bez ohledu na váš typ vlasů.
  • Nepoužívejte příliš horkou vodu a vlasy nedrhněte ručníkem. Nechte je volně uschnout nebo je do ručníku jen zabalte.
  • Kondicionér nanášejte pouze ke konečkům, abyste zbytečně nezatěžovaly pokožku hlavy.
  • Raději se vyhněte fénování, žehlení apod., ale pokud není zbytí, použijte alespoň prostředek, který chrání vlasy před horkým vzduchem.

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Eva Znamenáčková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jitka Čermáková 27.září 2018
Děkuji za tento článek.

Expert z článku

Eva Znamenáčková
Kadeřnice
1387
"Každá žena je krásná, ošklivé ženy neexistují!"

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít