Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nemůžu mít tampon! Jak zvládnout periodu bez omezení?

Nemůžu mít tampon! Jak zvládnout periodu bez omezení?

Nemůžu mít tampon! Jak zvládnout periodu bez omezení?

29. prosince 2020 od Jana Kantorová

29. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Díky tamponům nejsme my ženy omezované ani v době menstruace. A i když si většina na jejich užívání nemůže stěžovat, existují takové, kterým tampony vadí. Je možné je nějak nahradit, nebo je nutné žít s případnými omezeními?
Hygienické vložky a tampony stále patří mezi nejužívanější menstruační pomůcky vůbec. Přesto ale kromě například ekologických pohnutek musíte nebo potřebujete jejich užívání čas od času omezit. Například ve chvíli, kdy chcete skočit do bazénu, ale víte, že tampony prostě nesnesete. Jak je to možné vyřešit?
hygienické tampony

Proč vás (možná) trápí tampon?

Nejdřív je potřeba podívat se na to, z jakých důvodů právě vás může nošení tamponu trápit. V mnohých případech dochází u žen k tomu, že ho nezavádějí dostatečně hluboko. Cítíte-li ho, nebo vás jeho nošení dokonce bolí, než na něj zanevřete, zkuste jej posunout co nejhlouběji. Problém se zaváděním mohou vyřešit tampony s aplikátorem, jako jsou například Tampax Tampony s aplikátorem Compak Regular (koupit v e-shopu).

Řekněte ANO kalíšku

V posledních letech je kalíšek stále oblíbenější menstruační pomůckou. Jak to? Je pohodlný, má velmi dlouhou životnost, je velmi praktický a spolehlivě nahradí vložky i tampony. Zkuste třeba Tampax Menstruační kalíšek Regular (koupit v e-shopu). Jeho používání se může zdát zpočátku složitější, ale věřte, že nejdůležitější je vybrat si správnou velikost a následně se trochu obrnit trpělivostí. A jak ho nejsnadněji zavést? Kalíšek navlhčete (ideálně trochou lubrikačního gelu, třeba Durex Play Feel Lubrikačního gelu (koupit v e-shopu)), zaviňte ho, vsuňte do pochvy a nechte rozvinout tak, aby vznikl podtlak.
menstruační kalíšek s praktickým obalem

Výhody:

  • lze jej použít i při silné menstruaci, a to i v noci
  • hodí se jak pro mladší dívky, tak i pro ženy po porodu
  • je dobrý při cestování, koupání nebo při jakémkoli sportu
  • jeho používání je velmi ekologické
 

TIP: Široký sortiment dámských hygienických pomůcek najdete také na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Zkuste mořskou houbu

Pomůckou, která může při vašich dnech také nahradit tampony, je menstruační mořská houba. Její užití je velmi jednoduché. Před zavedením se namočí, poté se postupuje podobně jako u tampónů, kdy se prsty zavádí hlouběji do pochvy. Po určité době se vyjme, vyždímá, omyje a znovu zavede.
menstruační houba

Výhody:

  • je tělu příjemnější, a to ji tak lépe snáší
  • nevysušuje a neotírá sliznici, má vynikající savost
  • přizpůsobuje se tvarem přímo vašemu tělu
  • na výběr je hned několik velikostí houbiček
  • má delší životnost – až 6 měsíců
 

Jak ji vyčistit?

Po skončení menstruace je houbu nutné pořádně vyčistit a vydezinfikovat. Můžete použít octovou vodu, kdy rozmícháte 1 lžičku octa ve 200 ml vody. Nebo ji můžete vyčistit za pomoci tea tree lázně. A to jednoduše tak, že smícháte tea tree olejíček (3-5 kapek), například Floré Bylinný esenciální olej tea tree (koupit v e-shopu), se zhruba 150 ml vody.

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít