Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Zhubněte do léta: Motivujte se, když ztrácíte dech

Zhubněte do léta: Motivujte se, když ztrácíte dech

Zhubněte do léta: Motivujte se, když ztrácíte dech

18. března 2020 od Pavla Maříková

18. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Zhubli jste pár kilo, máte radost, že vidíte první výsledky, ale zároveň vám trochu dochází motivace k dalšímu hubnutí? Říkáte si, jestli má smysl cvičit, chodit do posilovny, držet dietu a jestli by nebylo lepší se na to „vykašlat“? Poradíme vám, jak se motivovat, a ukážeme vám 4 super cviky, které vaše úsilí podpoří.

1. Jasně a po pravdě si připomeňte, proč chcete hubnout 

Jasně si definujte všechny důvody, proč chcete zhubnout, a zapište je. To vám pomůže zůstat odhodlaní a motivovaní. Své zápisky si čtěte každý den jako připomenutí a nakopnutí ve chvílích, kdy se cítíte demotivovaní. Vaše důvody, „proč zhubnout“, mohou zahrnovat estetické důvody, být zdravější, v lepší kondici, udržet krok se svými dětmi, zvednutí sebevědomí nebo obléknutí starých džínů.  Mnoho lidí začíná zhubnout, protože jim to „někdo“ řekne (partner, lékař atd.) – výzkumy ale ukazují, že většího úspěchu dosáhnete, když motivace vychází z vás samotných.
jídelní deník

2. Mějte reálná očekávání

Stanovení nedosažitelných cílů může vést k pocitům frustrace a způsobit, že to brzy vzdáte. Naopak, stanovení a dosažení reálných cílů vede k pocitům úspěchu a radosti. Některé studie zjistily, že ženy, které chtěly na začátku zhubnout největší množství kilogramů, hubnutí brzy vzdaly. I relativně malé zhubnutí 5-10 %  váhy může mít výrazný dopad na vaše zdraví.
 
  • Vážíte-li 80 kg, je to cca 4-8 kg
  • Vážíte-li 70 kg, je to cca 3,5-7 kg
  • Vážíte-li 60 kg, je to 3-6 kg
Tip redakce:
Hubnutí, respektive formování postavy podpoříte pravidelným používáním tělových krémů a sér, které mají zpevňující efekt. Jedním z nich je i noční tělové sérum
Eveline Slim 4D night sérum (koupit v e-shopu).

 3. Zaměřte se na cestu, ne na cíl 

Stejně jako i v jiných případech se vyplatí zaměřit se na celou cestu hubnutí, nejen na výslednou váhu. Soustřeďte se např. na to, že jste si dali jako dílčí cíl 4x týdně cvičit nebo zdravě snídat. A radujte se pokaždé, když se vám to podaří dodržet. Nebo si své drobné cíle napište na papír a každý den si odškrtněte ty, které se vám podaří splnit. Uvidíte, jaký to bude hnací motor pro vaši motivaci.

4. Veďte si jídelní deník 

V souvislosti s předchozí radou se vyplatí sledovat a zapisovat si i vše, co sníte.  Chcete-li si však správně vést potravinový deník, musíte si zapsat opravdu vše, co jíte. Patří sem i drobnosti typu bonbón, dojedení dětské svačiny, ochutnání polévky atd. Můžete také zaznamenat své emoce do svého potravinového deníku. To vám může pomoci určit spouštěče přejídání a najít zdravější způsoby, jak se s tím vypořádat. Sladkosti nahraďte proteinovou tyčinkou Nutrend Excelent (koupit v e-shopu) nebo energy tyčinkou Run-ní ptáče (koupit v e-shopu).

5. Buďte součástí komunity lidí, kteří také hubnou

Lidé potřebují pravidelnou podporu a pozitivní zpětnou vazbu, aby zůstali motivovaní. Řekněte své blízké rodině a přátelům o svých cílech hubnutí, aby vám na vaší cestě mohli pomoci. Možná vám také pomůže hubnout společně s kamarádkou nebo se zapojit do některé z mnoha skupin „hubnutí“, které najdete na sociálních sítích. Choďte cvičit a sportovat, zde často vznikají ta nejlepší přátelství.
cvičení

6. Najděte si vzor, který vás inspiruje

Mít vzor, který vás inspiruje, může výrazně pomoci zachovat si motivaci k hubnutí. Musíte si však vybrat ten správný vzor. Zavěšení obrázku supermodelky na lednici vás nebude časem motivovat. Místo toho vyhledejte vzor, se kterým se snadno můžete setkat. Může to být přítel nebo kamarádka, kteří výrazně zhubli a váhu si udrželi, můžete také hledat inspirativní blogy nebo příběhy o lidech, kteří úspěšně zhubli.

4 super cviky, které vám nezaberou víc jak 15 minut

Vždy odcvičte všechny 4 cviky a teprve pak začněte novou sérii. Celkově odcvičte 3-4 série.

1. Cvik

„Sáblíková“ - přeskoky ze strany na stranu s dotekem špičky
20 opakování
! Nespěchejte a soustřeďte se i na rovnováhu.

2. Cvik

Výpady vzad z podřepu
20 opakování
! Výchozí pozice je stále v podřepu, do stoje se již nevracíte.
! Intenzivně posilují také hýžďové svaly na stojné noze.

3. Cvik

Tricepsové kliky v sedě
16 opakování
! Lokty směřují vzad.
! Pevné bříško (posiluje taky!).

4. Cvik️

Přítahy kolen k sobě
20 opakování
! Po celou dobu držte zpevněné celé tělo a nohy těsně nad zemí.
! Nesmí se prohýbat bedra.

  Instagram cvičitelky: @pavlafitmami

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít