Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 7 hříchů proti krásným vlasům

7 hříchů proti krásným vlasům

7 hříchů proti krásným vlasům

14. listopadu 2018 od Anna Adlerová

14. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Krásné vlasy nemusí být jen výhrou v genetické loterii. Jejich stav závisí také na péči, kterou jim dopřáváte. Pokud nemáte čas své vlasy rozmazlovat, vyhněte se alespoň nejčastějším zlozvykům, kterými vlasy den za dnem postupně ničíte. Které to jsou?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Bojíte se nůžek jak čert kříže

Sníte o krásných vlasech, a proto ke kadeřníkovi zajdete jednou ročně, jestli vůbec? Tuhle chybu rozhodně neděláte samy. Jedná se o častý nešvar žen, které předpokládají, že cesta za dlouhými vlasy vede co nejdál od kadeřnických salonů. Bohužel je to přesně naopak. Vlasy bez jakéhokoliv střihu nebo alespoň občasného zastřižení konečků strádají. Jsou unavené, více se vysušují a mají sklon k lámavosti a třepení. Udělejte si v diáři místo na pravidelné zastřižení alespoň jednou za 3 měsíce.

 
2. Drhnutí ručníkem

Kdo to nikdy neudělal, ať hodí šamponem! Jeden z nejčastějších zlozvyků pro rychlé odstranění vlhkosti z vlasů není rozhodně nic šetrného. Pokud se nedokážete ručníku jako vysoušecího prostředku úplně vzdát, raději jen vlasy zabalte do turbanu a počkejte, až se vlhkost vstřebá. Zákaz drhnutí pod trestem poškozených a polámaných vlasů
 
vysoušení vlasů ručníkem

3. Špatné rozčesávání

Správná péče o vlasy začíná už u samotného česání. Pokud nemáte speciální kartáč na mokré vlasy, rozčesávejte je až za sucha. Vlasy by se měly vždy rozčesávat od konečků a postupovat směrem vzhůru. Pokud začnete s česáním od druhého konce, tedy u kořínků, zbytečně si budete komplikovat práci a vlasy si můžete nechtěně zpřetrhat nebo vytrhnout.

 
4. Každodenní mytí vlasů

Tuto chybu dělá velké množství žen, které mají pocit, že mají jemné vlasy se sklonem k maštění a plihnutí, a proto je každodenní mytí vlasů jejich jedinou volbou. Příliš časté mytí vlasů ale zbavuje pokožku jejích přirozených vlastností a vlasy se pak v obraně ještě více mastí! Je to tedy začarovaný koloběh, ze kterého ale není tak těžké vykročit. Zkuste zavolat na pomoc suché šampony, díky kterým krásně den až dva bez mytí vlasy vydrží. Navíc přidají vlasům vůni a objem. Pokud přece jen bez šamponu nevydržíte ani den, sáhněte po jemnějších micelárních šamponech vhodných k dennímu použití.

 
5. Velké množství produktů

Méně je více i u vlasových produktů. Stylingové produkty dokážou vlasy napumpovat objemem, vyhladit je k dokonalosti a dodat jim lesk a strukturu. Co se ale stane, když to s produkty přeženete? Můžete si rovnou umýt hlavu znovu. Přehršle produktů vlasy zatěžuje a rychleji mastí. To platí zvlášť v případě výživného olejíčku na vlasy, který patří jen do konečků. Když ho použijete nadmíru, a ještě ho nadávkujete do celých vlasů, budete působit, že jste šampon neviděli ani z rychlíku.
 
vysoušení vlasů

6. Sušení vlasů horkým vzduchem

Fén je dobrý sluha, ale špatný pán. Pokud nad vámi převezme kontrolu v situaci, kdy pospícháte, máte mokrou hlavu a jediným řešením se zdá nastavit výkon fénu na maximum a zblízka vysušit všechny vlásky do jednoho, máte zaděláno na problém v podobě dlouhodobě vysušených vlasů bez lesku a energie. Vlasy fénujte z dostatečné vzdálenosti od hlavy. Horkým vzduchem je ideálně jen prosušte u hlavy a do sucha pak foukejte studeným vzduchem, kterým všechny novější fény disponují. U používání dalších stylingových prostředků, jako je žehlička či kulma, platí mít se na pozoru dvojnásob. Vysoké teploty, kterým je spousta žen ochotna své vlasy vystavit, mohou mít katastrofální důsledky. Věřte, že i s méně stupni Celsia dosáhnete přijatelného výsledku. A nikdy při stylingu vlasů do všemožných tvarů nezapomínejte na ochranu před teplem.
 
kartáče

7. Špatný hřeben

Alfou a omegou péče o vlasy je už používání správného hřebene. Samotné česání by se mělo odvíjet od přirozené struktury vlasů. Pokud jsou vlasy vlnité až kudrnaté, častým česáním jim spíš uškodíte, protože budete narušovat jejich přírodní strukturu. Na kudrnaté vlasy používejte hřeben s širšími zuby. Na rozčesávání vlasů si vyberte kvalitní kartáč, ideálně z přírodních materiálů. „Ženy, kterým se rychle mastí vlasy, by se měly porozhlédnout po kartáči z kančích štětin, který umí maz dobře odvádět,“ doporučuje expertka Markéta Karvaiová. Investice do zdravých vlasů se vyplatí. Vždyť vlasy jsou korunou krásy.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít