Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Odhalená pokožka: Kde všude se (ne)holit?

Odhalená pokožka: Kde všude se (ne)holit?

Odhalená pokožka: Kde všude se (ne)holit?

26. dubna 2021 od Vanda Vízková

26. dubna 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

S teplým počasím chodíme více s kůží na trh. Ukazujeme podpaží, ruce, oblast bikin, nohy… Kromě odhalujícího oblečení nás k odstraňování chloupků v některých partiích nutí i zvýšené hygienické nároky. Ne pro všechna místa jsou ale vhodné všechny depilační metody. Víte, jakou kde použít? A kde si odstranění chloupků raději dobře rozmyslet?

Podpaží

V podpaží je uloženo velké množství potních žláz produkujících pot. Pot rozkládají bakterie a v tu chvíli začíná zapáchat. Přesto, že je dokázáno, že chlupy zápach nezhoršují, můžeme nabýt dojmu, že ztěžují udržování hygieny. Je pravdou, že nanášení antiperspirantu, zejména v tuhé formě, jde s chlupatým podpažím hůře. Protože je zde ale kůže velmi jemná a citlivá, raději zapomeňte na odstraňování porostu voskem nebo vytrhávání epilátorem, dokonce i na depilační krémy. V tomto případě vsaďte na osvědčenou kombinaci holicího gelu a žiletky. Jemné, ale důkladné oholení vám zajistí Venus Dámský holicí strojek Sensitive extra smooth (koupit v e-shopu). Má žiletky ohraničené gelovými pásky, které fungují jako holicí gel – holicí čepele po pokožce lépe kloužou a nedráždí ji.

Ruce a stehna

Tílka a kraťasy mnohdy odhalí to, co zimní oblečení milosrdně skrývá – chloupky na předloktí a stehnech. Je dobré si rozmyslet, co je pro vás větší zlo – zda viditelný porost, nebo časté holení. A když říkáme časté, myslíme opravdu časté. Po holení se během dvou dnů na rukách a stehnech objevuje strniště, které je minimálně nepříjemné na dotek. Tyto partie tedy žiletkou spíše neholte. Odolnější pokožka stehen a předloktí snese vytrhání chloupků i s kořínky, proto můžete klidně sáhnout po voskových páscích, například Veet Natural Inspirations Voskových páscích s obsahem přírodního arganového oleje (koupit v e-shopu). Případně pokožku dokonale depilujte Purity Vision Depilační cukrovou pastou BioEpil (koupit v e-shopu).

Bikiny a klín

Oblast bikin a intimních partií je, co se depilace týká, velmi diskutabilní. Populace se dělí na příznivce a odpůrce holení intimních partií. Především z estetického hlediska, ale spousta lidí ho řeší i kvůli častým komplikacím po depilaci. Pokožka je tady velmi jemná a je tu i velké množství potních a mazových žláz, proto zde často dochází ke vzniku jemných poranění a zanícených pupínků. Nejšetrnější pro odstranění chloupků je v tomto případě laserová depilace, ale ta není všem dostupná. Z „domácích“ metod se nabízí holení. V tomto případě dbejte na to, aby žiletka byla vždy ostrá a dezinfikovaná. Pokud se rozhodnete upravovat pouze oblast bikin, zkuste třeba Veet Elektrický zastřihovač Sensitive Precision Expert (koupit v e-shopu), určený přímo na tuto oblast. Delší výdrž pokožky bez chloupků vám zajistí Veet Voskové pásky pro citlivou pokožku bikiny a podpaží Easy-Gel (koupit v e-shopu).

Zadní partie krku

V teplých měsících do culíku stažené nebo vyčesané vlasy mohou odhalit ochlupení táhnoucí se ze zad na šíji. I v tomto případě promyslete, jestli je jeho odstranění nutné. V případě, že se rozhodnete se ho zbavit, nedoporučujeme holení. Ideální je laser, ale v domácích podmínkách zvolte, tak jako v případě předloktí a stehen, voskové pásky nebo použijte Strep Opilca Depilační krém olej z kamélie a vitamín E (koupit v e-shopu), který vás chloupků zbaví za 3 minuty.

Nikdy nevytrhávejte:

  • chloupky v nose
  • celé obočí
  • chloupky přímo na pohlavních orgánech
  • chloupky kolem bradavek

Nikdy neholte:

  • záda
  • kolena a lokty
  • obličej, pokud zde máte chloupků hodně

TIP: Při výběru konkrétního způsobu depilace vždy zvažte, jakou partii chcete ochlupení zbavit a jaký typ pokožky máte – oba faktory jsou pro správný výběr klíčové. Široký sortiment přípravků pro různé depilační metody najdete v prodejnách Teta drogerie i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít