Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Sexy nožky do střevíčků? Poradíme vám!

Sexy nožky do střevíčků? Poradíme vám!

Sexy nožky do střevíčků? Poradíme vám!

3. května 2019 od Helena Hladíková

3. května 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Punčochy a punčocháče vždy patřily k základní výbavě každé pravé dámy a ženy bez nich nedaly ani ránu. Ale jak je to vlastně dneska? Mají se silonky nosit do společnosti vždy a všude, nebo existují zářné výjimky?
Ačkoli punčochy tak, jak je známe dnes, jsou záležitostí zhruba posledních sto let, první zmínka o punčochách ze zvířecí srsti, které zahřívají nohy, se docela překvapivě objevuje již ve starověkém Řecku. Ručně pletené kousky pak byly populární zejména v 17. století v Anglii a první nylonky spatřily světlo světa v roce 1939 v New Yorku. Vyrobila je firma DuPont a okamžitě se staly předmětem touhy každé ženy. O dvacet let později znamenal další průlom vynález punčocháčů, který podnítila móda stále se zkracujících sukní. Viditelný horní okraj punčoch pod nimi totiž působil nepatřičně, mnozí se nad tím pohoršovali, a tak ženy začaly oblékat tento jeden kus oblečení, který nekončí na stehně, ale v pase.
nasazování silonek

Kam co obléct?

Ať už si o nošení punčoch či punčocháčů myslíte své, je pravda, že se silonkami na nohou působí každá žena elegantněji. Mnohé ženy však s jejich oblékáním tápou, a to hlavně s příchodem teplejších dní, otevřenějších bot nebo pozvánky na nějakou společenskou událost. Co tedy dělat, abyste se nedopustily nechtěného faux-pas?
formální
Formální příležitost:
Bosé nohy jsou na společenských akcích nepřijatelné. Odhalené prsty jsou přípustné leda na venkovní party nebo do některých méně formálních divadel. Když chcete obout sandálky nebo lodičky s otevřenou špičkou, pořiďte si do nich tenké punčocháče, ideálně takové, které nemají patu a špičku. Samozřejmostí by v tomto případě měly být krásně upravené nohy a nehty.
práce
Vysoká pracovní pozice:
Pracujete-li v bance, na manažerských postech, v advokátní kanceláři apod., silonkám se nevyhnete ani v létě. Vše ale záleží na dress codu konkrétní firmy.
letní oblečení
Letní oblečení:
K oblíbeným kraťáskům a krátkým sukním oblékněte punčocháče bez zesíleného sedu. Vyzkoušet můžete například trendy novinku Bellinda Punčochové kalhoty COOL 20 DEN, které nemají zesílený sed, dodávají nohám krásný a přirozený matný vzhled a jsou k dostání v pěti barevných odstínech.
střevíčky a děrované punčochy
Tip redakce:
Barevné punčocháče se nehodí k formálním společenským událostem a vždy je potřeba je vhodně sladit s celkovým outfitem. Pamatujte, že výrazné vzory se hodí hlavně pro dlouhé a štíhlé nohy.
Zkuste také vyměnit klasické punčocháče za půvabné samodržící punčochy. Jsou opět čím dál oblíbenějším kouskem dámského šatníku a zároveň skvělou volbou v parných dnech, během nichž ale musíte do práce v předepsaném oděvu nebo jdete na společenskou událost. Výhody? Rychle je obléknete i svléknete, dodají vám sexy pocit ženskosti a díky silikonovým páskům dobře drží na stehnech.

Tělová ano, či ne?

Další otázkou, která v souvislosti s punčochami a punčocháči vyvstává, je jejich barva. Ve světě se tělové nenosí už zhruba od poloviny 90. let, u nás jsou však stále dost populární. Módní znalci je považují doslova za cestu do módního pekla, ale pokud se v nich prostě cítíte dobře a sáhnete po takzvaně neviditelných, tedy tak tenkých, že se dokážou přizpůsobit každé barvě pokožky, klidně je noste dál. Důležitější než všechny poučky je přece váš pocit, a jak známo, pravidla jsou tu od toho, aby se porušovala. :-)

Tip redakce:
Jakou barvu zvolit, když nechcete tělovou? Zkuste černou, která se hodí takřka ke všemu, působí sexy, opticky prodlužuje nohy a nemusíte u ní řešit odstín barvy své kůže.
silonky

Pár rad závěrem:

  • Víte, jak vyzrát na puštěné oko? Přestříkejte ho lakem na vlasy nebo přetřete bezbarvým lakem na nehty.
  • Pro větší výdrž silonek bez ok zkuste fintu s mrazničkou. Nové punčocháče opláchněte vodou, vložte do plastového sáčku a dejte na noc zamrazit. Ráno je rozmrazte a oblékněte. Mráz totiž posílí umělá vlákna a ta se pak méně trhají, tudíž byste vzniku ok mohly úplně předejít.
  • Nebojte se silonky prát v pračce. Jen je vložte do sáčku na praní, program nastavte na jemné nebo ruční praní s teplotou max. 30 °C a nepoužívejte aviváž. Vhodné není ani následné sušení v sušičce či na topení, prostě je nechte volně uschnout na sušáku.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít