Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Únor 2018: Krása podle Luny a hvězd

Únor 2018: Krása podle Luny a hvězd

Únor 2018: Krása podle Luny a hvězd

23. ledna 2018 od Eva Suchomelová

23. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Co čeká právě vaše znamení v oblasti krásy v únoru? Kdy se objednat ke kadeřnici a kdy rozhodně nejít k zubaři? Podívejte se na náš beauty lunární kalendář a astro předpověď Petry Alraune.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krása podle Luny

Správné kosmetické úkony ve správný čas nám mohou pomoci provádět měsíční fáze. Vždy záleží, jak se fáze Luny promítnou do daného měsíce. Zde je celková charakteristika lunárních fází na únor:


Únorové lunární fáze lunární horoskop

Péče o pleť

Celou první polovinu února (1.-14. 2.) Luna couvá, a to až do svátku sv. Valentýna. Celé toto období přeje kosmetickým úkonům – prohlédněte si svoji zásobu pečujících pleťových přípravků a dbejte na jejich každodenní používání. Je to také vhodný čas pro lékařské zákroky, tedy i pro zákroky kosmetické chirurgie či lékařské dermatologie. Od 16. 2.do konce měsíce, kdy Luna naopak dorůstá, sáhněte po kosmetické masce – pleť z ní bude výborně vstřebávat všechny výživné látky.

pleťová maska

Péče o tělo

Od 1. do 14. 2. je vhodná doba na depilaci a péči o pokožku, jako je například peeling. Mezi 11.-13. 2. si dopřejte manikúru a pedikúru a upravte si nehty. Jakmile začne od 16. 2. Luna dorůstat, rozmazlujte svou pokožku olejovými regeneračními masážemi, a to až do konce měsíce.

manikúra

Péče o vlasy

Období, zvlášť příznivé pro stříhání vlasů, je hned 1.-3. 2., případně ještě 27.-28. 2. Vlasy pak velmi dobře a mnohem déle drží tvar a formu. Vhodným obdobím pro trvalou ondulaci je pak 2.-3. 2. Naopak barvení vlasů přeje čas od 21.-24. 2.

barvení vlasů

Zdraví a zubní péče

První půlka měsíce až do novu 15. 2. přeje hubnutí a detoxikaci organismu. Od 1. do 14. 2. si můžete naplánovat zákrok estetické dermatologie – případné jizvy či ranky by se měly rychle a bez komplikací hojit. Co třeba odstranění pih či mateřských znamének?
Očekáváte-li zubařský zákrok, např. korunku či plombu, naplánujte si je na období 4.-5. 2., případně 14. 2. Zubařské ordinaci se naopak vyhněte obloukem 21.-22. 2.

dentální hygiena


Co hvězdy předpovídají pro krásu a půvab? Petra Alraune radí jednotlivým znamením:

V únoru se dámy, narozené ve znamení Berana, odvážou a provětrají peněženku. Snažte se svou touhu po utrácení držet trochu na uzdě.

Ženy ve znamení Býka, obraťte se na své dobré přátele. Ať vás potrápí nešťastná láska, problémy v práci nebo s kosmetickou péčí, nejlíp vám poradí právě oni.

Blíženkyně doslova překypují kreativitou – zkuste se věnovat ručním pracím. Upleťte svetr nebo šálu, vyrobte třeba brož nebo domácí kosmetiku, zkrátka si užívejte svůj tvůrčí zápal.

Vyčerpaným Račicím udělají dobře dlouhé procházky do přírody. Načerpají tam chybějící energii. Pokud nemáte čas na procházky, pijte bylinné čaje. Energii budete potřebovat, protože dostanete nabídku, která se neodmítá.

Lvice, je dost možné, že vzplanete láskou. Pozor, aby vám to nezpůsobilo problémy, protože nebudete mít na nic jiného než na lásku pomyšlení a všechno ostatní, včetně pravidelné kosmetické rutiny, půjde stranou.

Panny, čekají vás problémy a budete muset jednat. Nechte si radit od zkušenějších a snažte se být většími diplomaty. Je možné, že to budou i problémy s vlasy nebo pletí – konzultujte svůj problém s odbornicí v salonu či dermatologem a dejte na jejich rady.

Váhy, v únoru nic nenechte náhodě, buďte pečlivé a s diářem pořád v pohotovosti. Na bohémství není vhodná doba, a to ani v líčení či vlasovém stylingu.

Milé Štírky, budete řešit komplikované problémy a kupodivu vás budou komplikované vzory přitahovat i na šatech, doplňcích či na vašich nehtech. Čeká vás taky bouřlivý cit.

Zrozenkyně ve znamení Střelce se budou cítit trochu opuštěné, ale někdy se dá pocit samoty přetavit do osvobozující relaxace. Co sauna, wellness nebo aromalázeň?

Únor je ideální pro urovnání mileneckých vztahů, Kozorožky. Teď napravíte, co napravit lze. A zároveň doporučujeme urovnat si i skříňku a taštičku s kosmetikou, třeba vám chybí něco důležitého pro váš každodenní rituál krásy.

Vodnářky, tentokrát opusťte svou rozevlátost, a když se k vám někdo chová špatně, rázně se ohraďte. Vlasy teď držte spíše stažené a pod pokrývkou hlavy, ušetříte je před nepřízní počasí a na jaře zazáříte.

Ryby, podle horoskopu se můžete těšit na zajímavá setkání s novými lidmi, únor vám obecně chystá pozitivní překvapení. Očekávejte je s úsměvem a slušivou rtěnkou na rtech.


Únorové tipy pro krásu

Vytipovali jsme několik produktů, které by se vám mohly podle předpovědi hodit v měsíci únoru.
 

Zdroj foto: Shutterstock a redakce

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Petra Alraune

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Petra Alraune
Expertka na magii, spisovatelka a věštkyně
671
"Všechno, co hledáme, jsme už jednou ztratili."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít