Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 skvělých tipů pro domácí manikúru

5 skvělých tipů pro domácí manikúru

5 skvělých tipů pro domácí manikúru

17. srpna 2016 od JaH

17. srpna 2016 10 minut čtení
Připravil/a JaH ve spolupráci s expertem Jana Dvořáková

Jsou naší vizitkou. Mají nezastupitelnou funkci - zprostředkovávají kontakt s okolním světem. A navíc – jsou vidět pořád. Přesto se o ruce většinou nestaráme vůbec nebo jim nevěnujeme dostatečnou péči. A přitom to lze i z domova. Jak se tedy o ruce starat? Tady je návod krok za krokem.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Než nehty nalakujete

Nejdříve nehty zbavte starého laku. Odlakovač by je neměl vysušit. Dobrý je třeba ten s vitaminem E nebo s heřmánkem. Nehet se zároveň i odmastí. Pak je čas na lázeň, aby nehty změkly a lépe se s nimi pracovalo. Stačí teplá voda s mýdlem na pár minut. 
 

2. Úprava nehtů

Správným pilováním nehtů zabráníte jejich lámání a třepení – pilují se od kraje ke středu, ne obráceně. Zároveň nehet takto vytvarujete do požadovaného tvaru. Aktuálně jsou in nehty v přirozeném tvaru, ideálně kopírují tvar nehtového lůžka. Out jsou „drápy“ a nepřirozeně dlouhé nehty s rovným okrajem. „Potom naneseme průsvitný lak s výživou, který navíc zamezí pronikání barviva laku do nehtu. Ten nám nebude žloutnout,“ říká manikérka Jana Dvořáková. 
 

3. Lakování

Barva laku záleží na vkusu nebo náladě každého. I tady platí, že méně je někdy více. Vždy je dobré každý nehet nalakovat aspoň dvakrát v co nejtenčích vrstvách. „Na závěr se nanáší tzv. nadlak, který prodlouží trvanlivost laku a zvýší jeho lesk. Po jeho zaschnutí se nanese kolem nehtu olejíček na kůžičky,“ říká Jana Dvořáková. Díky němu nebude kůže vysychat a nebudou se tvořit bolestivé záděry.
 

4. Ošetření rukou

Dobrá manikúra, to ale není jen lakování nehtů. „Pokud o ruce nepečujeme, máme pokožku suchou, tvoří se záděry, nehtová ploténka je vysušená, nehty se třepí a lámou. Tohle nespravíme žádným gel lakem ani shell lakem nebo barevným odstínem v módním trendu,“ vysvětluje Jana Dvořáková. Na odstranění staré kůže z rukou je dobrý peeling (podobně jako u obličeje). „Snadno si ho můžete připravit doma smícháním krystalového cukru a olivového oleje v poměru 1:1 nebo do svého oblíbeného krému na ruce přidejte namleté ořechy. Peeling se provádí krouživými pohyby jednu až dvě minuty od konečků prstů po zápěstí,“ vysvětluje Jana Dvořáková. Po peelingu ošetříme ruce hydratačním nebo výživným krémem.
 

5. Prevence

Ruce bychom měli pravidelně mazat, denní krém by měl obsahovat UV filtr. „Myjte si ruce co nejkratší dobu, naučte se používat při úklidu rukavice a po dokončení práce ruce natřete hydratačním krémem. Jednou za čas si dopřejte parafínové zábaly v salonu nebo domácí zábal z olivového, kokosového, případně avokádového oleje,“ dodává manikérka Jana Dvořáková.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás JaH ve spolupráci s expertem Jana Dvořáková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Jana Dvořáková
Manikérka a pedikérka
31
"Ruce jsou vizitkou člověka."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít