Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Problémy s nehty: Zbavte se plísně i zarostlého nehtu

Problémy s nehty: Zbavte se plísně i zarostlého nehtu

Problémy s nehty: Zbavte se plísně i zarostlého nehtu

16. června 2023 od Lenka Knápková

16. června 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Problémy s nehty jsou často nepříjemné, ale ne neřešitelné. Vyžadují trpělivost, svědomitost a také vhodný postup léčby. Zjistěte, jak řešit tři nejčastější problémy s nehty doma. Poradíme vám!

1. problém: Žluté nehty

Příčina: Časté lakování červenými nebo oranžovými laky a následné odlakovávání mohou způsobovat zažloutnutí nehtů. Nejedná se o závažný zdravotní problém, ale pouze o estetický.

Řešení: Zažloutlé nehty musíte nechat odrůst, proti opětovnému zažloutnutí používejte podkladové bezbarvé laky, které zamezí obarvení nehtů a zároveň nehty zpevní, posílí a vyživí, jako například Dermacol Fast Dry Podkladový lak na nehty (koupit v e-shopu), který zlepšuje přilnavost laku k nehtu a zabraňuje zabarvení nehtu. Nezapomínejte také na kvalitní a šetrný odlakovač, jako je Dermacol Expres Odlakovač na nehty (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Žluté nehty mohou být také příznakem některého ze závažných onemocnění, jako je lupénka, diabetes, žloutenka či tuberkulóza. Pokud máte podezření, poraďte se raději se svým lékařem.

2. problém: Plíseň na nehtech

Příčina: Nenosíte přezůvky do veřejných bazénů, nosíte nevhodnou těsnou obuv, ve které se vám hodně potí nohy, nepečujete správně o své nohy a nehty, máte oslabenou imunitu.

Jak vypadá plíseň nehtů: Plíseň nehtů je zdravotní problém, který se vyskytuje častěji u nehtů na nohou. Nehet změní barvu, zežloutne a stává se křehkým, mění strukturu či se drolí. Může se také deformovat a zanítit.

Řešení:
Léčba plísně nehtů je dlouhodobá a je potřeba být důsledný a vytrvat. Za zdravý se nehet považuje, teprve až celý nehet napadený plísní odroste.
Tip redakce:
Sami doma můžete zkusit léčbu aplikací
Floré Bylinného esenciálního oleje tea tree olej (koupit v e-shopu), a to 2x denně. Nebo také pomůže Floré Bylinný esenciální olej levandule (koupit v e-shopu). Pokud vám oleje nepomůžou, je načase zakoupit si v lékárně antimykotickou mastičku či se poradit s lékařem.

3. problém: Zarostlý nehet

Příčina: Nejčastější příčinou je špatné zastřihávání nehtů, nevhodná obuv nebo těsná obuv.

Řešení: Nehty na nohách zastřihujte vždy rovně pomocí Gabriella Salvete Nůžek na nehty (koupit v e-shopu), nikoli do oblouků a ne příliš nakrátko. Máte-li ostré hrany nehtu, zapilujte je nakrátko pomocí pilníku  Diva & Nice Pilník Japan (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
Pokud se objeví u nehtu bolest a zánětlivé místo s hnisem, jedná se o zarostlý kus nehtu. Nejlepší je napařit nehet v koupeli s řepíkem nebo heřmánkem a poté ho ošetřit mastičkou z lékárny nebo dezinfekčním přípravkem. Pokud se místo nehojí, pak navštivte lékaře.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít