Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Sportujte se psem: Užijete si to oba!

Sportujte se psem: Užijete si to oba!

Sportujte se psem: Užijete si to oba!

18. září 2020 od Pavla Maříková

18. září 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Způsobů, jak trávit volný čas se svým čtyřnohým miláčkem, je bezpočet. Ukážeme vám různé možnosti, které budou bavit vás i pejska. A nebude to pohyb jen tak ledajaký, podpoříte jím zdravý životní styl a hubnutí, zvýšíte tepovou frekvenci, což se v důsledku odrazí i na vašem BMI.

Je dokázáno, že lidé, kteří si pořídí psa, se přirozeně začnou více hýbat. Ono je to vlastně logické. Pes potřebuje venčit, takže pravidelné procházky jsou úplné minimum, které pro něj (a sebe) můžete udělat. Pokud navíc budete mít nějaké akční plemeno, asi se neobejdete ani bez dlouhých výletů, kde se váš pes bude moct dostatečně vyběhat a vyřádit. A nemyslete si – velká zahrada nepomůže, volný výběh psovi nenahradí. Pojďte to tedy vzít jako příležitost i sama pro sebe a spojte příjemné s užitečným. Utužíte nejen vztah se svým pejskem, ale také zlepšíte svou fyzičku!

Canicross

Jde o společný běh se psem, kdy je pes v zápřahu. Bude vás to bavit a psa unavíte. Ke canicrossu nepotřebujete nic víc než tzv. sedák, odpružené (amortizační) vodítko a postroj pro psa. S canicrossem můžete začít cca od 12 měsíců věku psa, u větších plemen klidně i později. Pro canicross se pořádají i společné závody, tréninky, kde můžete potkat podobně naladěné lidi a svého psa seznámit s dalšími zvířaty. Canicross má i další varianty, jako jsou jízda na koloběžce tažené psem, jízda na kole atd. Záleží jen na vašem vkusu a náladě.

Tip redakce:
Zvýšené fyzické aktivitě psa je třeba uzpůsobit i jeho potravu. Je proto dobré mít doma zásobu „kapsiček pro psy“
Reno Kompletní psí krmivo (koupit v e-shopu), které můžete psovi nabídnout jako malou svačinku po náročném výkonu.

Dog frisbee

Milovali jste jako malí házení talířem? Váš pes to bude milovat také! Jde o zábavný a velmi jednoduchý sport, který můžete provozovat téměř kdekoliv. Stačí mít po ruce házecí talíř, tzv. frisbee, a trochu volného prostoru. Dejte jen pozor na to, aby frisbee nemělo ostré hrany, o které by se pes mohl zranit. Ideální je házecí talíř určený přímo pro psy. Doporučujeme vyzkoušet si nejdříve frisbee bez psa, abyste se naučili talířem dobře házet sami. Pes totiž považuje frisbee za kořist, takže pokud vy hodíte špatně, i pes skočí špatně. Existují dokonce i různé disciplíny a efektní prvky, kdy se pes odráží od těla hráče nebo ho přeskakuje apod.

TIP: Bezpečně a spolehlivě můžete nakupovat sortiment potravin a pamlsků pro psy také na e-shopu Teta drogerie a ušetřený čas můžete věnovat třeba svému chlupáčovi (přejít na e-shop).

Agility

Překonávání překážek – to je agility. Na agility vás (tedy spíše psa) čekají různé tunely, hrazdy, slalomy atd. Jde o bezkontaktní sport, takže při závodech se nesmí psovod a pes dotknout. Ale nemusíte rovnou mířit na závody, agility si můžete se svým pejskem vyzkoušet i sami. Budou vám stačit nějaké psí hřiště nebo pár „překážek“ na zahradě. Trenéři agility tvrdí, že psi mají nejraději probíhání tunelem nebo překonávání slalomů. Pro agility se hodí především aktivní a hodně živá plemena psů, jako jsou např. husky nebo border kolie. Podstatné je ale nadšení páníčka, protože bez něj nebude agility bavit ani psa.

Tip redakce:
Nezapomeňte pejska po sportování odměnit nějakým drobným pamlskem. Naši psí miláčci si oblíbili například
Akinu Masíčka kuřecí proužky (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít