Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Vlasy 10 tipů pro vlasový detox

10 tipů pro vlasový detox

10 tipů pro vlasový detox

30. března 2018 od Anna Adlerová

30. března 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Vypadají vaše vlasy po dlouhém chladném období unaveně a nezdravě? Jsou slabé, vysušené a už si s nimi nevíte rady? Možná i ony by si na jaře zasloužily detox. Přečtěte si tipy, které vašim vlasům uleví a dostanou je zpět do formy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Pravidelné oplachování

K přírodní očistě vlasů vsaďte na domácí oplachy. Navíc se pro suroviny nemusíte vypravit dál než do vlastní kuchyně. Přidejte trochu vody a umyjte své vlasy pod výživným vodopádem. Oplach z citronové šťávy má dezinfekční a čisticí účinky. Oplach z jablečného octa zavírá vlasovou kutikulu a napomáhá k detoxikaci vlasů.
 

2. Výživná bomba na vlasy

Ovesné vločky, med, mléko, káva, vejce nebo avokádo? To jsou jedny z nejvýživnějších surovin, které můžete aplikovat na své vlasy pro jejich hydrataci, lesk a regeneraci. Namíchejte si tu správnou masku na vlasy z přírodních surovin v pohodlí domova.

maska na vlasy

3. Přírodní kosmetika v popředí

Máte pocit, že jediný šampon, se kterým si opravdu vlasy umyjete, musí pěnit? Za pěnění šamponu mohou sulfáty. Dalšími látkami, které pěnící šampony často obsahují, jsou parabeny zaručující dlouhou životnost přípravku a silikony s vyhlazujícími účinky. Problém je však v tom, že všechny tyto látky vlasy dlouhodobě zatěžují, mohou dráždit vlasovou pokožku a způsobovat třeba lupy. V rámci detoxu tedy zařaďte alespoň na měsíc přírodní produkty bez těchto látek.
 

4. Méně stylingu

Jaro je roční období, které přeje přirozenosti. Zkuste vypustit své oblíbené stylingové přípravky nebo je používejte jen minimálně. Právě různé pěny na vlasy, laky a nepřírodní masky obsahují látky, které vlasy nejvíce zatěžují.
 

5. Naolejovat či nenaolejovat?

Přírodní oleje jsou jednou z nejmocnějších zbraní proti vysušeným vlasům bez života. Pokud záchranu potřebují hlavně jejich konečky, pořiďte si na ně například arganový olej obsahující velké množství vitaminu E. Jestliže vlasy vyžadují celkovou vzpruhu, dopřejte jim vlasový zábal z kokosového nebo olivového oleje.

vlasový olej

6. Vyzkoušejte no poo metodu

Vlasy se v průběhu roku zatěžují množstvím produktů od chemických šamponů po nerůznější styling. Metoda no poo je zkrátka mytí vlasů bez šamponu. Jediné další přísady mohou být například žitná mouka, jedlá soda a různé oplachy z octa, citronu nebo bylinek. Vlasům ulevíte od produktů a jako bonus něco ušetříte! Ne každému metoda no poo vyhovuje, ale jsou i ženy, které si tuto metodu nemohou vynachválit!
 

7. Lepší jídelníček

Správným složením stravy v jídelníčku neočišťujete pouze vnitřní orgány, ale i vlasy. V období vlasového detoxu je vhodné vzdát se stejně jako při klasickém jarním detoxu kávy, cigaret, cukru a bílé mouky. Ideální je odstranit také veškeré živočišné produkty.  Ovoce a zelenina vám dodají tolik potřebné vitaminy a více energie v průběhu celého dne. Dlouhodobě navíc vlasy správnou výživou posilujete a předcházíte třeba třepení konečků.
 

8. Zastřižení konečků

Krásných vlasů, které porostou do délky, nedosáhneme bez pravidelného zastřihávání konečků. Konečky by se měly stříhat alespoň jednou za 3 měsíce. Pokud už si ani nepamatujete, kdy jste je naposledy stříhali vy, v rámci celkového detoxu směle do toho!

zastřihnutí konečků

9. Vyzkoušejte hloubkové čištění

Čím víc přípravků na vlasy nanášíte, tím více je zatěžujete a vlasy plihnou. Pokud se bez vašich oblíbených produktů ani na čas neobejdete, zařaďte hloubkové čištění. Vše, co budete potřebovat, je čisticí (detoxikační) šampon, jemný kondicionér bez škodlivých látek a peeling na vlasy.
 

10. Bez lupů

Po zimě někteří z nás bojují i se suchou a odlupující se pokožkou hlavy. Proti lupům lze bojovat pomocí speciální vlasové kosmetiky, která zabraňuje nadměrnému šupinatění. 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít