Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Nakrmte pokožku i vlasy! Cukrem!

Nakrmte pokožku i vlasy! Cukrem!

Nakrmte pokožku i vlasy! Cukrem!

30. ledna 2019 od Helena Hladíková

30. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Michaela Černá

Cukru ve stravě bychom se měli raději vyhýbat, ale v kosmetice je to naopak vítaný pomocník. Chcete vědět proč? Odpovědi jsme hledali spolu s kosmetičkou Michaelou Černou.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Toto přírodní sladidlo se získává z cukrodárných plodin, nejčastěji z cukrové řepy nebo cukrové třtiny. Právě při zpracování třtiny vzniká ještě další důležitý produkt, a sice melasa neboli „černý cukr“. Ta je velice bohatá na vitaminy, zejména skupiny B, a také na minerály, z nichž především zinek má blahodárné účinky na pokožku. Melasa se využívá také k hojení popálenin a při léčbě atopického ekzému. „Třtinový cukr je přírodní látka, která obsahuje rovněž kyselinu glykolovou. Ta pleť velice dobře hydratuje, regeneruje a podporuje tvorbu kolagenu, čímž zlepšuje její elasticitu,“ vysvětluje expertka a dodává, že k péči o pleť a pokožku můžeme využívat všech druhů cukru. Jako takový totiž cukr dokáže spoustu věcí, například:
  • navázat na sebe vodu, a tak přispívat k dobré hydrataci pleti,
  • hojit kůži a regenerovat ji,
  • výborně odstranit odumřelé kožní buňky,
  • prospívat všem typům pleti, jen u suché a citlivé je třeba dát pozor na to, aby byla struktura cukru opravdu co nejjemnější (to samé platí i tehdy, pokud cukr využijete i coby obličejový peeling).

cukrový peelingPro krásnější pleť…

Cukr se nejvíce využívá jako exfoliant, tudíž bývá častou součástí peelingů na tělo, obličej i rty. Jeho sílu můžete vyzkoušet v různých produktech, například v Perlé Cosmetic Tělovém cukrovém peelingu s arganovým olejem, po němž je kůže dokonale hladká, jemná a pružná. Arganový olej navíc obsahuje spoustu cenných látek, díky nimž se kožní buňky lépe regenerují, neztrácejí vlhkost, a pleť díky tomu předčasně nestárne. Výborně vaši pleť „obrousí“ také Freeman Čisticí maska aktivní uhlí & černý cukr, v níž navíc aktivní uhlí absorbuje přebytečnou mastnotu a nečistoty, takže vaše pleť bude nejen krásně hladká a jemná, ale také perfektně vyčištěná.
 
Tip redakce:
Cukrový peeling na obličej si můžete snadno a rychle vytvořit i doma. Pokud vás trápí černé tečky nebo drobné pigmentové skvrny, smíchejte 2 lžíce krystalového cukru, 4-5 lžic olivového nebo jiného rostlinného oleje, 2 lžíce smetany a asi 10 kapek esenciálního pomerančového oleje. Naneste na obličej, chvilku jemně masírujte a pak důkladně smyjte. Rty zase krásně vyživíte a prokrvíte, když si připravíte směs z trochy kokosového oleje, medu a cukru.


cukrová pasta

Pro hladké tělo…

Své místo má cukr také v oblasti epilace, a to díky cukrové pastě, která je cenově dostupnější a méně bolestivou alternativou epilace voskem. Jen je potřeba se ji naučit správně používat, což ale po chvilce tréninku rozhodně hravě zvládnete. Vyzkoušejte třeba Purity Vision BioEpil Depilační cukrovou pastu.
 

Pro vlasy plné objemu!

Krystalická podoba cukru, podobně jako soli, se výborně hodí do stylingových přípravků na vlasy. Takzvané cukrové spreje jsou spolu s těmi slanými velmi oblíbené u žen, které chtějí dosáhnout objemného účesu  a vytvořit na svých vlasech efekt plážových vln. Plážový look tak díky nim získáte i bez pobytu na pláži.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Michaela Černá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Michaela Černá
kosmetička a vizážistka
42
"Chovej se k druhým tak, jak chceš, aby se chovali k tobě."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít