Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Pedikúru už zvládnete i doma!

Pedikúru už zvládnete i doma!

Pedikúru už zvládnete i doma!

22. dubna 2017 od Jana Kantorová

22. dubna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Léto si už nedovedeme představit bez pohodlných sandálků. A hlavně tohle léto budou otevřené boty opravdu frčet. Přinášíme vám proto hned několik triků, aby vaše nožky opravdu zářily.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Zanedbávání péče o nohy je častým nešvarem žen i mužů bez rozdílu, přitom právě chodidla jsou dennodenní chůzí namáhána a patří mezi části těla, které nám slouží nejvíce. Čisté, hezky upravené nohy včetně nehtů na nohou by měly být vizitkou každé z nás. Nejjednodušším způsobem, jak připravit chodidla na jaro, je zajít na pedikúru do salonu. Ale ne každému návštěva pedikérky vyhovuje. V takovém případě můžete vyrazit do vlastní koupelny a pečovat o sebe sama.

pedikúra


Jak na domácí pedikúru v bodech:

  1. Abyste připravily nohy na ošetření, dopřejte jim před samotnou pedikúrou horkou lázeň. Koupel by měla trvat zhruba 10–15 minut. Do vody přidejte koupelovou sůl nebo trochu oleje, aby se kůže začala zvláčňovat. Pro změkčení kůže můžete přidat ještě pár kapek citronu.
  2. Po koupeli je důležité, abyste nohy pořádně osušila, hlavně mezi prsty, abyste snížila riziko vzniku plísní. Té se totiž nejvíc daří ve vlhkém prostředí. Dokud jsou nohy měkké, začněte odstraňovat zrohovatělou kůži. „Ideální je na to pemza, případně skleněný pilník, který má tu výhodu, že je jemnější a dá se snadno omývat,“ říká pedikérka Markéta Gistrová ze salonu Sempre Stella. Nejvíce pozornosti byste měly věnovat patám, které se namáhají chůzí, a tak na nich dochází k nejčastějšímu zrohovatění svrchní části pokožky.
  3. Po odstranění kůže nezapomeňte nohy ještě jednou omýt. Jestliže chcete mít nohy ještě jemnější, dalším krokem je peeling. Speciální peeling nohy skvěle zbaví zbytků staré kůže.


Tip redakce:
Při domácí pedikúře rozhodně nepoužívejte „seřezávače“ kůže, žiletky nebo břitvy. V případě, že tyto nástroje neumíte používat, můžete si velmi ublížit.

 
  1. Nyní nastal čas na nehty. Ani při pedikúře na ně nezapomínejte. Vždy by měly být pečlivě upravené. Nejdříve je pomocí odlakovače zbavte starého laku a zastřihněte.
  2. Ke střihu používejte kvalitní nůžky nebo speciální kleštičky na pedikúru. „Nehty zásadně zastřiháváme rovně, aby bolestivě nezarůstaly,“ vysvětluje pedikérka. Klidně je můžete nechat i delší, zhruba půl milimetru nad konec prstu.
  3. U nehtů je potřeba dále předejít třepení a zatrhávání (třeba i proto, aby se vám netrhaly punčochy). Toho se vyvarujete právě zapilováním a pak aplikací ošetřujícího bezbarvého laku. Ideální je rovný tvar nehtu se zaoblenými rohy.
  4. Pedikúru zakončete vrstvou mastného krému, který vetřete do pokožky. Skvělým pomocníkem je také třeba olivový olej nebo sádlo. Naše babičky doporučovaly na noc natřít nohy právě olejem nebo sádlem. Po probuzení vás pak čeká naprostý zázrak.
  5. Před samotným lakováním nehtů je nutné je pořádně odmastit, aby na nich lak držel. Dokonalé pedikúry dosáhnete, když budete postupovat v lakování nehtů u nohou stejně jako u těch na rukou. Nejdříve tedy naneste podlak, který nehty ošetří a zabrání žloutnutí, pak barvičky a zafixujte vrchním lakem, tzv. top coatem. Jestliže se nehty přestanou lesknout, stačí je pak jednou za čas přetřít bezbarvným lakem.


Tip redakce:
Věděly jste, že nehet na malíčku se již nestříhá? Aby nezarůstal, stačí ho upravit pouze pilníkem. Chcete-li se inspirovat i tipy na domácí manikúru, pak skvělý návod najdete v našem článku.


Proč nezapomínat na nohy

Pravidelná pedikúra není jen estetická záležitost, ale je důležitá také ze zdravotního hlediska. Předchází zarůstání nehtů i vzniku kuřích ok. Pedikúru je dobré si dopřávat jednou za 5 týdnů. V létě i jednou měsíčně.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít