Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 7 tipů, jak si udělat perfektně uhlazený culík

7 tipů, jak si udělat perfektně uhlazený culík

7 tipů, jak si udělat perfektně uhlazený culík

22. března 2023 od Lenka Knápková

22. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Jednoduchý, mladistvý a sofistikovaný. Culík je nesmrtelný účes, který nikdy nevyjde z módy a dá se nosit na sport i do společnosti. Víte, jak si učesat perfektní uhlazený culík? Zkuste to s naším návodem.

1. Příprava

Nejprve připravte své vlasy. Nemusí být čerstvě umyté, protože by mohly klouzat a culík by nemusel držet. Ideální jsou jeden den po umytí. Pokud si vlasy potřebujete umýt, použijte šampon Garnier Fructis Hair Food banana Šampon (koupit v e-shopu), který vlasy vyživí a provoní.  Nezapomeňte na kondicionér Garnier Fructis Hair Food banana Balzám (koupit v e-shopu), díky kterému budou hladší a hydratované.

2. Česání

Perfektního culíku nikdy nedocílíte s jednořadým hřebenem. Pro pročesání je ideální plochý kartáč. Nejprve předkloňte hlavu dolů a rozčešte vlasy. Pak je navlhčete a poté do nich naneste tužidlo Syoss pěnové tužidlo Keratin (koupit v e-shopu), které dodá vlasům lesk, plnost a sílu. Navíc poskytuje vlasům silnější fixaci. Znovu je pročešte.

3. Zagumičkování

Než je budete česat, promyslete si, kde chcete culík mít. Pokud máte dlouhé vlasy, bude vypadat skvěle vysoko vyčesaný. Pro dokonalý vzhled culíku budete potřebovat opravdu pevnou gumičku, které udrží i velmi husté vlasy. Ideální je gumička s háčky, kterou zakoupíte v kadeřnických potřebách, nebo spirálové gumičky Gabriella Salvete Gumička do vlasů proti zacuchání (koupit v e-shopu), které netrhají vlasy.

4. Uhlazení

Nyní máte upevněný culík a je potřeba uhladit vlasy nad čelem. Martina Krupičková z Libor Šula The Salon vysvětluje jednoduchý trik: „Pořiďte si tupírovací kartáč s kančími štětinami, který bezvadně uhladí drobné odstávající vlásky a culík bude perfektní.“

5. Fixace

Nezapomeňte uhlazenou část hlavy přelakovat pomocí Syoss Full Hair 5 Laku na vlasy extra silná fixace (koupit v e-shopu), který udrží účes ve stejném stavu po 48 hodin.

6. Finální styling

Nyní se můžete zaměřit přímo na culík. Je možné ho ponechat hladký a rovný, anebo ho třeba navlnit kulmou. Nebo jej například ozdobit stuhou či zajímavými gumičkami.
Tip redakce:
Do česání
culíku se pouštějte nejlépe ve finálním oblečení, ve kterém jdete ven, protože i to nejopatrnější převlékání svršku může účes poškodit.

Triky, jak docílit ještě zajímavějšího culíku:

  • Místo tužidla použijte sprej se slanou vodou, sůl působí v tomto případě jako přírodní tužidlo, pokud máte poškozené vlasy, tolik je nezatíží.
  • Nikdy k rozčesávání vlasů nepoužívejte umělohmotné hřebeny, elektrizují a vlasy pak nedrží na svém místě.
  • Když přemýšlíte, kde si culík uděláte, zakloňte se, vyhnete se tak volným vlasům ve spodní části.
  • Ideálním místem pro vysoký culík je mezi temenem hlavy a linií obočí.
  • Vlasy zafixujte pomocí gumičky a uchyťte ji pinetkou.
  • Tenký pramen obtočte kolem gumičky tak, až ji zcela zakryjete.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková ve spolupráci s expertem Martina Krupičková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Martina Krupičková
Senior Hair Stylist
"Luxus, krása a radost, těmito slovy bych vystihla svou práci. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít