Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Svlékněte zimní kůži! 4 tipy, jak rozzářit pokožku

Svlékněte zimní kůži! 4 tipy, jak rozzářit pokožku

Svlékněte zimní kůži! 4 tipy, jak rozzářit pokožku

15. března 2020 od Lucie Ulmanová

15. března 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Po zimě trápí pokožku nejvíce dehydratace, nedostatek živin a únava. Může za to chladné zimní počasí, které dává zabrat všem druhům pokožky. A jak ji na jaře rozzářit a čím jí dodat vitalitu a půvab?
Proberte tělo ze zimního útlumu tou správnou péčí. Povolejte na pomoc hydratační tělová mléka, dodejte jí energii kvalitním peelingem a při sprchování snižte vodu o několik stupňů. Pokožce tak vrátíte kondici a o to víc si užijte nastávající jarní dny.
žena si dělá peeling

1. Jarní svlékání z kůže

Dopřejte si jednou týdně tělový peeling, nejlépe během večerní hygieny. Pokožce dodáte jiskru a jemnost tím, že ji zbavíte odumřelých kožních buněk. Tělový peeling vás zbaví hrubých míst a zlepší prokrvení kůže.
  • Tělo nejdříve omyjte vodou a poté naneste peeling.
  • Masírujte pokožku krouživými pohyby a poté ji opláchněte teplou vodou.
  • Kůže pak vypadá jemnější, pružnější a mladší.

2. Teplou, ne horkou

Je velmi příjemné si po náročném dni stoupnout na několik desítek minut pod horkou sprchu. Ale proudy velmi horké vody můžou pokožce uškodit. Proto doporučujeme na tuto představu na chvíli zapomenout. Horká voda totiž odstraňuje:
  • přirozenou mastnotu,
  • způsobuje vysušení a zarudnutí pokožky,
  • zhoršuje kožní problémy.
Ideální teplota vody při sprchování nebo pro teplou koupel by neměla přesáhnout 44 stupňů Celsia. A po sprše nebo koupeli kůži pořádně promazávejte hydratačním mlékem.
žena se natírá krémem

3. Pokožka jako samet

Poté, co se osprchujete nebo vylezete z vany, jemně osušte kůži ručníkem a namažte si pokožku tělovým mlékem, tělovým balzámem nebo tělovým máslem. Vlivem horké páry se totiž otevřou póry a kůže je po sprše nejlépe připravená vstřebat všechny výživné látky. A čím ji například hydratovat? Na trhu je nepřeberné množství pečujících produktů:
produkty na tělo

4. Nezapomínejte na rty

I rty potřebují po zimě pořádnou regeneraci. Pokud trpíte suchými a popraskanými rty, dopřejte jim jemný peeling, který odstraní šupinky odumřelé kůže nebo hydratační masku, které obnovují vlhkost rtů. Péče bude ještě dokonalejší, pokud budete tělo hydratovat i zevnitř, proto nezapomínejte vypít přes den alespoň dva litry vody.
peeling rtů

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít