Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Maminky radí: Co zabírá na vši, opruzeniny & další problémy

Maminky radí: Co zabírá na vši, opruzeniny & další problémy

Maminky radí: Co zabírá na vši, opruzeniny & další problémy

20. března 2019 od Jana Kantorová

20. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Trápí vaše dítě opruzeniny, atopický ekzém nebo vši? Sesbírali jsme pro vás tipy od samotných maminek na konkrétní problémy s dětskou pokožkou. A třeba v nich najdete právě vy ten svůj recept na úspěch.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Proti vším

Jednoduchou prevencí, která funguje u mě a některých mých kamarádek, je tea tree olejíček. Já dětem preventivně mažu celou hlavu (a zatím mi vši domů nepřinesly), někdo jen kape za ouška. Když už se vši objeví, kamarádka nedá dopustit na vlasovou masku z olivového oleje a francovky. Stačí jen smíchat, vetřít do vlasů, zabalit na 60 minut do igelitu a ručníku. Mrtvé vši a hnidy pak stačí vyčesat a jsou pryč. Navíc jako bonus mají děti i vyživené vlásky.
 
péče o vlásky - vši

Na opruzeniny

Každý prcek je jiný. Moje první dcerka na opruzeniny netrpěla vůbec, zato s druhou jsem si prvních pár týdnů nevěděla rady. Trpěla ona a s ní i já, protože jsem nevěděla, jak jí pomoci. Kromě častého větrání prdelky jsem ale nakonec přišla i já na svůj osvědčený trik, jak vzniku opruzenin právě u ní zabránit. Přestala jsem používat jednorázové vlhčené ubrousky a při každém přebalování prdelku omývala vodou, jemně osušila látkovou plenkou, natřela genciánovou mastí, zlehka jsem ofoukla fénem a namazala jsem nejvíce postižená místa Sudocremem.
 
přebalování

Na suchou pokožku hlavy

Trápí-li vaše dítko suchá ložiska na vlasové pokožce, pak stačí jen jednoduchý trik. Kokosový olej vetřete do vlásků, promasírujte pokožku a suchou kůži jemně vyčesávejte hřebínkem se štětinkami určeným pro miminka. Opakujte 1x týdně a za chvíli bude po problému.
 
péče o vlásky - suchá místa

Na klíšťata

Blíží se sezóna klíšťat a maminky často řeší, jak klíšťatům předcházet nebo je vyndat, aby nedošlo k poškození klíštěte a jeho utržení. Úplně jednoduchým trikem, jak klíště vyndat, je kápnout na něj eukalyptový esenciální olej a klíště se pustí samo.
 
Moje bývalá spolužačka, maminka tří dětí, má jasno v tom, jaký repelent proti klíšťatům opravdu zabírá. „Do 500 ml vody dám pytlík tymiánu, nechám provařit a pod pokličkou odstát do zchladnutí. Pak přidám lžíci bílého vinného octa a sliju do rozprašovače.“ Můžete aplikovat jak na tělo, tak i na oblečení. Navíc radí si při procházkách lesem dát do silonkové ponožky trochu semínek fenyklu, strčit do kapsy a během cesty párkrát promnout. Dalším přírodním repelentem může být levandulový esenciální olej nebo rozmarýn vylouhovaný ve vinném octu.
 
ekzém

Na ekzémy

Synovi naší šéfredaktorky pomohly proti atopickému ekzému ovesné koupele. Spousta dalších maminek ale nedá dopustit na konopnou kosmetiku. Kamarádka tak už nepoužívá u svých dětí nic jiného než konopnou šlehačku, která je vyrobená z konopí a kakaového másla.
 
vlaštovičník

Na bradavičky

Nemálo dětí trpí na bradavičky, a to hlavně na chodidlech. Jejich konvenční léčba je dlouhodobá a bolestivé vypalování dusíkem se navíc musí opakovat. Maminky tak často sahají po přírodní léčbě. S bradavicemi už bojovaly naše babičky, a to pomocí vlaštovičníku (ten mimo jiné působí i na kuří oka). Menší bradavičku stačí několikrát potřít vlaštovičníkem a je pryč. Jedna moje kamarádka nedá dopustit na ricinový olej, kterým stačí bradavičku „poťupkávat“, aby za pár dní odpadla.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jarmila Vrtalová 20.března 2019
Na vši se nám osvědčil mátový Head & shoulder šampon.

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít