Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Novoroční předsevzetí: Jaké jste si dali vy?

Novoroční předsevzetí: Jaké jste si dali vy?

Novoroční předsevzetí: Jaké jste si dali vy?

7. února 2018 od Pavla Maříková

7. února 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Ženy si často dávají novoroční kosmetická předsevzetí: budu se pravidelně odličovat před spaním, používat oční krémy, nezanedbávat makeup a více o sebe pečovat. Jaké máte kosmetické plány pro tento rok vy?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Novoroční předsevzetí jsme si na začátku nového roku dali téměř všichni. I ti, kteří tvrdí, že předsevzetí si zásadně a nikdy nedávají. Konec roku je časem bilancování a začátek nového naopak zase vyzývá k tomu něco změnit nebo dělat jinak. Zajímalo nás, jak jste na tom vy a zda jste si také dali nějaké předsevzetí, které se vztahuje k péči o pleť, zdraví a krásu. Téma novoročních předsevzetí vás očividně zaujalo, protože komentářů a názorů se na FB Teta drogerie sešlo přes 500! Vybrali jsme ty nejčastější a nejzajímavější a redakčně je upravili a zkrátili.


Hubnutí jde ve dvou snáz

Jedním z nejběžnějších předsevzetí je snaha o zhubnutí, popř. změnu jídelníčku směrem ke zdravější stravě. Stejně jako relativně čerstvá maminka Kristýna: „Jsem dva roky po porodu, a i když jsem štíhlá, celé tělo je ochablé. Je na čase zpevňovat!“ Říká a hned dodává: „Do cvičení ale chci zapojit i svoji malou dcerku, tak věřím, že to půjde raz dva.“ Pokud chcete zhubnout i vy, postavte se k tomu podobně jako ona – pozitivně a hledejte možnosti, které vám to nejvíce usnadní a zpříjemní. Třeba jako je cvičení v páru nebo si dopřejte nějakou (pokud možno ne sladkou) odměnu po tréninku. Ostatně – v případě hubnutí platí ještě o něco více než kde jinde tvrzení: „Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod.“


Jeden večer jen pro sebe

Dalším častým předsevzetím, které se v anketě často zmiňovalo, byla lepší celková péče o sebe a svou pleť. Někomu se to daří plnit lépe, jinému hůře. A další má to štěstí, že ho v jeho rozhodnutí podpoří i rodina. „Mám skvělého manžela a díky němu se mi daří předsevzetí dodržovat. Alespoň jednou za týden si udělám večer pro sebe – maska, peeling, péče o chodidla, a někdy i domácí peeling rukou a olejový zábal,“ říká Karin. „Lakování nehtů zvládám, jen když je opravdu příležitost. Dcerka mi pomáhá i s večerním rituálem. Hrozně ji baví mi dávat noční výživný krém na obličej a krém na ruce. Mám zkrátka prima pomocníky.“  Děti ostatně můžete do kosmetické péče a zkrášlování zapojit i vy, a společně se tak skvěle bavit.

kosmetická péče

Se starou kosmetikou se včas rozlučte

Dobrým a důležitým předsevzetím, díky kterému můžete zabránit spoustě problémů, je přestat používat „prošlou“ kosmetiku. „Mně je prostě líto vyhodit rok starou řasenku, když na dně stále ještě něco je.  Nebo třeba rtěnku, která už není vláčná, ale použila jsem ji asi 3x, protože mi ladí jen k jedněm šatům. Nemluvě o make-upu, který si doma suším už 3 sezony, protože je děsně oranžový a sedí mi jen asi tak 2 týdny v roce v létě,“ přiznává Klárka. Právě řasenky se kazí nejrychleji, podobně jako pleťové vody a mléka. I proto je dobré datum spotřeby opravdu sledovat a nelitovat peněz ani krásy a prošlou kosmetiku opravdu vyhodit.


Nešetřete na odborné péči

Pozitivním a velmi příjemným předsevzetí je třeba odhodlání navštěvovat pravidelně kosmetičku. „Možná to někomu přijde úsměvné, ale nikdy jsem u profesionální kosmetičky nebyla. Vždy jsem jen použila pleťový krém, zvýraznila obočí, nanesla rtěnku. Mé předsevzetí tedy je: svěřit se do rukou odbornice a nechat si poradit, co dělat jinak a možná lépe,“  říká Zdeňka.
 

Nebojte se experimentovat

Anetta si zase každý rok dává spousty předsevzetí, letos to má ale trošku jinak. „Každý rok si slibuji mnoho věcí jako zhubnout pár kilo, najít lepší práci. Ale vždy po pár dnech to vzdám. Letos jsem si řekla, že by se měl člověk mít rád především takový, jaký je. Ať už je hubený, nebo silnější. A co se týče líčení, ráda si maluji výrazněji rty. Češi na to moc nejsou zvyklí, když je někdo trochu odlišný od ostatních. Ale mně je to fuk. Mně se to tak líbí a cítím se v tom dobře. A názory ostatních si sice vyslechnu, ale nic si z nich nedělám.“

rudá rtěnka

Nejkrásnější předsevzetí na závěr

A i když je to lehce v rozporu s tím, co jsme zmiňovali v úvodu článku, vše krásně uzavírá Zuzka: „Já si moc předsevzetí nedávám, protože si myslím, že když člověk chce něco změnit, nemusí čekat do začátku nového roku a koná ihned. Je to síla vůle a přesvědčení. Spíš mám k Novému roku nějaká přání, ať jsme všichni zdraví a v rámci možností spokojení. Pak se jen během roku snažím, aby to tak bylo. Dá se to brát jako to předsevzetí?“
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít