Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 5 způsobů, jak chránit vlasy před sluncem

5 způsobů, jak chránit vlasy před sluncem

5 způsobů, jak chránit vlasy před sluncem

2. června 2021 od Karolína Valová

2. června 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Trávíte s oblibou čas na slunci? Poctivě používáte opalovací krémy? Perfektní! Ale co vaše vlasy a pokožka hlavy? Pečujete důsledně i o ně?
Sluneční paprsky jsou v určité míře tělu prospěšné. Při častém pobytu na slunci, především kolem poledne, však dokáží nadělat více škody než užitku. O péči o tělo jsme si již říkali mnoho, pojďme se teď zaměřit na pokožku hlavy a vlasy. I ony pod spalujícím žárem paprsků trpí. Jedním z prvních projevů poškození je ztráta lesku vlasů. Existuje však naštěstí hned několik způsobů, jak tomu předejít a jak již vzniklé škody zmírnit.

1. Stylové i funkční módní doplňky

Základní a nejrychleji aplikovatelnou ochranou jsou klobouky. Kromě vlasů chrání částečně i obličej, uši a krk. Pokud nejde o pokrývku hlavy ušitou ze speciální látky s ochranným faktorem a nemáte-li krátké vlasy, které se pod klobouk spolehlivě schovají, je však třeba myslet na další způsoby, jak vlasům ulevit.
Vybavení na pláž

2. Vlasové přípravky s ochranným faktorem

Nejen dlouhé vlasy doporučujeme během léta opečovávat speciální vlasovou kosmetikou, která je nejen vyživí, ale také aktivně ochrání před sluncem. Například šampon, kondicionér nebo regenerační balzám z nové limitované edice Gliss Summer Repair (koupit v e-shopu) obsahují ochranné filtry a meruňkový olej, díky kterému se vlasy po šetrném umytí velmi snadno rozčesávají.
Tip redakce:
Chcete-li svým vlasům dopřát maximální péči, je vhodné kombinovat pokrývku hlavy a vlasové produkty s ochranným faktorem. Jen tak dokážete zabránit proniknutí slunečních paprsků do vnitřní struktury vlasu a poškození vlasu od kořínku. Pokud zapomenete použít speciální šampon, můžete se spolehnout na
L'Oréal Paris Elseve Expresní balzám Color-Vive (koupit v e-shopu) s UVA/UVB filtry, který můžete aplikovat do vlhkých i suchých vlasů klidně až u bazénu či na pláži.
Sprej na vlasy s ochranným faktorem

3. S.O.S. úleva při podráždění

Užili jste si báječný den venku, ale cítíte, jak vás pálí pokožka na hlavě? Toužíte po úlevě? Pokud by šlo o spálená ramena, měli bychom pro vás mnoho tipů od studeného jogurtu přes aloe vera až po speciální kosmetiku po opalování. U vlasů je to složitější. Naštěstí existuje  NIVEA Ultra Mild Zklidňující extra jemný šampon (koupit v e-shopu), jenž obsahuje panthenol, který kůži rychle a spolehlivě zklidní a redukuje její podráždění.

4. Změna pravidelné rutiny

Jistě máte svůj oblíbený šampon i kondicionér. Během léta je však vhodné vsadit na silnější kalibr. Jen tak se vyhnete tomu, aby byly vaše vlasy matné, vysušené a bez energie. Není přímo nutné rozšiřovat množství přípravků, můžete ty stávající pouze vyměnit za intenzivněji hydratační a regenerační varianty. Například dvojice L'Oréal Paris Elseve Regenerační šampon na velmi poškozené vlasy Total Repair 5 Extreme (koupit v e-shopu)Regenerační balzám Total Repair 5 Extreme (koupit v e-shopu) dokáže hravě obnovit přirozenou ochrannou bariéru vlasu i lesk a zacelit roztřepené konečky.
Maska na vlasy
Pokud pravidelně používáte masku na vlasy, i zde existují varianty, které dodají veškerou potřebnou péči vlasům namáhaným sluncem, suchým větrem i slanou a sladkou vodou. Například Garnier Fructis Hair Food Macadamia Vyživující maska na vlasy (koupit v e-shopu) díky oleji z makadamových ořechů vlasy intenzivně vyživuje, regeneruje po celé jejich délce, usnadňuje rozčesávání i následnou úpravu, a navíc jim dodává krásnou vůni.

5. Extra péče

Máte pocit, že by si vaše hříva zasloužila více? Máte odbarvované vlasy nebo často stylujete účesy pomocí tepla (žehličky či kulmy), což narušuje vlasovou bariéru? Vyzkoušejte samo-hřejivou Elseve masku na vlasy Dream Long Steam (koupit v e-shopu), která se aplikuje hned po šamponu. Díky teplu, jež po nanesení vytvoří, se intenzivní regenerační balzám dostane do hloubky vlasu a působí tak přímo v místě, kde je to třeba.

TIP: Abyste zabránili poškozování teplem upravovaných vlasů, je třeba používat speciální stylingové přípravky, které najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít