Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 3 top elegantní pánské účesy

3 top elegantní pánské účesy

3 top elegantní pánské účesy

21. října 2022 od Anna Šťastná

21. října 2022 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Šťastná

Muži nemají moc rádi změny, alespoň co se účesu týče. Proto v salonu nebo barber shopu obvykle chtějí „to samé, co minule“. Ale jak se o střih pak doma starat, aby vypadal skvěle dlouhé týdny?
Letos jsou v kurzu trochu delší střihy, které vlasům umožňují pohyb. Neznamená to však, že by si teď všichni muži museli nechat narůst vlasy po ramena. Stačí těm obvyklým střihům dopřát trochu větší délku. Účesům vládne přirozenost, naopak dokonalá přesnost důležitá pro super krátké střihy již není potřeba.

Jak to tedy může vypadat v praxi? Vybrali jsme pro vás 3 top účesy:

1. Textura a plážové vlny

Vlasy jsou nahoře delší, vzadu a na bocích kratší, ale už zdaleka ne vyholené až na kůži. Řídit se lze tím, že by neměla být patrná světlá pokožka hlavy. Naopak nahoře mohou být vlasy opravdu tak dlouhé, aby vytvořily vlny. Pokud je netvoří přirozeně, pomozte jim slaným sprejem, například Toni&Guy Texturising Sea Salt Spray s mořskou solí (koupit v e-shopu)

2. Backstreet Boys jsou zpět

Vrací se 90. léta v módě, ve filmech, v hudbě, a pánské účesy nejsou výjimkou. Inspirujte se tedy u N’Sync nebo Backstreet Boys a nechte si vytvořit nedbale střapatý účes. Zásadní je ale slovo nedbale. Netvarujte totiž dokonale souměrné bodliny, jen matnou pastou vlasy trochu rozcuchejte. Měly by být rozčepýřené jen do té míry, aby vypadaly dobře nejen na party, ale třeba i na byznys schůzce k obleku. Skvělým pomocníkem je got2b matující pasta na vlasy Beach Boy (koupit v e-shopu).

3. Jen ať rostou

A kdo se odváží, může nechat vlasy (pod dohledem) růst. Podívejte se na aktuální účes Brada Pitta, máte-li vlnité nebo kudrnaté vlasy, může jako vzor posloužit Timothée Chalamet, který nechává vlnám volný prostor. Jen myslete na to, že i tyto účesy musejí mít nějaký tvar, proto je důležitá péče kadeřníka. Zároveň čím jsou vlasy delší, tím by měly být zdravější. Pořiďte si tedy pro začátek alespoň vyživující šampon, například posilující Nivea Men Strong Power Šampon (koupit v e-shopu), případně Syoss Anti-Dandruff šampon pro vlasy bez lupů (koupit v e-shopu).

Pravidla domácí péče

Díky tomu, že střihy jsou teď delší, není třeba chodit do salonu každé tři týdny. Intervaly se však mohou prodloužit jen tehdy, když dodržujete následující pravidla:
  1. Udržujte vousy a kotlety ve formě – zvládnete to sami a postačí obyčejná žiletka, například Bic Hybrid Flex 3-břitý plnitelný holicí strojek (koupit v e-shopu)
  2. Požádejte někoho, aby vám občas oholil také krk a máte-li na bocích kratší vlasy, pak také linii podél uší. Právě podle těchto detailů se pozná, zda je střih udržovaný.
  3. Jak už jsme naznačili, zvykněte si na nové produkty, především výživné, a místo lesklého gelu používejte matnou pastu. Máte-li vousy, pořiďte si na jejich úpravu vosk nebo King C. Gillette Pánský Změkčující balzám na vousy (koupit v e-shopu).
  4. Zmíněné střihy jsou fajn i v případě, že se opravdu rozhodnete nechat si narůst dlouhé vlasy. Nečeká vás díky nim žádná přechodová fáze, kdy by nevypadaly dobře. Jakmile ale povyrostou, začněte je „zvykat“ na jejich nové místo – po umytí ještě mokré je zafixujte tak, jak je chcete nosit, případně si pomozte zmíněnou pastou, která není vidět.
  5. Čím delší vlasy, tím je důležitější, abyste nebyli líní a alespoň občas použili kondicionér. Případně vám život usnadní Gliss regenerační expres balzám Oil Nutritive pro hrubé a namáhané vlasy (koupit v e-shopu), který nemusíte oplachovat. Stačí jen po umytí nastříkat.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Šťastná

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít