Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Testujeme: Jarní vůně, které nás baví

Testujeme: Jarní vůně, které nás baví

Testujeme: Jarní vůně, které nás baví

22. února 2019 od Eva Suchomelová

22. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

S jarem odložte těžké kabátové vůně a pořiďte si novou voňavku! Kterou vybrat? Podívaly jsme se v redakci na několik stálic a podrobily je přísnému redakčnímu testování. Které u nás prošly jako skvělí průvodci jarní sezonou?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Když se řekne jaro, určitě si představíte vůni lehkou, možná květinovou nebo optimisticky ovocnou. Pro jiné je to zas některá z provokativních vůní, která smyslnými tóny podpoří jarní rande. My v redakci jsme sáhly po voňavých evergreenech a zkusily jsme zhodnotit, jak na nás celkově působí, zda vydrží i přes rozmary jarního počasí a jestli se podle nás k jaru skutečně hodí. Pokud vůně znáte, porovnejte své zkušenosti s našimi názory. A pokud ne, vyzkoušejte je při nejbližší příležitosti v drogerii.


Bruno Banani Made for women EdT


Helena Hladíková, redaktorka

Složení vůně je květinové a ovocné, okouzlující a hravé. Otevírá se úchvatným a magickým koktejlem ostružin a zeleného čaje. Srdce je moderní směsí broskví a rybízu, obklopené tóny fialky a iris. Smyslný základ tvoří symfonie malin, ambry a vodních tónů. Vůně je určena sebevědomým, ohnivým, temperamentním ženám, které dokážou být samy sebou a hru na svádění neberou příliš vážně.
Bruno Banani Made for women EdT

Můj názor:

Dojem: 70 % První dojem byl poměrně pronikavý a dost „alkoholový“, ale po chvilce jsem ucítila především její broskvovou složku a zelený čaj. Vůně mi nebyla vyloženě nepříjemná, ale nesedla ke mně tak, jak bych si představovala. 

Výdrž: 50 % Mám ráda, když na sobě vůni cítím co nejdéle, ale v tomto případě se to příliš nepovedlo. Vůně celkem rychle vyvanula.

Vhodnost na jaro: 80 % Myslím, že tato toaletní voda je vhodná na jaro, možná ještě více na nošení v letních měsících. Určitě se ale neztotožňuji s tvrzením výrobce, že by ve mně vyvolávala nějakou ohnivost či temperament. Přijde mi spíše sladší, vhodná pro romantičtější, něžné duše, milovnice květin… Dovedu si ji představit na denní nošení během prosluněných dnů, kdy by dokázala podtrhnout kouzlo jarní či letní svěžesti, ale pokud bych se chystala na svůdné rande, sáhla bych po zcela jiné vůni.


Celkové hodnocení: 3/5


C-THRU Lime Magic EdT


Eva Suchomelová, redaktorka

Jiskřivá, svěží, jemná a optimistická vůně, kterou její výrobce předurčil moderní, temperamentní, energické a sebevědomé ženě. Ve vrcholku vůně se snoubí citrusy s černým rybízem, ostružinami a lotosem, v srdci se rozvíjí květinově v podobě růží, fialek a lilií na základě pižma a dřevitých tónů virginského cedru a santalového dřeva.
C-THRU Lime Magic EdT

Můj názor:

Dojem: 70 % Na papírku voněla v prvních minutách svěže citrusově s lehkou vodní notou, poté se citrusy propojily se sladce květinovými tóny. Při stříknutí na ruku jsem vrchní svěží vůni téměř nezaregistrovala, rozvoněla se rovnou kombinace ovoce a květin. Později, asi po půl hodině jsem zaznamenala i základní dřevité tóny a hladivé pižmo.

Výdrž: 20 % Na to, že jde o toaletní vodu, má velmi slabou výdrž – poslední stopy vůně jsem registrovala jen asi tři hodiny od nastříknutí, aniž bych ji smývala vodou. Prostě na můj vkus moc brzy vyvane. Výhodou je, že lze pak nanést jinou vůni a nebudou se spolu tlouct.

Vhodnost na jaro: 95 % S ohledem na lehkost a jiskřivost považuji tuto toaletní vodu za velmi vhodnou jarní vůni. Ocení ji spíš mladší ročníky, optimistky s rysy romantické rošťačky. Příliš jsem v tom nenašla výrobcem avizovanou eleganci, ale tu s jarem nutně nespojuji.


Celkové hodnocení: 3/5


Calvin Klein ck IN2U EdT


Pavla Maříková, šéfredaktorka

Tato toaletní voda má svěží citrusově-květinovou vůni s orientálními tóny, která se hodí na denní nošení především v jarních a časně letních dnech. V hlavě se objeví sicilský bergamot, růžový grapefruit a list černého rybízu, v srdci orchidej s kaktusem a v základu vůně vanilka, ambra a jalovec.
Calvin Klein ckIN2U EdT

Můj názor:

Dojem z vůně: 90 % Vůni jsem zkoušela přímo na kůži, tedy ne na papírku v drogerii. První dojem u mne hraje velkou roli nejen v případě vůní. Tato toaletka mi sedla hned. V první chvíli ucítíte tóny grapefruitu a bergamotu s lehkým dozvukem červeného rybízu. Po chvíli se rozvoní srdce vůně, kde hraje hlavní roli smyslná orchidej s kaktusem, díky nimž je vůně velmi ženská, elegantní a zároveň svůdná.
 
Výdrž: 40 % Za mne jde o toaletní vodu, která má průměrnou výdrž – především v porovnání s ostatními toaletkami. Používala jsem ji na denní nošení do práce, kde se alespoň z reakcí ostatních velmi líbila. Nikoho neobtěžovala, přitom zanechávala jemnou vůni. Nicméně já osobně jsem zvyklá spíše na klasické parfémy a těžší vůně, takže jsem toaletní vodu použila i několikrát během dne.
 
Vhodnost na jaro: 80 % Jak jsem již zmínila v úvodu, vůně se podle mého názoru hodí hlavně na jarní a brzké letní měsíce. Doporučila bych ji aktivním, sebevědomým ženám, které chtějí udělat dojem od prvního momentu.


Celkové hodnocení: 4/5


Elizabeth Arden Green Tea EdT


Jana Kantorová, šéfeditorka

Osvěžující a povzbuzující citrusová vůně s jemnými akordy zeleného čaje dodává člověku energii a povznáší tělo. Na vrcholku vůně jsou tóny kmínu, rebarbora, bergamot, citron, pomerančová kůra, v srdci pak chladivá máta, zelený čaj, sladký jasmín, karafiát, čerstvý fenykl, celer a základem je dubový mech, pižmo, bílá ambra.
Elizabeth Arden Green Tea EdT

Můj názor:

Dojem z vůně: 80 % Vůni jsem nejdříve zkoušela na papírku v drogerii, kde byla jemnější a pro můj nos příjemnější, než když jsem ji poté stříkla přímo na zápěstí. Na kůži byla vůně mnohem sladší a intenzivnější, citrusy rychle ustoupily vůni jasmínu a karafiátu.

Výdrž: 40 % U toaletek jsem zvyklá, že se vůně uvolňují postupně a já „se cítím“ i po celém dni v práci. A to i přesto, že nepoužívám těžké a výrazné sladké a ovocné vůně, ale ty jemné, spíše svěží. Těšila jsem se proto, že tohle bude to pravé ořechové. Výdrž mě ale zklamala. Tedy na papírku vydržela celý den, ale na kůži jsem ji musela po pár hodinách vždy obnovit. Potěšilo mě ale, že ji mohu používat i v kanceláři, protože nikoho neobtěžovala. 

Vhodnost na jaro: 90 % Je pravdou, že tahle vůně mi jaro a svěžest evokuje hned na první přičichnutí. Navíc hladce s ní přejdete i do léta, a to zvláště díky tónům citrusů a chladivé máty. Má být vlastně symbolem jarního povstání energie a svěžesti. Je tak ideální na běžné denní nošení třeba do práce, pokud se chcete cítit lehce a svěže. K jarnímu zapalování lýtek a k májové lásce bych si ale představovala romantičtější vůni. Romantičnost a lásku mám totiž s jarem velmi spojenou a takový pocit mi u téhle vůně chybí.


Celkové odnocení: 3/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít