Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Porovnání opalovacích produktů: Který je pro vás lepší?

Porovnání opalovacích produktů: Který je pro vás lepší?

Porovnání opalovacích produktů: Který je pro vás lepší?

7. června 2021 od Karolína Valová

7. června 2021 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Valová

Speciálně během jara a léta je vhodné chránit pokožku před slunečními paprsky pomocí opalovacích přípravků s vhodným ochranným faktorem. Jak se v široké nabídce produktů vyznat a vybrat to nejlepší pro vaši pokožku? Poradíme vám!
Opalovací přípravky se každý rok těší větší a větší spotřebě. A to hned z několika důvodů. Tím hlavním je rozsáhlá osvěta lidí na celém světe. Ochranou pokožky před sluncem lze předejít mnoha kožním onemocněním. I přes to stále existují lidé, kteří nanášení opalovacího krému do své každodenní letní rutiny nepřidali. Divíte se proč?
přípravky na opalování
Je to jednoduché. Spoustě lidí je používání produktů s ochranným faktorem přímo nepříjemné. Stačí vyslovit „krém na opalování“ a hned se jim živě vybaví pocit ulepených rukou i pokožky, nepříjemná vůně a bílý povlak na kůži. Tomu je už však dávno konec. Škála produktů je tak široká, že si vybere opravdu každý. Stačí prozkoumat trh a objevit tu pravou texturu právě pro vás.
 

1. Opalovací mléko

Mléka chránící pokožku před UVA i UVB zářením jistě nemusíme dlouze představovat. Jde o přípravky bílé barvy, které se vtírají či vmasírovávají do pokožky – ideálně alespoň 30 minut před tím, než vyjdete na slunce.
 
Pokud je vaše kůže suchá či citlivá, oceníte jejich mastnější hydratační složení. Helios Herb Mléko na opalování OF 50 (koupit v e-shopu) ještě navíc obsahuje betakaroten podporující trvalejší opálení pokožky.
Dívka aplikující si krém na opalování
Opalujete se dobře a máte pocit, že je pro vás ochranný faktor 50 příliš? Nebo dáváte přednost produktům, které účinkují okamžitě, jsou voděodolné, ale zároveň spolehlivě hydratují? Vyzkoušejte NIVEA SUN Hydratační sprej na opalování OF 30 (koupit v e-shopu), který se velmi snadno aplikuje.
 
Tip redakce:
Na obličej volte spíše krémovou konzistenci opalovacího přípravku. Skvělou volbou je
NIVEA SUN Pleťový krém na opalování s minerálními filtry OF 50+ (koupit v e-shopu). Jeho neparfemované složení se 100% minerálními filtry je vhodné i pro citlivou pleť, kterou ochrání před slunečním zářením i předčasným stárnutím. Skvělou vychytávkou pro všechny cestovatele je Dermacol krém SPF30 a balzám na rty (koupit v e-shopu), který ochrání pleť i rty před sluncem, a díky praktickému kapesnímu balení se vejde i do malého batůžku.
Opalující se žena

2. Olej na opalování

Hlavní výhodou olejů je to, že pokožce okamžitě dodají atraktivní vzhled. Pokud se obáváte, že budete mít po jejich rozetření na pokožce mastný film, máte pravdu. Dnešní oleje se sice vstřebávají velmi rychle, válení sudů na písčité pláži pár minut po aplikaci však nebude ten nejlepší nápad.
Pokud se ale nechystáte opustit lehátko a váš cíl je rychlé a dokonale rovnoměrné zhnědnutí, bude skvělou volbou NIVEA SUN Protect & Bronze Olej na opalování ve spreji podporující zhnědnutí OF 30 (koupit v e-shopu), který při pravidelné aplikaci přispívá k intenzivnějšímu opálení pokožky. Díky relativně vysokému faktoru budete v bezpečí, ale zároveň se rychle propracujete k bronzové pokožce.

3. Transparentní spreje

Orosilo se vám z pocitu, že se mažete mlékem nebo olejem, čelo? Neviditelné spreje mají průhledné nemastné chladivé složení a téměř ihned po aplikaci o nich vlastně vůbec nevíte. Astrid Sun Wet Skin transparentní sprej na opalování OF 30 (koupit v e-shopu) navíc můžete bez obav aplikovat na mokrou pokožku, což velmi ocení například sportovci.
Gel-krém složení

4. Gel-krém

Většina gelů či gel-krémů, které na trhu naleznete, se dokonale hodí pro lidi trpící sluneční alergií či velmi citlivou pokožkou. Jinak tomu není ani u voděodolného Helios Herb Gel-krému na opalování Sensitive OF 50+ (koupit v e-shopu), který je bez parfemace a obsahuje panthenol, což snižuje riziko vzniku sluneční alergie.
Maminka aplikující opalovací sprej dítěti

5. Zaměřeno na děti

Vybíráte-li opalovací prostředek nejen pro sebe, ale i pro malé neposedy, zaměřte se na vysokou ochranu, tedy OF alespoň 30, ideálně OF 50. Mezi nejpraktičtější varianty patří spreje, jejichž aplikace je rychlá a přesná. Výhodou je také obsah panthenolu, který pokožku ve chvílích, kdy není vystavena slunečnímu záření, zklidní. Jednou z variant je Helios Herb Barevný dětský sprej na opalování OF 50 (koupit v e-shopu). Pro velmi citlivou pokožku dětí a miminek zkuste Astrid Sun Sensitive dětské mléko na opalování sprej OF 50+ (koupit v e-shopu). Obsahuje konopný olej, který pomáhá zklidňovat a hydratovat pokožku během opalování. Nezapomeňte však ani na kapesní balení, které můžete nosit s sebou na výlety nebo na hřiště.

TIP: Opalovacím krémem péče o pokožku vystavenou slunci nekončí. Tedy neměla by končit. Zejména během léta jsou sluneční paprsky agresivní a je třeba používat také produkty zaměřené na regeneraci pokožky. Na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop) najdete speciální chladivé sprchové gely, pěny po opalování i mléka prodlužující opálení.

Připravil/a pro vás Karolína Valová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít