Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vyprste se aneb Triky pro pevnější dekolt

Vyprste se aneb Triky pro pevnější dekolt

Vyprste se aneb Triky pro pevnější dekolt

27. dubna 2017 od Šárka Jináčová

27. dubna 2017 5 minut čtení
Připravil/a Šárka Jináčová

Stav dekoltu je pro mnoho žen důležité téma. Někdy řeší jen to, že jim příroda nenadělila dostatečné proporce, s přibývajícím věkem ale také skutečnost, že prsa ztrácejí pevnost a ve výstřihu se začínají objevovat vrásky a různé pigmentové skvrny. Co s tím?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Přibývající léta dávají prsním partiím často zabrat. Žena za sebou má většinou nějaký ten porod a následné kojení, navíc se mohou začít projevovat hříchy mládí, tedy dlouhé roky zanedbané péče, a často i nezdravého životního stylu. Výsledkem jsou povislá, pevnost postrádající ňadra a povadlá pleť. Právě kůže na krku a v dekoltu přitom vyžaduje nemalou pozornost. Je hodně jemná a navíc na ni celoročně dopadají sluneční paprsky. Ztrácí proto rychleji elasticitu a stárne.
Klíčem ke zpomalení těchto nevyhnutelných procesů je v prvé řadě pravidelná péče.

Krk a dekolt by měly být součástí běžného rituálu čištění a tonizace, místo obličejového krému je nicméně lepší použít některý z těch určených pro dekolt – liftingových a zpevňujících. Dále je nutné pokožku dostatečně hydratovat a vyživovat. Odborníci proto doporučují aplikovat alespoň jednou do týdne vyživující nebo právě hydratační masku. A pokud to časové možnosti dovolují, je dobré zajít čas od času na ošetření dekoltu do kosmetického studia.

Samozřejmostí je používání krémů s ochranným faktorem proti slunci, eliminuje se nebo se alespoň sníží riziko vzniku pigmentových skvrn.

Podprsenka je základ

  • Pokud jde o samotné poprsí, jeho tvar a velikost, platí, že jde o dědičné parametry. Správnou a pravidelnou péčí však jde i s tím, co je od přírody dané, přece jen něco dělat. V první řadě je dobré pokožku na prsou šetřit před zbytečným napínáním. Tomu lze předejít nošením dobře padnoucích podprsenek, které by měly dobře držet tvar. Platí, že čím větší je objem ňader, tím širší by měla být ramínka, obvod podprsenky by měl být dostatečně pevný, aby unesl váhu poprsí. Důležitá je podprsenka zejména při sportu, při němž by prsa měla být dobře fixována.
  • K napínání kůže dochází třeba také při spánku na boku. Pokud to jde, je lepší spát na zádech (samozřejmě, když člověk spí, těžko si poručí, v jaké poloze spí – existují proto i pomůcky, například hodně jemné podprsenky, které fixují tvar poprsí i v noci).
  • Do třetice: kůže na prsou trpí při častých redukčních dietách. Na ty totiž reagují nejdříve ňadra. Když váha skočí nahoru, kůže se vytáhne, při váhovém úbytku pak prsa mohou být povislejší. Pokud se to opakuje častěji, kůže ztrácí elasticitu.

Další triky pro pevnější dekolt

Poprsí a dekoltu dále prospívají masáže. Krouživé pohyby ve tvaru osmičky rozproudí lymfu a pomohou vypnout pokožku. Další způsob, jak se povislému poprsí bránit, je studená sprcha na závěr každého sprchování. Doporučuje se také střídavá sprcha, tedy střídat teplý a studený proud vody na prsa, na závěr je pak ještě možné přiložit na prsa kostky ledu. Rituál zlepšuje prokrvení, pleť by pak měla být pružnější a pevnější.
 
Další z cest k pevnějšímu dekoltu je cvičení. Samotné posilování nevede ke zvětšení poprsí, nicméně posílí podpůrné svaly, což vede ke správnému držení těla. Vedle toho mají cviky vliv na pevnost a tvar prsou. Pro posílení prsních i zádových svalů je vhodné plavání, skvělé jsou ale i cviky z pilates, které lze praktikovat doma. Stačí uchopit kus látky, držet jej před sebou napnutý na šíři ramen a táhnout rukama od sebe, jako kdyby cílem bylo látku roztrhnout. Stejně tak je velmi účinný obyčejný klik.

Pitný režim a vitamíny

S přibývajícím věkem se snižuje produkce ženského hormonu estrogenu, což má vliv na úbytek tukových polštářků, které „mohou“ za velikost i tvar poprsí. Doporučuje se proto zvýšit příjem rostlinných estrogenů a zařadit do jídelníčku potraviny, v nichž se vyskytují, tedy například sóju, fazole, hrášek nebo různé druhy semínek. Obecné pravidlo pak zní: dostatečný pitný režim a přísun vitaminů. To prospěje celému tělu, nejen dekoltu.

Speciální kosmetika

Pokud jde o zmiňovanou kosmetiku, jak již bylo řečeno, existuje spousta přípravků určených speciálně pro dekolt. V drogerii jsou k dostání zpevňující mléka od různých značek, například Dove nebo Nivea. Značka L'Oréal nabízí ve své řadě Age Specialist Komplexní remodelační krém na tvář, krk a dekolt. Velmi širokou paletu nabídky má značka Dermacol, která vyvinula speciální řadu tvarujících a zpevňujících přípravků s názvem Enja. Řadu tvoří sprchové gely, oleje, spreje, tělová mléka či krémy. Jsou cenově přijatelné a přitom účinné. Konkrétně k pevnějšímu poprsí by měl pomoci krém Enja Push-up Firming Care For Bust & Decolleté.

 

 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Šárka Jináčová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít