Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Triky, jak neodolatelně vonět po celý den

Triky, jak neodolatelně vonět po celý den

Triky, jak neodolatelně vonět po celý den

7. září 2018 od Helena Hladíková

7. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Která z nás by nechtěla krásně vonět až do pozdních večerních hodin i v ten nejuspěchanější den, že? Abyste však kvůli tomu nemusela nosit těžké flakony v kabelce, poradíme vám, jak docílit neodolatelné vůně na celý den, a to i tehdy, když vyrazíte s pouhým psaníčkem.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Miřte na pulzní body

Nejdůležitější pravidlo určitě znáte, ale není na škodu si ho připomenout – parfém aplikujte na místa, kde pulzuje tep. To znamená krk, zápěstí, spánky, loketní, ale také kolenní jamky. Parfém rovněž můžete nastříkat před sebe a pak oblakem vůně projít, abyste se do vůně celá rovnoměrně zahalila.
 
stříkání parfému na pulzní body

2. Pomůže i olej

Parfém rychleji vysychá na suché kůži, a tak si vezměte na pomoc kokosový nebo jiný olej, jehož slabou vrstvou namažte místa, kam si parfém obvykle nanášíte. Promaštěná pokožka do sebe uzamkne vůni, parfém se lépe vstřebá a vy budete vonět déle.


3. Zkombinujte vhodné přípravky

Jakmile objevíte parfém, který vám opravdu sedne a který chcete dlouhodobě používat, zaměřte se na jeho složení. Alespoň pár stejných přísad pak zkuste najít v sortimentu sprchových gelů i tělových mlék a jejich použitím pak na sebe vůni pěkně navrstvěte. Vyplatí se i správně kombinovat parfém a deodorant.
 
Tip redakce:
Některé značky prodávají všechny tyto tři výrobky rovnou v sadě, což je nejlepší základ pro vrstvení, tak se po nich poohlédněte.

 aplikace parfému

4. Verze do každé kabelky

Kromě investice do parfému se vám jistě vyplatí přikoupit i jeho cestovní verzi, nejčastěji v podobě mini flakonu, roll-onu nebo také tuhého parfému. Malé balení tak můžete mít vždy při sobě a podpořit vůni, kdykoli bude potřeba.


5. Voňavá šatna

Jelikož není úplně radno stříkat parfém přímo na oblečení (mohl by na něm zanechat skvrny), zkuste si navonět třeba poličky nebo šuplíky, kde máte uložené oblečení. Vyložte je nejlépe balicím papírem, postříkejte parfémem a oblečení vyskládejte. Krásně se vám provoní, aniž byste si ho poničila.
vůně

6. Správné skladování hraje roli

Možná se vám to nezdá důležité, ale vězte, že i skladování vašeho parfému ovlivní jeho výdrž a celkovou životnost. Neumisťujte proto flakony na teplá, vlhká místa a tam, kam dopadá přímé sluneční světlo. Raději si najděte jiný, vhodnější prostor a uvidíte, že parfém bude krásně vonět i tehdy, když v něm bude zbývat už jen pár kapiček.


7. Parfém vlasům neprospívá

Také si stříkáte parfém i do vlasů, aby krásně voněly? Pokud ano, už to raději nedělejte, protože obsažený alkohol vlasy akorát zbytečně vysušuje. Raději nastříkejte vůni na kartáč nebo hřeben a pak si s ním vlasy pročešte. Vonět budou stejně, ale zároveň jim nijak neuškodíte.
 
Tip redakce:
Poohlédněte se po parfémovém oleji s esencí, která je ve vašem parfému tou hlavní, a přidejte pár kapek do svého šamponu. Stejně tak můžete provonět i pleťové mléko, tonikum apod.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít