Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Sexy opálení až do zimy

Sexy opálení až do zimy

Sexy opálení až do zimy

5. září 2018 od Karolína Hornová

5. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Přes léto si vaše pokožka nachytala spoustu bronzu a vy ho nechcete jen tak ztratit? Máme pro vás tipy, jak si udržet sluncem zalitou pokožku až do Vánoc. A možná ještě déle.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Správné opalování a hydratace – základ úspěchu

Základem je správná péče o pokožku už během opalování. Pokud jste to v létě dělaly, máte základ, se kterým se dá dobře pracovat. Pokud třeba ještě během října jedete do teplých krajin, můžete tuto péči dohnat. Zásadní je neopalovat se příliš zběsile, ale spíše pozvolna, třeba jen hodinku denně. Samozřejmě v doprovodu krému s faktorem, i když třeba jen nižším,“ radí kosmetička Julie Bauer Šnoblová a pokračuje: „Vsaďte na hydrataci: před opalováním, během něj i po něm – jen tak zajistíte, že bude pokožka v pohodě a nebude se bránit loupáním a zbytečně rychlým obnovováním vrstev pokožky. S těmi se totiž pak ztrácí i opálení.“
 
samoopalování

„Tekuté sluníčko“ to jistí

Když přijde podzim a k opalování není příležitost, pokračujte především v hydrataci, abyste předešly loupání svrchních vrstev pokožky. Určitě se nebojte klasická hydratační tělová mléka kombinovat s těmi samoopalovacími a bronzujícími. „Dnes už seženeme taková, která po aplikaci nedoprovází nepříjemný zápach a výsledkem je velmi přirozená barva kůže nebo jen lehké natónování,“ dodává Julie.
samoopalovací mlékoKosmetička přidává i tip na oblíbený produkt z drogerie: hydratační tělové mléko či olej z řady Dove Derma Spa Goodness. „Není to úplně samoopalovací krém, což mě osobně třeba vyhovuje. A vaše pokožka po něm bude hydratovaná, sjednocená a prozářená,“ říká odbornice. Ti z vás, kteří by chtěli něco „silnějšího“, mohou vyzkoušet třeba Dermacol Samoopalovací tělové mléko, které vám do šesti hodin po aplikaci vytvoří přirozené opálení, hydratuje, a navíc velmi příjemně voní.

Tip redakce:
Samoopalovací a tónovací krémy používejte na zjemněnou pokožku po peelingu – opálení se tak udrží ještě déle a zároveň nebude hrozit, že krém vytvoří fleky. Peeling ale neprovádějte těsně před aplikací krému, ale s předstihem jednoho až dvou dnů.
 
peeling těla

Solárium? I zde se nezapomeňte namazat

„Svůj díl práce samozřejmě zastane i solárium – nemusíte se v něm péct třikrát týdně, jak vám možná radí některé dámy, pracující v solárních studiích,“ usmívá se kosmetička a dodává, že pro udržení opálení z léta stačí solárium navštívit jednou za týden, nebo i čtrnáct dní. Záleží i na pigmentaci vaší pokožky a na tom, jak silnou má schopnost bronz udržet. I v soláriu samozřejmě nezapomínejte na speciální opalovací krém pro použití v soláriu.
 
mazání v soláriuPo návštěvě solária se chovejte podobně jako na dovolené po dni na pláži. Dopřejte si sprchu a ošetření pokožky hydratačním mlékem – klidně tím, které je určeno pro péči po opalování. Obsahuje větší množství zklidňujících a výživných látek (třeba panthenolu a vitaminu E), které způsobí, že se pokožka nebude opálení „bránit“, bude „napumpovaná“ vitaminy a neztratí pružnost ani přirozený obsah vody v buňkách – tedy hydrataci.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít