Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Mami, tohle si (ne)půjčuj!

Mami, tohle si (ne)půjčuj!

Mami, tohle si (ne)půjčuj!

26. září 2018 od Jana Kantorová

26. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Snad každá holčička dospěje do věku, kdy chce být stejně krásná jako maminka. A tak sahá do její kosmetické taštičky. Pozor ale na jejich pokožku. Malé děti by si kosmetiku půjčovat neměly. Naopak ale vy můžete využít jejich kosmetiku.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Nápodobou se naše děti odmalička učí. Co se týče módy a krásy, holčičky chtějí být stejně krásné jako jejich maminky. A brzy se tak chtějí líčit. Znám to z vlastní zkušenosti. Obě mé dcery v nestřežených chvílích „vykrádají“ moji kosmetiku, aby ji potají použily přímo na sobě. Jenže je to správně? Nemůže jim to uškodit?

 
Proč ne dospěláckou kosmetiku

Dětská pokožka je velmi citlivá, tenčí a jemnější než kůže dospělého. Velmi snadno tak může dojít k podráždění. Navíc dětská pokožka vstřebává všechny látky, které na ni aplikujeme. Kosmetika by tak neměla obsahovat žádné dráždivé ingredience a agresivní chemikálie jako barviva a parfemace. A to většinou kosmetika pro dospělé obsahuje – není tedy dobré, aby si malé děti dospěláckou kosmetiku půjčovaly. Samozřejmě při jednorázovém nalakování prstíku nebo nanesení očních stínů se většinou nic nestane. Dráždění kůže by ale mohlo přivodit problémy dětem, které trpí např. atopickým ekzémem. Odborníci pak rozhodně nedoporučují používání voděodolných řasenek.

Tip redakce:
V případě, že používáte přírodní kosmetiku, např. jednodruhové rostlinné oleje nebo přírodní másla
, které kůži promašťují a pomáhají ji chránit proti vnějšímu poškození, vyzkoušejte třeba Purity Vision Univerzální vysoce vyživující bambucké máslo. 
 
líčící se holčička

Jen dětskou kosmetiku

Kolem pátého roku (přesná věková hranice je individuální) můžete holčičkám pořídit dětskou sadu dekorativní kosmetiky, která by měla být dermatologicky testována a také s osvědčením, že je pro děti zdravotně neškodná. Zároveň je také snadněji z pleti odstranitelná. Často se totiž stává, že holčičky produkty nanášejí opakovaně, smývají je a tak stále dokola. Pro ně je totiž nejzajímavější právě nanášení kosmetiky. Ale stále platí, že dětská pokožka by neměla být zatěžována kosmetickými výrobky každý den. Opatrně pak zacházejte i s dětskými parfémy. Některé složky z nich, i přesto, že jsou určeny pro děti, mohou být silným alergenem.

Tip redakce:
Dávejte pozor při odličování dětské pokožky. Mohlo by dojít k nepříjemnému podráždění. Vyzkoušejte na ni dětský olejíček
, který ji zbytečně nezatíží, např. Aviril Dětský olej s azulenem nebo Johnson´s Baby olej.
 
kosmetické produkty pro matky a dcery

Půjčte si ji vy!

V opačném případě ale tak přísná pravidla neplatí. Dětskou kosmetiku nemusí používat jen děti. Naopak se skvěle hodí pro citlivou pokožku dospělého, protože je jemná, bez parfemací, barviv a jiných chemických přísad. Je šetrnější a můžete ji využít na různé kožní problémy, jako je například atopický ekzém, dermatitida nebo alergická pokožka. Samozřejmě, že pro pravidelné používání je vždy lepší, když má maminka svoji „dospěláckou“ kosmetiku. Ta je totiž určena přímo na konkrétní typ pleti, řeší konkrétní problémy a zohledňuje i věk.
 
péče o dětskou pokožku

Jak vám dětská kosmetika pomůže:

  • Dětský šampon: nedráždí pokožku, pomáhá při problémech s lupy a nevymývá z barvených vlasů barevné pigmenty.
  • Dětský krém nebo olej: jsou výživné, regenerační. Dokonale promastí pokožku a ochrání proti vnějším vlivům (větru nebo chladu), např. NIVEA Baby Krém na obličej a tělo.
Tip redakce:
Dětská kosmetika většinou obsahuje měsíček lékařský nebo heřmánek. Obě bylinky zklidňují pokožku, hodí se pro všechny typy pleti a krásně voní. Ideální jsou tak například péči o ruce.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít