Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Tuto péči na podzim nevynechávejte

Tuto péči na podzim nevynechávejte

Tuto péči na podzim nevynechávejte

1. října 2018 od Karolína Hornová

1. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Podzim, déšť, přetopené místnosti, vydýchaná fitness centra a první ranní mrazíky. A také suché ruce, nepříjemně vysušená pleť a zkrepatělé vlasy. Stačí dodržet pár jednoduchých kroků a dopady změn počasí na krásu se vás nebudou týkat!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Podzim nezadržitelně přichází a s ním i změny počasí, které mohou být pro pleť, pokožku i vlasy doslova šokem – především po horkém a suchém létě, které letos panovalo. Změna vlhkosti vzduchu a s podzimem spojený návrat do kanceláří (kde se touto dobou často stále pere klimatizace s topením), venkovní chlad, ale třeba i častější návštěvy fitness center. To všechno jsou faktory, které přinášejí změnu pro pokožku i vlasy, navyklé na letní konstantní teplotu a relativně neměnící se vlhkost vzduchu.

Tyto změny mohou ovlivnit distribuci vody v buňkách – znát to může být především na pokožce rukou, struktuře vlasů a samozřejmě pleti. Pojďme si připomenout kroky, které byste na podzim rozhodně neměly opomenout zařadit do péře o svůj zevnějšek.


1. Záchrana pro ruce

Změny teplot, neustálé mytí rukou i nenošení rukavic mohou způsobit vysušování pokožky a oslabování nehtů. Na podzim je ten pravý čas pořídit (a pravidelně používat) hutný krém na ruce s mastnými složkami. Pokožka rukou nedisponuje mazovými žlázami, a nemá tak šanci na změny zvenčí reagovat. Vhodným krémem jí můžete vydatně pomoci – a stejně tak nehtům, které na podzim potřebují ochranu a výživu.

krém na ruceSahejte po speciálních promašťovacích krémech s obsahem bambuckého másla, tzv. cold cream nebo glycerinu. Vyzkoušejte třeba Mixa Cold Cream Regenerační promašťující krém na ruce, který namáhané pokožce okamžitě uleví, opticky ji omladí a nezanechává nepříjemný mastný film.


2. Pleť napumpovaná zdravím

Pleť na obličeji je jemná a citlivá na změny. Pokud je vysušená, způsobuje nejen nepříjemný pocit, ale můžete vypadat i unavenější a starší. Základem zářivé, pevné a zdravě zbarvené pleti je správná hydratace

podzimní péče o pleťPro podzimní péči je vhodné zvolit více přípravků, které umí kožní buňky dlouhodobě hydratovat a můžete je používat i v průběhu dne při pocitu suché pleti. Vybírejte produkty s nízkomolekulární kyselinou hyaluronovou – ta se totiž umí dostat i do tzv. dermální vrstvy pleti, kde opravdu hloubkově hydratuje. Najdete ji třeba v řadě Ellie Hyaluron Boost, jež obsahuje denní a noční krém, masku proti stárnutí pleti, instantní sérum pro okamžitou hydrataci a také praktický oční krém, který můžete použít i jako „vychytávku“ do kabelky: pleť okolo očí se vysušuje nejdříve a není nic lepšího než okamžitá pomoc – stačí vklepat kapku krému do očního okolí. Klidně i přes make-up během dne.

Tip redakce:
Přečtěte si, jak dopadl náš redakční test řady Ellie Hyaluron Boost.


3. Poručte vlasům i ve větru, dešti

Vlhké počasí není pro vlasy nic moc příjemného, stejně jako změny teplot. Krepatění je jednou z nechtěných podzimních stálic. Nejde ale jen o vzhled, nýbrž i o hydrataci vlasů – vlhký vzduch sice vlasovému vláknu dodá domnělou vláhu, nicméně přechod do vytopené místnosti je šokem, na který vlasy reagují vysušením, ale také třeba zvýšenou tvorbou mazu.

zdravé vlasyCo s tím? Ani vlasy nezapomínejte hydratovat – na podzim volte šampony pro suché vlasy a produkty s uhlazujícím efektem, které eliminují krepatění. Zkuste třeba Uhlazující masku s keratinem Toni&Guy Smooth Definition. Keratin vlasy posílí a dodá jim ochrannou vrstvu, jež zabrání působení vnějších faktorů, které jsme popsali výše. Vaše vlasy si tak zachovají svou přirozenou sktrukturu i v proměnlivém počasí.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít