Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Vraťte svou pokožku do pohody! Zn.: Bez chemie!

Vraťte svou pokožku do pohody! Zn.: Bez chemie!

Vraťte svou pokožku do pohody! Zn.: Bez chemie!

23. září 2018 od Jana Kantorová

23. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

S blížícím se podzimem potřebuje pokožka pořádnou regenerační vzpruhu. Ale pozor, pokud je přecitlivělá, může nepříjemně reagovat na chemické látky. Chcete vědět, jak jí dopřát vzpruhu na čistě přírodní bázi?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Po létě je pleť i pokožka doslova vyčerpaná. A zatímco se poměrně intenzivně věnujete regeneraci pleti, tak možná trochu zapomínáte, že i pokožka celého těla potřebuje dostatečně vyživit a hlavně hydratovat. Ale ne jen tak ledasčím. Klasická kosmetika je určitě dobrá, ale někdy mohou chemické látky v ní obsažené pokožce spíše uškodit. Zvláště když je pokožka vysušená a podrážděná. „Dehydrovaná pokožka může být kdekoli na těle, ale nejčastěji se objevuje na obličeji, rukou, kolenou, loktech a na nohou. Nepříjemné jsou i různé ekzémy nebo prasklinky,“ říká kosmetička Lenka Petrlová s tím, že právě na takové problémy se hodí čistě přírodní produkty.
 
mléčná koupel

Řekněte ne ropě a silikonům

To, že kosmetický přípravek vydrží delší dobu, způsobují parabeny a konzervanty, které brání rozmnožování mikrobů. U citlivějších lidí mohou vyvolat podráždění nebo alergickou reakci. Další oblíbenou přísadou je silikon, který dokáže vyhladit pleť i vlasy. Vytváří tak dojem hebkosti, ale přitom se pokožka se dusí a neodpařují se škodlivé látky s potem. Minerální oleje, které jsou také vyrobeny z ropy stejně jako silikon, vytvářejí na pokožce hladký film. Může se tak při dlouhodobém používání u někoho objevit ekzém, akné a zpomaluje se přirozená regenerace pleti a pokožky.

 
Hlavní regenerační složky

Když je kůže tenká, šupinatá a svědí, klíčem k její záchraně je intenzivní hydratační péče s mastnějším základem. Navíc ještě s příměsí antioxidantů, jako jsou vitaminy C a E. Chybu neuděláte ani ve chvíli, kdy budete vybírat výrobky s obsahem panthenolu, aloe vera, koenzymu Q10. „Nezapomínejte na jedno důležité pravidlo 3 minut. To znamená, že po opuštění koupele své tělo do tří minut promastěte,“ vysvětluje expertka. Proč? Rozvolněné mezibuněčné prostory snadněji přijmou vodu z krémového základu.

Tip redakce:
Po létě je také ideální kosmetika se zeleným čajem či různými rostlinnými extrakty, jako je levandule, černý bez nebo máta.
 
tělový krém a olej

Na co se tedy zaměřit

Tělová mléka: v regeneraci pokožky hrají právě tělová mléka tu největší roli. Základem právě na podzim by měly být oleje a přírodní výtažky, které pronikají hluboko do pokožky. Jde například o arganový olej, aloe vera, jantarový extrakt nebo kokosový olej. „Při aplikaci tělové kosmetiky vždy dodržujte pravidla jemné masáže, kterou začnete na vnějších částech těla směrem k srdci. Na nohou zase od kotníků směrem k pasu a na rukou od zápěstí k ramenům,“ radí kosmetička a dodává, že tak budou její účinky ještě viditelnější.
  • Sprchové gely a krémy: vybírejte přírodní kosmetiku a zkuste najít takové produkty, ve kterých nebudou sulfáty (označení SLS nebo SLES), které pokožku ještě více vysušují. „Naopak volte takové, které obsahují mléčné nebo cukerné enzymy a také zvláčňující oleje,“ radí odbornice.      
  • Sprchové peelingy: podle expertky právě ty nejvíce projasní pokožku - stačí smíchat kávový lógr s pár kapkami kokosového oleje, nanést na pokožku těla, nechat chvíli působit a poté krouživými pohyby vmasírovat do pokožky.
  • Krémy na ruce: nezapomínejte ani na péči o vysušené ruce, ideální jsou kromě běžně dostupných krémů na ruce také přírodní triky proti zničeným rukám.

Udělejte si doma!

Domácí peelingy a výživné tělové zábaly vaši pokožku nejen vyživí, ale zároveň vás tak trochu donutí relaxovat. A co je pro krásu těla to nejlepší – právě dostatek odpočinku.
 
tělový peeling

Citrusový peeling

1 lžička citronové kůry
½ hrnku cukru
½ hrnku mandlového nebo jojobového oleje (pokud nemáte, můžete použít i olivový olej)


Ingredience smíchejte a následně jimi jemně masírujte pokožku tak dlouho, dokud je vám to příjemné. Nakonec smyjte vlažnou vodou a nezapomeňte tělo namazat.
 
kávový peeling

Kávový krémový peeling

¼ hrnku mleté kávy
¼ hrnku třtinového cukru
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce sušeného mléka
3 kapsle vitaminu E


Ingredience smíchejte pečlivě dohromady a jemně drhněte pokožku těla po dobu zhruba 20 vteřin. Poté opláchněte teplou vodou, hydratujte pleť tělovým mlékem a relaxujte.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít