Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo S dětmi na horách: Kosmetika, která vám nesmí chybět

S dětmi na horách: Kosmetika, která vám nesmí chybět

S dětmi na horách: Kosmetika, která vám nesmí chybět

7. ledna 2018 od Karolína Hornová

7. ledna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Jedete s dětmi na hory? Nezapomeňte jim zabalit vlastní kosmetickou taštičku s vychytávkami, které je ochrání před chladným větrem, omrzlinami nebo spálením od slunce.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Zimní krém pro dětskou tvářičku

I dětská pleť potřebuje krém. „V nízkém věku není zapotřebí hydratace nebo výživa, na něž jsme zvyklí my, ale především ochrana. V zimě tedy hlavně před vlhkem, větrem a zimou, které mohou citlivé dětské pokožce zadělat na problémy v podobě začervenání a ekzémů,“ vysvětluje kosmetička Julie Bauer Šnoblová. Pro dětskou pleť doporučuje speciální pleťový krém pro děti s jemným, hypoalergenním složením, jenž pokožku nijak nedráždí, ale naopak chrání.

Vyzkoušet můžete třeba jeden z krémů od značky Hipp, která se specializuje na kosmetiku a doplňky pouze pro děti. K dostání je jemný pleťový krém pro každodenní použití, pečující a zklidňující krém na opruzenou nebo odřenou pleť, ale také speciální zimní balzám, který chrání dětský obličej před větrem a zimou. Nebo vyzkoušejte NIVEA Ochranný krém proti chladu a větru. Podobně funguje ochranný krém Cannaderm Robátko, který má navíc ochranný sluneční faktor.

děti na sněhu


Ochranný krém „na všechno“

 I když se snažíte sebevíc, někdy opruzeninám, drobným rankám nebo lehkým omrzlinám nezabráníte. „S dětmi je dobré mít vždy po ruce univerzální ochranný a hojivý krém, který rychle uleví a zahojí každé malé drama, které se v rodině tu a tam přihodí,“ říká kosmetička a dodává, že takový ochranný a hojivý krém může přijít vhod i nám dospělým.

Klasikou mezi maminkami je ochranný antiseptický krém Sudocrem, který je vhodný pro každodenní péči a ochranu pokožky. Hutný bílý krém se běžně používá pro prevenci i léčbu opruzenin, ale perfektně se bude hodit i pro větší děti: pomáhá rychle zhojit povrchové odřeniny a lehké omrzliny na tvářích.


Pozor na slunce

Dětská pokožka je o hodně citlivější než ta vaše a také náchylnější k podráždění nebo poškození slunečními paprsky. Na horách byste měli mít vždy po ruce dětský opalovací krém s vyšším faktorem, než jste zvyklí u sebe. „Spáleniny od sluníčka nejsou jen letním problémem. Stále častěji je řeší i dětští lékaři, protože spálení v raném věku zvyšuje riziko kožních problémů v dospělosti, a to včetně rakoviny kůže,“ upozorňuje Julie Bauer.

V zimě doporučuje dětský sluneční krém s faktorem alespoň 30. „Doporučuji použít hypoalergenní  krém, který je přímo určen pro dětskou pokožku,“ dodává odbornice. Osvědčený je třeba Dětský opalovací krém OF 50 od značky SebaMed nebo NIVEA Kapesní dětské mléko na opalování s OF 30.

„Co byste rozhodně neměli podcenit, je citlivá kůže na dětských rtech. Sami víme, že rty se spálí snadno a je to hodně nepříjemné a bolestivé. Navíc mohou vznikat drobné ranky a opary. K tomu připočítejte fakt, že děti jsou v některých ohledech poněkud nekontrolovatelné – často si třeba olizují nebo koušou rty,“ vypočítává Julie Bauer. Nezbytností na horách by měl být balzám na rty s ochranným faktorem, kterým budeme dětská ústa poctivě přemazávat. Zkuste třeba Labello Sun Protect 30, které se bude hodit i vám. „A tady pozor – ideální je, pokud dítě bude mít svůj vlastní balzám. Nehrozí tak přenesení infekce nebo třeba zmíněného oparu od rodičů,“ dodává kosmetička.

rodinná koulovačka na sněhu


Namazat a do rukavic!

Sami moc dobře znáte zimní problémy s rukama a prokřehlou, suchou kůží. K tomu připočítejte oblíbené dětské hrabání ve sněhu, kdy děti v samé euforii nevnímají, že se neustále noří do sněhu rukama v úplně promočených rukavicích, nebo dokonce bez nich.

Před cestou ven je dobré namazat dětem ruce ochranným krémem. Zkuste třeba koncentrovaný krém na ruce v červeném obalu od Neutrogeny, který navíc bude děti i bavit – stačí ho opravdu maličko a přitom namaže celé ruce. Skoro jako kouzlo. Stejně „kouzelně“ se roztírá a zanechává na pokožce ochranný příjemný film.

Na suchou, popraskanou nebo loupající se pokožku je zase dobrý univerzální mastný krém, ideálně s  hojivou nebo zklidňující přísadou. Krém na ruce Indulona brávaly na horskou dovolenou už naše maminky a babičky a věděly proč: mastné složení působí hluboko v pokožce, promašťuje suchou kůži a funguje i jako ochrana před mrazivým počasím – není třeba se bát ji namazat ani na obličej.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Julie Bauer Šnoblová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Julie Bauer Šnoblová
Kosmetička a manikérka
4904
"Krása, zdraví a štěstí jdou ruku v ruce."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít