Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Voda ze sušičky: Jak vám doma ještě poslouží?

Voda ze sušičky: Jak vám doma ještě poslouží?

Voda ze sušičky: Jak vám doma ještě poslouží?

23. září 2020 od Vanda Vízková

23. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Stále větší sucho, nedostatek vody i její rostoucí cena, ale také ekologická zodpovědnost – to jsou důvody, proč stále častěji přemýšlíme, jak už použitou vodu v domácnosti zužitkovat alespoň ještě jednou. Co třeba taková „čistá“ voda ze sušičky, kde a jak ji lze ještě použít?
Ani kapka nazmar – tímto heslem se začíná řídit čím dál více domácností. Recyklace a šetření jsou aktuální společenská témata a je stále atraktivnější se jimi zabývat. I když objem vody ze sušičky nebude pro další fungování domácnosti klíčový, její opětovné použití nás přeci jen může zahřát u srdce – a je jedno, jestli je motivace finanční nebo ekologická. A vzrůstat bude asi úměrně s tím, jak často sušičku používáme a kolik vody nám po sušení zbyde.

Tady je několik tipů, kde zbylou vodu použít ještě jednou:


1. Splachování WC

Slít vodu z kondenzačního zásobníku sušičky do kbelíku a využít ji na spláchnutí WC nebo vymytí dětského nočníku je asi nejsnazší nabízené řešení.


2. Vytírání podlahy

To si žádá dobrou synchronizaci domácích prací – vypněte sušičku, ještě teplou vodu přelijte do kbelíku na vytírání, přidejte např. Savo Bez chloru na podlahy antibakteriální (koupit v e-shopu) a začněte kouzlit s mopem. Na úklid je voda ze sušičky skvělá.

3. Odmáčení a předpírka

Pokud máte doma sportovce nebo malé děti, možná často bojujete se skvrnami od bláta, trávy nebo dětských příkrmů. Pak víte, že úspěch při jejich odstraňování spočívá v co nejrychlejším namočení a předpírce. K tomu je voda ze sušičky ideální. Ve spojení s např. Vanish Tekutým odstraňovačem skvrn Oxi Action Liquid (koupit v e-shopu) vám udělá před samotným praním tu nejlepší službu. 


4. Mytí bot

Žabky zaprášené od písku, polobotky pocákané podzimními plískanicemi nebo zablácené kopačky z hřiště – i na jejich očistu využijte vodu ze sušičky a neplýtvejte zbytečně čistou pitnou vodou z kohoutku. Na pomoc si vezměte šikovný kartáček na mytí obuvi.

5. Napařovací žehličky

Vzhledem k tomu, že kondenzací v sušičce vzniká demineralizovaná voda, lze se v návodu na použití sušičky dočíst, že je možné tuto vodu použít do napařovacích žehliček. V některých návodech k použití žehliček se to ale naopak nedoporučuje. Pokud pro jistotu prolejete vodu ze sušičky přes jemné sítko nebo plátýnko, aby se zachytily případné zbylé nečistoty a chloupky z prádla, můžete ji místo destilované vody použít.

6. Zalévání květin

Předpoklad pro to, abyste vodou ze sušičky mohli zalévat rostliny, je použití ekologicky odbouratelných pracích prostředků. Vybírejte takové, které mají co nejvyšší podíl přírodních aktivních látek a složek, jež se v přírodě rychle a účinně rozkládají. Vyzkoušejte třeba Frosch Ecological Prací prostředek sensitive Aloe vera (koupit v e-shopu). To samé platí o aviváži. Pokud ji rádi používáte, opět vsaďte na ekologický přípravek, např. Frosch Ecological Aviváž květ bavlny (koupit v e-shopu). Alternativou, která je také šetrná k rostlinám, a přitom zanechá vaše prádlo krásně provoněné, je několik kapek přírodního esenciálního oleje – třeba Floré Bylinného esenciálního oleje levandule (koupit v e-shopu). Nakapejte jej na tenisový míček a vložte spolu s prádlem do sušičky. V případě, že není aviváž vhodná, použijte třeba Dr. Beckmann Vůni na prádlo Jarní louka (koupit v e-shopu).

TIP: Další ekologické čisticí přípravky do domácnosti najdete v prodejnách i na e-shopu Teta drogerie.

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Lucie Hořavová 3.října 2020
Když už tu padla zmíňka o šetření a ekologii, tak k praní a úklidu určitě doporučuji používat ekologicky šetrnou, českou drogerii Eurona. Vhodná i pro alergiky a ekzematiky.
Pokud máte někdo zájem, kontaktujte mě:
Lucie.Horavova@seznam.cz

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít