Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy Bad Hair Day? Víme, co s tím udělat!

Bad Hair Day? Víme, co s tím udělat!

Bad Hair Day? Víme, co s tím udělat!

15. srpna 2018 od Helena Hladíková

15. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Jiří Kočí

Takřka každý večer uléhám do postele s krásně umytými vlasy, ale když se ráno kouknu do zrcadla, je mi ouvej. Mou hlavu „zdobí“ zplihlé, mastné a přeleželé vlasy a pověstný „Bad Hair Day“ je na světě. Stává se to i vám? Tak vás určitě bude zajímat, jak si s tím podle kadeřníka a hair stylisty Jiřího Kočího poradit.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nejrychlejší řešení je samozřejmě nasnadě – vlasy si umýt znovu. Jenže co když spěcháte nebo nedejbože zrovna neteče voda? „Přesně pro takové situace byste měly mít doma po ruce suchý šampon, a to ideálně ve spreji. Skvěle s ním zachráníte především lehce mastné vlasy,“ radí odborník. A jaké další fígle pomohou?


Pěšinka sem, pěšinka tam

Pokud vaše vlasy přes noc ztratily svůj parádní večerní objem a po ránu jsou zplihlé, zkuste fintu s pěšinkou. „V případě, že to váš účes dovoluje, přečešte si pěšinku ve vlasech na druhou stranu. Vašim vlasům to dodá chybějící objem,“ doporučuje expert.


Spásná žehlička

Pomoc nabízí i žehlička na vlasy, která vyřeší zejména přeleželé a zkrepatělé vlasy. „Buď s ní můžete vlasy vyžehlit zcela dorovna, anebo pomocí ní dovlňte zbytek vlasů, aby případná přeleželá místa zanikla,“ říká hair stylista.

žehlení vlasů

Z problému udělejte přednost

Když vám vlasy zkrepatí během deštivého dne anebo váš „Bad Day“ není ten úplně nejhorší, máte podle experta ještě jednu možnost: Vezměte trochu pěnového tužidla, fén, ideálně s difuzérem, a tím vším podpořte vzniklý rozcuch.“ Místo zoufání na to tedy jděte jinak a dejte svému okolí najevo, že právě takto jste si svůj účes představovala.

culík

Culíky a drdoly to jistí

Pakliže se vám nechce nebo nemáte čas vlasy žehlit, fénovat ani si s nimi jinak pohrát, zbývá jediné – stáhnout vlasy do culíku nebo je vyčesat do drdolu. Ani to však neberte jako katastrofu. Zejména v horkých letních dnech to nejspíš bude vítaná změna.

Tip redakce:
A co když všechny rady selžou a vy si pořád připadáte příšerně? Nasaďte si slušivou čepici nebo klobouk a prostě dělejte, že je to váš nový módní doplněk. Nikdo přece nemusí vědět, jak je to doopravdy.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Jiří Kočí

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jiří Kočí
kadeřník, vlasový specialista
49
"Lidé by při všem, co dělají, měli používat hlavu. Ostříhanou a učesanou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít